Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khi

Czy to prawda?

Polecane posty

Gość khi

Moja żona jest 3 miesiące po porodzie, była u lekarza i podobno powiedział jej że nie może współżyć przez co najmniej rok. Czy to może być prawda?

Gość zasadniczo po porodzie
jest połóg który trwa 6-8tyg. a potem można współżyć. Na pewno nie przez rok po zwykłym porodzie. Więc albo żona ci kity wciska albo coś innego jest na rzeczy choć nie wiem co skutkowałoby odgórnym zakazem na rok.

Gość khi
Żona powiedziała, że to normalne i że wiele kobiet nie może uprawiać seksu nawet latami po porodzie i że lekarz zakazał seksu przez co najmniej rok.

Gość wichura idzie
brawo, widać jesteś du.. a nie kochanek :)

no, wyobraź sobie że doskonale sobie zdaję sprawę że to pewnie prowo. Na kafe to same takie. Ale dopowiedziec normalnie można, nie?

Gość khi
poważnie pytam, żona po porodzie przez miesiąc krwawiła a gdy jej już przeszło to nie chciała seksu, teraz poszła do lekarza i mi powiedziała że nie może przez rok, dlatego pytam czy to prawda

Zapytaj czym dokładnie to miałoby być spowodowane. Jeżeli to prawda musi mieć jakieś podłoże medyczne które powinien jej lekarz powiedzieć. Bo może to być tylko wymówka. a ona nie lubi współżycia i chce go unikać.

Gość nie prawda
żonce po porodzie padlo na dekiel, jakieś 5% ma ryse na deklu po porodzie i laduje i psychologa, widocznie sie zlapala na te 5%

Gość adeasf
boi sie kolejnej ciazy nie chce sie kochac bo czuje sie tam 'nieatrakcyjna'

Gość khi
ona nie umie wyjaśnić skąd ten zakaz, cały czas powtarza że połowa kobiet po porodzie ze względów zdrowotnych nie uprawia seksu latami, że ona by bardzo chciała ale urodziła dziecko i nie może.

Gość encepences
jeśli żonie rzeczywiście coś dolega to zapewne potrzebuje czasu, ale myślę, że nie można określić ile.. od wizyty do wizyty u lekarza i się sprawa wyjaśni.. czym innym jest strach przed następną ciążą, uraz po porodzie albo ewidentne zmęczenie, ktore będzie żonie towarzyszyło jeszcze dłuuuugo dłuuugo

"cały czas powtarza że połowa kobiet po porodzie ze względów zdrowotnych nie uprawia seksu latami" totalna nieprawda, niektóre kobiety to nawet nie potrafią doczekać do końca połogu i już za seks się biorą. Porozmawiaj z nią i dowiedz się o co tak naprawdę chodzi bo to tylko wykręty.

Gość nie prawda
No to mowie ze na dekiel jej padlo i psycholog/seksuolog jest potrzebny a nie ginekolog, gdyby tak moja powiedziala to by zostala wysmiana w twarz i dostala adres poradni...

Gość encepences
znam osoby które owszem nie uprawiały seksu do pół roku po porodzie, ale to nie były zalecenia lekarza tylko totalne zmęczenie matki, bo cały dom był ja jej głowie i nie miała znikąd pomocy - nawet od męża.. i jak ten wracał po pracy pełen werwy i się za nic w domu nie brał to z seksu były nici..

Gość nie prawda
Gdyby powiedzial to by powiedziala co powiedział , a robi jakies wykrety, gdyby tobie lekarz stwierdził grype to wkrecala byś mężowi ospe ? :D

Gość baba_z_gór
Gorszych pierdół nie słyszałam. Połowa kobiet i to latami??? A może lekarz jej powiedział, żeby w ciążę drugą nie zachodziła przez rok? Najlepszym wyjściem będzie chyba rozmowa w trójkę: Wy i lekarz. Jasne że po pierwszym zwłaszcza porodzie jest jakas taka blokada przed współzyciem, ale trzeba delikatnie spróbowac i okaże się, że nie ma się czego bać. Może okazać się że przez jakiś czas trzeba te delikatność zachować.

no, gdyby było to zalecenie lekarza to przecież jakoś uzasadniłby ten zakaz. no i do tego teksty że połowa kobiet tak ma? No litości.

Gość khi
tylko że ona mówi że jest zdrowa. nic jej nie boli, nic nie dolega, nie bierze żadnych leków, nie ma skierowań na żadne badania. a jednak twierdzi, że po porodzie kobiety latami nie uprawiają seksu bo po pordzie nie można a lekarz d;la niej wyznaczył rok

Gość weź daj już spokój
przynudzasz:O

Gość khi
chyba sam przejdę się do tego lekarza i go zapytam co i jak

Gość baba_z_gór
się lepiej wybierz sam do tego lekarza... tak będzie lepiej.

Gość nie prawda
Albo to prowokacja albo jestes tak samo glupi jak ona skoro łykasz te bajki - sorry . Lekarz nie mowi nie bo nie , chyba ze to weterynarz.

tak jasne, wierz dalej w cuda i garbate aniołki. :P

Gość khi
mnie tam nie było więc nie jestem w stanie stwierdzić co mówił, prawda? a i ginekologiem nie jestem aby stwierdzić czy to prawda czy nie

Gość khi
thx za wypowiedzi, pójdę do lekarza

Gość apaulina
ale ci bab kit wciska szok

Gość behehehehehe
ja nie może uprawiać normalnie seksu to ma jeszcze buzię i pupę!! :P

nie chodz do lekarza tylko pogadaj z zona wprost - powiedz jej ze poczytales ( powiedz jej ze zaintersowales sie tym tematem gdyz obawiales sie ze jest cos nie tak po prorodzie z jej cialem itd itd) w necie o seksie po ciazy ... powiedz jej jak bardzo tesknisz za ta bliskoscia... i wysluchaj jej ... co ona o tym naprawde mysli bo jesli klamie z tym itd tzn ze nie ma w waszym zwiazku na tyle szczerosci aby wprost o seksie gadac a to juz nie jest fajnie :/