Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awarija

Matka nie chce bym utrzymywała kontakt z siostrą...

Polecane posty

Gość awarija

Mam o 9 lat starszą siostrę, która 8 lat temu wyjechała za granicę- tam ma męża, dziecko, pracę. Kilka lat temu strasznie pokłócily się z matką i od tej pory siostra nie utrzymuje z nią kontaktu (zresztą to nie był wynik 1 kłótni, tylko wielu lat nieporozumien). Ja bardzo często z siostrą się kontaktuję, czy to za pomocą telefonu czy maila, zaproponowała nawet żebym w sierpniu ją odwiedziła. Ciągle kłócę się przez to z mamą, która uważa, że jestem wredną suką skoro utrzymuje kontakt z siostrą, która nie chce jej znać. Co o tym myślicie?

Gość awarija
halo?

Gość Atat
To przecież twój wybór czy chcesz utrzymywać z nią kontakt czy nie

Gość Atat
i skoro matka wyzywa cie od wrednych suk to z matką coś nie tak

Gość awarija
Jejku... Wiem, że to mój wybór. Ale co myślicie o podejściu mojej mamy? Czy zachowuję się wrednie utrzymując kontakt z siostrą- jakby nie patrzeć w pewnym sensie wrogiem mojej mamy? Wiem, że siostra tak właściwie nic złego nie zrobiła. A matka mi się parę razy odgrażała, że mnie wywali z domu jak się dowie, że rozmawiam z siostrą :(

Gość Atat
To co ona matce zrobiła?

Gość aczemunie_____
Jak sama nie znasz odpowiedzi na to pytanie to współczuję. Normalnie kontaktuj się z siostrą. Nie wiem co w tym złego. I jeszcze piszesz, że nic takiego ona nie zrobiła. Twoja matka chyba nienawidzi Was skoro ma takie podejście.

Gość Atat
Ja tez tak uwazam.

Gość awarija
Właściwie to ona nic takiego mamie nie zrobiła- po prostu chciała żyć własnym życiem, a nie tak, jak matka to zaplanowała... Niestety, mama jest apodyktyczną osobą i chciałaby żeby wiecznie wszyscy robili to, co ona chce. Jak sie ktoś z nią nie zgadza, to ona tego nie toleruje.

Gość aczemunie_____
Moja matka jest taka sama.. ;)