Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma.ma89

Skuteczne dopieranie ciuszkow niemowlecych

Polecane posty

Gość ma.ma89

Witam mamusie czy macie jakis sprawdzony sposob na dopieranie ciuszkow? moj maly od kiedy jada zupki i deserki strasznie brudzi ciuszki. Uzywamy sliniaczkow, ale jednak zdarza sie ze cos kapnie na ciuszek... piore w loveli, w 40st, probowalam w 60, ale tez nic... juz nawet puszczalam z praniem wstepnym w naszym proszku, a pozniej zasadnicze w loveli. troche lepiej, ale i tak sa plamy. Czy mozna uzywac jakis odplamiacz albo cos takiego? bardzo prosze o rady

na plamy tylko vanish:) ja dodawalam go albo do proszku do pralki, albo dawałam przed praniem na wieksze plamy:) prałam w wiekszosci w Arielu w 40 stopniach, wyjatkowo na 60 stopni. Wszystko schodzi-z wyjatkiem plam z bananow, bo one sa nieusuwalne:(

Gość Grrrrrrr.......
Ace delicat :) .... i zero plam :)

Gość mamusia prawieee dwulatki
ja zapiram mydelkime odplamaiajcym z rossmana. troche rob oty jest ale plamy, nawet stare schodza rewelacyjnie. Jak juz niec nie pomoga to mocze w vanishu i tez shcodzi.

z jabłka np.wystarczy na słońcu suszyć ;) ja mialam ostatnio problem z dopraniem czekolady,bo kilka dni bodziaki leżały w koszu na pranie i czekolada wyschła,ale vanish pomógł ;)

tak naprawdę wszystko da się usunąć vanishem, może prócz tych gotowców z gerbera (o obiadki mi chodzi) bllllle, dałam dwa razy dziecku i bluzeczki do wyrzucenia, no nawet możenie w vanichu nie dało nic wiśnie i jagody czarne też strasznie schodzą ale na to dobry jest kwasek cytrynowy lub sok z cytryny krew0plamy takie nalezy prać w zimnnej wodzie i mydle, potem jak coś by nie schodziło w vanishu a w czym pierzecie ubrania z plamami żywicy??? za chiny nie daja się sprac

większość plam z "jedzenia" znika po wysuszeniu ciuszkow na prawej stronie na słońcu. Nawet najbardziej sponiewierane śliniaki odzyskują normalny wygląd. Gorzej jak słońca brak... ;)

Gość sasza1487
a moze ktos mi napisze czym usunac pamy po plynie do plukania??? Wylal mi sie plyn na dywaniki podlogowe i recznik a ze nie mialam czasu od razu tego zaprac wrzucilam dopiero wieczorem do pralki. I zostly ciemne plamy po plynie, vanish nie pomogl :/

Ja odplamiałam odplamiaczem z Biedronki i schodziło, inna sprawa, że na początku wprowadzania nowych potraw mała miała osobne ubranka zakładane tylko do jedzenia i od razu prosto do prania. Nawet, jak plama nie do końca zeszła, to się nie przejmowałam.