Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwaczkaaaa

na jakie studia z trzęsącymi się rękami i ogólnym zakompleksieniem?

Polecane posty

Gość dziwaczkaaaa
klopsem w koryto zajrzyj tu, ja też będę:) tylko, żeby nie było, że zajrzymy i nic nie napiszemy:P

Gość dziwaczkaaaa
nie jest tak, że nie idę do lekarza, bo się boję, nie idę, bo nie wierzę, że leki mi pomogą. może miałam je źle dobrane, nie wiem, ale jak je brałam to pomagały niewiele jak przestałam to wróciłam do punktu w którym byłam przed braniem.

Gość jhflsdgfndslgnds
dziewczyno nie wybieraj żadnych kierunków jak anglistyka czy germanistyka... to prawie jak aktorstwo, musisz odgrywać scenki w tym języku na oczach całej auli, albo przemawiać w tym języku też na oczach całej sali... Wybierz jakieś techniczne/medyczne kierunki. Ja studiowałam techniczny kierunek - było nas ze 130 studentów na roku, nawet ustnych egzaminów nie mieliśmy bo było nas za dużo, tylko w domu liczyliśmy w pip projektów i robiliśmy w pip rysunków, a na zajęciach siedzieliśmy w ławkach i pisaliśmy zadania z tablicy, także dla nieśmiałych był git bo nikt nie zwracał uwagi na jednostkę tylko traktowali nas zawsze jak grupę.

Gość enkkaaa
Byc moze te leki na ciebie nie dzialaly. Psychiatra przepisze ci inne. Bardzo skuteczna jest paroksetyna. To pozwoli ci wyjsc na prosta i uwierzyc, ze mozna zyc inaczej bez poddawania sie. Powiedz, jaki sens ma zycie, w ktorym robisz wszystko by tylko uniknac konfrontacji z ludzmi? Dla mnie zycie na pol gwizdka nie mialoby sensu. Musisz wiedziec, ze jedyna osoba, ktora kochasz najbardziej na swiecie jestes Ty SAMA, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy.

Gość dziwaczkaaaa
właśnie teraz to wiem, jestem po pierwszym roku germanistyki:O podjęłam już decyzję o zmianie studiów, techniczne mnie kuszą, tylko, że do matmy w ogóle się nie przykładałam w LO, mam poprawiać maturę za rok i gdzieś ruszać dalej, możesz napisać jaki kierunek dokładnie studiowałaś i ile miałaś procent z matury?

Gość uppppppppppppppppppppppp
mam podobnie tylko jestem juz po 30stce. ktos tu proponowal studia medyczne . no cienko to widze zeby taka osoba na medycznych dala rade np trzeba zrobic zastzyk a jak to zrobic gdy lapki sie trzesa?

Gość dziwaczkaaaa
pielęgniarstwo odpada:D

Gość dziwaczkaaaa
dobra znalazłam takiego lekarza i jest psychiatrą i neurologiem, ludzie go chwalą, mi np. tata zwraca uwagę, że mi się ręce trzęsą jak jestem w domu z nim, teoretycznie czuję się bezpiecznie, ja wtedy tego nawet nie czuję, że się trzęsą, co innego na uczelni jak latają jak oszalałe, i jak mam trafic markerem w zakrętkę to popiszę sobie całą dłoń wokoło az trafię.

Gość ja bylam kujonem
jak mam trafic markerem w zakrętkę to popiszę sobie całą dłoń wokoło az trafię. ha ha. to musi fajnie wyglądać:D

Gość dziwaczkaaaa
wygląda fantastycznie. nic tylko się gapić i śmiać pod nosem:O

Gość dziwaczkaaaa
ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jakie zacząć studia?

Gość jhflsdgfndslgnds
studiowałam budownictwo ale to było dawno (skończyłam tytułem mgr inż) ale miałam jeszcze stara maturę i nie było % tylko oceny, matma nie była taka zła i było dużo facetów :D powodzenia

Gość dziwaczkaaaa
dzięki:)

Gość FOBIK-FOBIK
psychiatra , dobre leki i bedzie dobrze, studia tez ci sie udadzą tylko spokojnie,

Gość popieram wcześniejszą
wypowiedź z trzęsącymi łapami na stomatologię warto iść :classic_cool: taki hardcorowy dentysta :D ;)

Gość enkkaaa
Kurcze, ale to nie o to chodzi by uciekac! Jak ktos ma problem to pyta jak go rozwiazac a autorka chce dalej w ten problem brnac. Nie mowie tego po to, by kogos pouczac, ale sama to wszystko przeszlam i wiem, ze tylko twoja determinacja, dzialanie i chec by to zmienic co pomoga. Jak bedziesz unikac, chowac sie, uciekac to bedzie tylko gorzej. Cale zycie chcesz sie zamykac w lazience przed ludzmi? Oczywiscie, ze nie.

Gość jhflsdgfndslgnds
powiem jeszcze na koniec, że znam bardzo dobrze osobę która miała ten sam problem tylko jej oprócz trzęsących się dłoni doskwierała inna przypadłość - łamiący się głos przy wypowiadaniu się, czasem jąkanie itp. specjalnie poszła na romanistykę bo chciała się ośmielić, do tego chodziła na w pip zajęć np. na warsztaty aktorskie... nieraz przed zajęciami ze stresu wymiotowała... Ale dała rade, a co najważniejsze dziś jest nie do poznania, jest pewna siebie i niczego się nie boi, ale przez 5 lat ostro nad tym pracowała!

Gość dziwaczkaaaa
mi też się łamie głos i nie umiem z tym walczyć.

Gość kolllorowwa
Sprawdz moze sobie ttomografia głowe. Ja mam równiez problemy z nerwami,choc jestem ogolnie odwazna. Okazało sie ze mam ubytki koery mozgowej wskutek urazu w dziecinstwie i to w jakis sposob wplywa na kondycje psychiczna.

Gość dziwaczkaaaa
ja to nie jestem w ogóle odważna, a psychiatra może mnie na to skierować? bo prywatnie to kupa kasy, a na NFZ to pewnie nie będzie chciał mi dać skierowania...

Gość kolllorowwa
Musisz mowic,ze cie głowa boli .Moze wydebisz skierowanie.Jezeli potwierdza sie jakies zaniki kory m. to lepiej szukactakiej pracy i studiow ,gdzie stresu nie ma.

Gość dziwaczkaaaa
Tomografia Komputerowa Głowy200,00 Tomografia Komputerowa Perfuzji mózgu 320 które lepsze?

Gość kolllorowwa
Te urazy powoduja zakłocenia ukrwienia mózgu.Wiec dobre jest badanie ,ktore to wykaze.Ja robiłam ostatnio 1o0 lat temu.Wtedy nie było jeszcze takiego szczegolowego.

Gość dziwaczkaaaa
jakoś odłożę i pójdę na to:)

Gość dziwaczkaaaa
macie jeszcze jakiś pomysł? bo ja skłaniam się ku dietetyce, praca z ludzmi potem, ale może mi się polepszy.