Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggaaaaaallllll

Menu urodzinowe problemowe

Polecane posty

Gość gggggaaaaaallllll

Mój facet ma jutro urodziny, robimy je u jego matki- 150 km od naszego miejsca zamieszkania. Mieliśmy robić grilla ale pogoda się zepsuła, więc impreza w domu. U siebie muszę wszystko przygotować, potem przewieźć, oczywiście mam tam kuchnie do dyspozycji, ale nienawidzę rządzić się w czyjeś, więc ewentualnie chciałabym coś tylko podgrzać, więc pytanie- co zrobić? Byle nie bigos :) Proszę o jakieś przepisy lub pomysły. Myślałam nad skrzydełkami, karkówką, do tego sałatka gyros lub tortille. W domu bym zrobiła zupę-krem pieczarkową, gyrosa itd. czyli obiado-kolację, ale tam muszę zdać się na rzeczy mniej obiadowe. Pomocy! "impreza" na 6 osób, w tym jego rodzice tradycjonaliści pod względem jedzenia.

Gość Kariitkka
Zrób zrazy z piersi z kurczaka nadziewane z serem i pieczarkami, tylko wczesniej namocz w solance. Będą smaczniejsze i polej sosem jakimś ;)

Gość gggggaaaaaallllll
moje miejsce zamieszkania to dwa płaty blachy i śpiwór pod nimi

Gość gggggaaaaaallllll
zapomniał podszyw napisać, że pod mostem. Czy piersi zrobić wcześniej i odgrzać czy przygotować a tam upiec?

Gość gggggaaaaaallllll
postanowiłam, że najbardziej uszczęśliwi go, gdy wezmę z obsranej dupy do ust. Zaprosimy do zabawy mamusię i może sąsiadów?

Gość gggggaaaaaallllll
ludzie naprawdę nie mają co robić, a potem się dziwić że polska gospodarka upada

Gość Kariitkka
Upiecz w domu tak z 20 min, a potem podgrzej tak będzie lepiej ;) I do tego możesz jakąś sałatkę zrobic np. z tortellini. Bradzo dobra jest tortelini z mięsem, 1 paczka szynka, 15 dkg kukurydza, puszka czosnek, 2 ząbki majonez, sól, pieprz, ogórek zielony, 1 szt. Tylko zrób podwójną porcję bo ta to na 2 czy 3 osoby.

Gość gggggaaaaaallllll
podpiekam pędraki :classic_cool:

Gość gggggaaaaaallllll
Ciekawa ta sałatka :) chyba się na nią skuszę, takiej jeszcze nie jadłam. a szynka jaka?

Gość szynka powinna być
z dżdżownic

Gość Kariitkka
Każda oby nie drobiowa. Taka tam ogonówka czy inna ;) tortelini w Biedronce jest fajne bo kolorowe, ładniej będzie sałatka wyglądac, tylko nie wiem czy wtedy będzie to mięsem nadziewane ale to chyba nie ważne :) Smacznego zyczę i powodzenia! ;)

Gość gggggaaaaaallllll
Dzięki bardzo :) czy jeszcze jakiś pomysł? W sumie będzie wtedy danie główne, czyli piersi, sałatka, do tego pewnie jakiś talerz ze świeżymi warzywami do przegryzienia, nie wiem czy to nie za mało, szczególnie, że wiadomo, że będzie wódka...

Gość gggggaaaaaallllll
up :)

Gość kajka123
Watróbkę drobiową, Suszone śliwki( wcześniej namoczone) i podsmażony boczek nadziej na patyczki i będą mini szaszłyki. Pózniej wystarczy podgrzać w mikrofali albo na zimno

Gość Kariitkka
Ciekawe też są roladki z szynki z fetą z czosnkiem i orzechami włoskimi i zalene żelatyną z kostką rosołową. Możesz zrobic jeszcze jedna sałatkę. A i do tych piersi zrob może ziemniaki zapiekane z masłem, żeby był pełny obiad.

Gość gggggaaaaaallllll
dzięki za pomysł, ale wątróbka odpada. Nie jadam, nie tykam wątróbki i innych podrobów. W dzieciństwie byłam tym karmiona. Wystarczy.

Gość gggggaaaaaallllll
sama pewnie bym się skusiła na takie roladki z fetą- lubię nowe smaki, ale oprócz mnie nikt tego nie ruszy. Nie lubię ludzi którzy czegoś nie jedli a twierdzą, że nie lubią.

Gość gggggaaaaaallllll
a przy okazji chce zagrać trochę "teściowej" na nosie :) ale o to nie trudno, u niej by była kiełbasa na stole, sałatka jarzynowa, półmisek wędlin, jakiś bigos... nudno, ciężko i bez polotu :)

Gość gggggaaaaaallllll
up

Gość Kariitkka
A taka sałatka? przyprawa "Gyros" 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy bez zalewy 1 mała cebula 2 - 3 ogórki konserwowe 1/2 kapusty pekińskiej sos: majonez, ketchup (po około 10 łyżek każdego) A na ciasto masz jakiś plan?

Gość gggggaaaaaallllll
Sałatkę gyros znam, robię, wszystkim pasuje, więc chyba też dojdzie. Ciasta nie robię. Nie muszę. Jem tylko ja. To rodzina bez "ciastowa". Nie wiedzą co tracą.

Gość gggggaaaaaallllll
tak serio to nazywam się Zygmunt i walę pod ten temat

Gość Kariitkka
Bez ciast? Dziwne. Torta tez nie będzie? Ej...

Gość gggggaaaaaallllll
poważnie. zero ciast. nawet na święta nie jedzą. Dziwne to dla mnie, ale przecież nie będę robić blachy ciasta dla siebie i dla mojego faceta, gdzie on zje przy tym kawałek malutki. Kupię malutkiego torta i świeczkę do tego, bo mi też nie pasuje. Ogólnie wolałabym robić wszystko w domu, ale wyszło tak, że u nich i trzeba kombinować.

Gość gggggaaaaaallllll
wyjadam z koszów na śmieci co bardziej tłustsze robaki :classic_cool:

Gość Kariitkka
No fakt. To powodzenia życzę.

Gość gggggaaaaaallllll
Nie dziękuje :) ale za to dziękuje za rady. Fajnie, że jest tu ktoś sympatyczny.

Gość Kariitkka
Dzięki za komplement ;P No fakt pełno tu 'dziwnych' ludzi.

Gość umpa lumpa
mysle, ze to duzo jedzenia, za duzo jak na 6 osob. Podejrzewam, ze kazdy cos przyniesie. Czy tylko ty gotujesz? Ja mialabym jedynie cos na cieplo, czyli moze jakies miesko, golabki, pieczen, udka z piekarnika, oraz cos na zimno, czyli salatke jarzynowa, czy makaronowa, czy owocowa. Ludzie nie beda przeciez w kolko jesc, tylko sie bawic, drinkowac, rozmawiac. Nie wiem, czy oni lubia jesc, ale ja jakichkolwiek imieninach, czy urodzinach bylam, to jedzenie stalo, kazdy tylko zjadl troche tego, troche tamtego, potem sie tanczylo. :)