Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeczytajcie tooooooooooooo

dziwna jestem jakas chyba -dbanie o siebie

Polecane posty

Gość dziwna jestem jakas chyba
a ktoś zazywa spirulinę ?Ja jedną łyżeczkę dziennie i jeszcze pije 30 ml soku z jęczmienia sadzę na parapecie i wyciskam wieczorem dawkę:)po spirulinie włosów zrobilo mi się dwa razy tyle ale tylko to:/ skóra zmęczona dalej a biorę to juz 3 miesiące.A tak to jeszcze z takich suplementów to błonnik jęczmienny w proszku bo tylko taki działa :)

Gość no taak
Ja uważam że z niczym nie można przesadzać

Gość ktoś zazywa spirulinę ?Ja jedn
aaa oczyszczanie ja raczej nie skusze sie na to :)z tego co tu piszecie chyba wezme kocyk i na 30 min pojde na słoneczko na łąke kilka seansów

Gość Lady Maverick
takie ekologiczne gadanie mnie smieszy, bo metka 'ekologicznej' zywnosci ladnie teraz wszystko sprzedaje. Mialabys jedyna pewnosc co jesz, gdybys miala wlasne warzywa, owoce, kurki, swinki. Sama je zabijala i robila z nich kielbaske. A jak ta ekologiczna zywnosc kupujesz w sklepie to tylko dajesz sie robic w balona. Zrob sobie podstawowe badania. Lykaj witaminy (wiem, to nieekologiczne). Poza tym odrobina makijazu nie zaszkodzi. Oststnio wyczytalam, ze zmeczenie, apatia to czesto brak glukozy we krwi. Mi, jak mam dola energetycznego, pomaga glukozowy napoj energetyczny.

Gość linoma
No na solarium w tym roku juz chyba z 1.5 godziny spedziąłam.

Kiedyś przesadzałam w drugą strone tzn fasfoody itp ale cera byla taka sama tylko waga większą:) ale od 2 lat juz jest tak ja teraz i troche sie denerwuje

do Lady Maverick Nawet jak kupie ten ryż brązowy EKO a nie jest eko to i tak lepiej niz bym poszła do Mc i zjadłą hamburgera albo w domu schabowego na tłuszczu:) To jeżeli certyfikaty kłamią itp to ciekawe co jest w jedzeniu nie eko tzn w składze tak naprawdę bo pewnie wszystkiego nie pisza i jest gorzej niz myslimy:(

Gość a ja mam inaczej
zdrowo - czyli? jesz mięso, ryby, dostatecznie dużo białka, odpowiednie tłuszcze ? wysypiasz się? a jak z ruchem? mam 21 lat i też prowadzę zdrowy tryb zycia i od 5 lat unikam słońca jak tylko mogę, wyglądam lepiej niż moje koleżanki, nie mam ani jednej bruzdki pod oczami i nawet najmniejszego ''załamania'' na powiece niektóre moje znajome mają już kurze łapki :O

Badania robiłam miesiąc temu wszystko w normie :)ale witaminki wole jednak z jedzenia bo aptekowe nie wchłaniają sie i nie bede kasy marnowac na to:/

Gość a ja mam inaczej
oczywiście mówie o znajomych w moim wieku...

Gość Lady Maverick
Oczywiscie, ze jest gorzej niz myslimy. Do mc i innych akurat nie chodze, bo to juz w ogole syf. Uwazam po prostu, ze z nalepka eko czy bez sprzedaja to samo. Ogladalam ostatnio dokument na temat zywnosci organicznej - Z badan wynikalo ze zywnosc organiczna potrafi byc gorsza od 'normalnej', a ceny sa duzo wyzsze. Tak jak juz pisalam o ile nie masz wlasnego pola i wlasnych zwierzakow to nie ma co w te 'EKO' bzdury wierzyc.

do :a ja mam inaczej Jem oleje tłoczone na zimno rożne rodzaje :z pestek dynii,konopny,lniany itp raz w tygodniu mięso i raz rybę z eko hodowli. Za żródło białek uważam fasolę ciecierzyce soczewicę często łącze to z ryżem brązowym lub czerwonym. Jem kaszę,nasiona i orzechy,zboza (komose ryzowa) (mała garsta dziennie) Soki z wyciskarki rożne kombinacje warzywne i owocowe.Bo lubie soki bo z soku wchłania sie 65% witamin z zjedzonego owoca tylko 25 % więc :)Urozmaicam codziennie ,pije 2 litry wody niegazowanej,herbatke z pokrzywy,zazywam spirulinę oraz błonnik jeczmienny duzo spaceruje,spie około 9 godzin

Mała garsta orzechów miało byc:) nie pracuje w stresie ,dzieci niemam nie palę ,piję tylko okazjonalnie i wybieram wino wtedy,leków nie przyjmuje :/co jeszcze moge robic??? hehehee

Gość no taak
O rany niezła jesteś, chce Ci się to wszystko robić, jeść codziennie ? :D

A jak ktoś ma rodzinę i 3,4 dzieci? i dają rade to ja dla siebie i męza w małym mieszkanku i razem we dwoje w biurze mam nie dac rady? i tak trzeba jesc i gotować bo codziennie nie chodzi sie do resteuracji na obiady:) to mam czas jeszcze na inne rzeczy:)

Gość no taak
hmmm chyba się nie zrozumieliśmy...ja nie piszę że jak dajesz radę, bo bez przesady skoro jesteście tylko we dwoje, ale że chce ci się te zboża i inne łykać...

ale ja zboza gotuje a nie łykam:) dodaje je do sałatek do rożnych dań zamiast kasz lub ryżu o to chodzi a nie że łykam:/

Gość no taak
aha :). a uprawiasz jakiś sport?

nie:(

Gość brak pytan ...
wlosow generelanie sie nie maluje, a farbuje:( 😭 nie wiem czemu tak masz, moze idz do lekarza?

Gość no taak
Ja od kilku miesięcy regularnie biegam, nie ma może super efektów, ale też biegam tylko 2 razy w tygodniu po pół godziny, ale wolę tak niż jakieś ostre tempo codziennie i po tygodniu mieć dość...ale jednak zawsze jakiś ruch, a samo spacerowanie to jednak nie to samo.

Gość no taak
A co masz konkretnie na myśli, że wyglądasz na zmęczoną? Ja mam jasną karnację, więc ciągle blado, czasem since pod od oczami, ale to genetyczne, bo prostu natura :)

Czytałam ksiązki Tombaka i tam dowody były że spacery są zdrowe tylko częste ja około 1h dziennie 5 razy w tygodniu więc i tak dobrze ,a z tym zmeczeniem to wyglądam jakbym dopiero wstała z łożka rano :/

Gość no taak
No są zdrowe, ale wiesz bieganie to konkretny ruch, czy pływanie, konkretne pobudzanie organizmu... ale napisz dokładnie, jak wyglądasz

cieni niemam wielkich pod oczami ale malutkie są:/,skóra szara taka smutna bardzo