Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pappapappa

kto pomoze krotko odpisac na list po angielsku?

Polecane posty

Gość pappapappa

plis

Gość Boguska
daj list

Gość rttthggghh
chetnie pomoge

Gość pappapappa
dzieki to bylo prowo.

Gość pappapappa
to nie bylo prowo :O w sumie nie mam napisanego nic wiec moze zaraz mneijw eicej napisze o co mi chodzi, zeby kolezance napisac :)

Gość pappapappa
Droga Katie. Zrobilas mi niesamowita niespodzianke przysylajac prezenty. Nie spodziewalam sie, wiec niespodzianka byla podwojna. Nie uwierzysz mi teraz, ale mialam do Ciebie napisac od marca. Bylam ciekawa jak Twoja podroz, o ktorej pisalas w mailu. Jednak moja mama powazanie zachoworwala, obowiazki w pracy, wiele innych spraw i nie napisalam. Czas tak szybko mija, nawet nie wiem kiedy. Od dzis, tj.1.7.2011 mam kilkanascie dni urlopu, dzieci maja wakacje. Moze wyjade pare dni nad polskie morze. Na pewno do Ciebie napisze po powrocie. Tylko napisz mi, ktory adres do Ciebie jest aktualny. Pozdrawiam goraco.

Gość ja pitole ale ty masz problem
KARTKE BYS KOLEZANCE WYSLALA znad tego polskiego morza sorry za capsa :P

Gość pappapappa
chce teraz maila, bo nie mam prawidlowego adresu a znad morza jakies drobne prezenty, tylko chce jej podziekowac, ze doszly te ksiazki :)

Gość 9__999__9999tt
Pomoge Ci. Daj mi chwilke

Gość pappapappa
ok, nie spieszy sie nie musi byc tak jak z kapelusza napisalam :P chodzi o ogolny sens :D

Gość 9__999__9999tt
Uwaga, robie bledy ortograficzne, ale to leci mniej wiecej tak: Dear Katie! Sending me a presents was an incredible surprise of you. I didn't expect that so that was a double surprise for me. You're not gonna belive it, but I was going to write to you in March. I was curious about that trip of yours which you have mentioned in your e-mail. Unfortunatelly my mom got serious sickand I had a lot of things to do at my work, so I couldn't write to you. Time goes by so fast that I even don't know when. I'm off work for several days since today.My children are off school. Maby we'll go on polish sea side. I'll write to you after I'm back, just send me your exact adress cause I don't know which one is proper. Best wishes. take care... Prosze bardzo

Gość pappapappa
Boze, dziekujeeeeeeeeeeeeeeee :)))))) Czlowiek ma prawie 30l i nie umie paru zdan napisac :( Moglabys jeszcze tylko 1 zdanie dodac: Ten mail pomogla przetlumaczyc pewna miła nieznajoma dziewczyna z forum. dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 9__999__9999tt
Nie ma sprawy. This mail has been translated by some nice girl from an internet chat ;-)

Gość pappapappa
dzieki, naprawde. czuje sie zle, jesi chodzi o angielski. W podstaowce mialam niemiecki, w liceum tez, niby zawsze 5 na koniec, a g.... umiem. Nawet bym terta nie umiala zdania sklecic. W liceum mialam tez angielski. Nauczyciela od razu zaczela od poziomu sredniozaawansowanego, a ja nie mialam podstaw. DObrze, ze kobitka byla zakrecona, czasem pisala na tablicy " i can't speak i wszyscy sie cieszyli, ze bedzie 45min spokoju. Zadania domowe przepisywalam z easy english-taka gazeta, i dostawalam dobre oceny. na koniec mialam zawsze 4, wiedzy zero. Na niemieckim babka zaczynala prawidlowo od podstaw, wiec kto wczesniej nie mial troche liznal. Wiem, ze gdyby nie przepisywane i uczone na pamiec zadania mialabym jeszcze pałe, mimo iz reszta przedmiotow bardzo dobre noty, gdzie naprawde trzeba bylo zapieprzac, zeby sie nauczyc, zdac, bo wymagali. Potem juz angielskiego na studiach nie bylo. W tzw.miedzyczasie chodzilam krotko na kurs ang, ale potem byla matura przerwalam. Potem szukalam jakiegos korepetytora, zeby sie uczyc samej dla siebie, ale ceny przekraczaly moja kieszen. Uczylam sie tez sama, kupilam, podtswowa gramatyke, ksiazki, uczylam sie jakies 2miesiace i przerwalam... Potem jakies kursy darmowe rpzez net, znow motywacja na 2 dni... Czuje sie taka niepelnosprawna jezykowo, wstyd sie odezwac, nawet rpzeczytac nazwe balsamu po ang, bo wszedzie teraz ten angielski, nie mowiac o podrozach... Szkoda, ze tak wyszlo... Jednak obiecuje sobie, ze wezme sie za to... Gtatuluje Tobie tak fajnych kompetencji, w postaci jezyka angielskiego :)

Dear Katie, You surprised me very much by sending me presents. I didn't expect that, so the surprise was double. You're not going to believe me now, but I have been planning to write to you since March. However my mom got seriously ill, I had lots of work and plenty other things do to so in the end I didn't. Time goes by so fast that I don't even know when. Starting today I have several days off work, my children are off school. Maybe I will go to the Polish seaside. I promise to write to you when I come back. Just send me your current address, because I'm not sure which one is right. Best wishes!

Gość 9__999__9999tt
Dzieki. Ja sie tak na prawde dopiero w Angli porzadnie nauczylam i to ze sluchu, dlatego moja ortografia troche kuleje.

Ja natomiast angielski mam wyuczony ze szkoły, w Anglii nigdy nie byłam :) Ciekawe, która wersja jest lepsza ;)

Gość Jgtnjgpjtg
Lepsze jest to drugie tłumaczenie. W pierwszym jest kilka błędów.

Gość papap
dziekuje Wam wszystkim 🌻