Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxehhhhhhhxxx

nadwaga u dziecka...

Polecane posty

Gość mamakubusiaaaaaaaaaaaa
hej u mnie bylo tak samo na bilansie dwulatka mial 92 cm i wazyl 16kg i ma wpisane w karte otyły , a teraz minelo juz 6 miesiecy i młody wazy 15,5kg a mierzy jakies 96 cm , zaczal sie ruszac wiecej bo pogoda sprzyja , przestal jesc w nocy mleko , sam odrzucił bo an sile sie nei dało a wiec poprostu uwazam ze sam odrzuci nocne jedzenie i tak jak poprzedniczki pisały jakas tresciwsza kolacja , choc mój syn je obiad około 13 a potem tylko jakis jogurt i o 19 mleko 180 ml i do rana przesypia a kiedys byl zarlok wielki

autorko; czy dziecko ma juz zeby?ma? to nie powinno jesc w nocy. KOniec uproszczonego wykladu. Praktyka; nie jest latwo. Mialam podobnie z corka, pila mleko w nocy raz albo dwa razy do ok 14 miesiaca zycia. Ale u niej nie bylo problemu z waga, bardziej z przyzwyczajenia zeby sobie possac. Kilka nocy podawalam wode, nastepnie odstawilam tez wode. Czy Twoje dziecko zasypia samo? W sensie ze bez butli? Samodzielne zasypianie praktycznie u nas wyeliminowalo cakowicie problem jedzenia w nocy. Nie mowie ze bylo latwo ale musisz odstawic syna od mleka w nocy. Dla jego dobra

Gość xxxehhhhhhhxxx
to dlaczego w badaniach laboratoryjnych przeprowadzonych przez wykwalifikowana laborantke z wieloletnim stazem wyszlo ze jest w cholere konserwantow , ktorych w skladzie nie ma?ale ok niech wam bedzie...bo nie o tym byl temat...

Gość xxxehhhhhhhxxx
tak ma 2 zeby i kolejne 2 w drodze...zasypia z reguly sam...chyba ze jest zmeczony to przy butli zasnie.....

Gość zuzia-moje
"I przyjdzie śmierć na skrzydłach pieśni w niej owoc zbrodni już dojrzewa i wreszcie koniec twój się ziści i wreszcie harfa ma zaśpiewa" W internecie jest wiele stron dzięki którym możemy poznać swoją "datę śmierci " jednak ta strona mowi prawde http://smierc.org SRAWDZ A się PRZEKONASZ....

A widzisz ma 2 zeby; dajac mu jesc w nocy zwiekszasz tym samym mozliwosc wystapienia prochnicy zebow. Naprawde chcesz ryzykowac?

haha, no cos ty:D nie wierze i tyle:O uwazasz,ze kaszke trzeba konserwowac-czym i po co? sadzisz,ze ryz w woreczkach,kasze kukurydziana tez konserwuja? nie dziwie sie ze dziecko masz otyłe skoro nie masz pojecia o podstawach zywienia malych dzieci:O ps.dajesz dziecku mleko modyfikowane-to niech ta "laborantka" za dyche sprawdzi czy tam jakis diabel pod postacia konserwantow nie siedzi:D:D

Gość szczescie800
jak tak dalej będziesz karmić to bedziesz miała grubaska z czarnymi zębami :-(

ja tez nie wierze w zadne ukryte konserwanty:O a poza tym, to nikt kto wie jak wyglada praca w laboratorium analiz i badania zywnosci nie napsize niczego w stylu "pani laborantka sobie wziela probke kaszki i wykryla takie i takie konserwanty":O jak juz chce sie pisac tego typu brednie to polecam sie douczyc albo doczytac:O

Gość magda696
witam ja borykam się z problemem nadwagi u córki, najgorsze jest to ,że ludzie uważają,że my rodzice takich dzieci po prostu je pasiemy

Gość pietruszka z koperkiem
magda, a jak myslisz skad sie ta nadwaga u dziecka wziela? z powietrza?

Gość mamaaaa
moim zdaniem waga dziecka autorki jest proporcjonalna do wzrostu a lekarka tepa i tyle w temacie.

Gość kukurykuu28
moja corka tez jest bardzo duza, ma 8 miesiecycy, wazy 11 kg i mierzy 83 cm, co pawda urodzila sie 5 kg i przybiera odpowiednio do wagi urodzeniowej, od 2 tygodni raczkuje jak oszalal i juz zgubila faldki na nozkach, corka nie je w nocy juz od miesiąca, a o to nasz jadlospis 6.30 mleko -150 ml 9 30- maly sloiczek zmiksowanych owocow 11.30 -mleko -150 14 - słoiczek - obiad , kupuje Hippa albo Heniza 17 mleko- 150ml 19 jogurt 22 - kaszka mleczna Nestle

Gość milaogolnaasia
Moja siostrzenica ma 4 lata 5 miesięcy waży 17,5 kg i wzrost ma taki jak jej rówieśniczki. Ludzie 10 miesięcy i 12 kg?? 8 miesięcy i 11kg???? Wasze dzieci mają nadwagę, zróbcie coś z tym

Gość jakas walnieta lekarka
boziu a gdzie on duzo je ja ci podam jadlospis mojego syna fakt ma juz 18 miesiecy ale nic sie od 10 nie zmienilo specjalnie je wszytsko i tak rano okolo 8 kaszka okolo 250ml 10-11 kasza jaglana z jabkiem np kolo 16 miche dioslownie wielka miche budyniu badz serek waniliowy z biszkoptami kolo 19 kolacja trzy kromeczki chcleba z szynka lub indykiem wcina godzina 1 w nocy pije 260 flache mkleka do tej pory Do tego wciagu dnia podjaada owoce i chrupki, je wiecej niz powinien wazy 14 kg , ruchliwy jak dwa diableki tasmanskie i wiecznie glodny wzrost okolo 89cm:) nie wiem po kim ma taki apetey ale wcina ciagle posluchaj nie przejmuj sie zmien lekarza dziecko jak sie rusza i rosnie to widocznie tak wyglada wyszczupleje jak zacznie chodzic 13.30 obiad zupka okolo 150zm i drugie danie trzy ziemniaki plus kawaleczek mieska z surowka lub ziemniaczki z surowka(nie lacze miesa z zeimniakami) kolo 1

Gość LivTywler
do autorki!!!!!!! pierdyknij sie kobieto..cukier tez ma długa date przydatnosci....co ty bredzisz w ogole?? ..emm.. cukier to sama chemia... a autorka ma racje.

Gość gość
Rewelacyjny produkt na odchudzanie - Piperinox, naturalny i w 100% bezpieczny. Numer 1 w rankingu 2018 roku w kategorii - suplementy diety. Nie tylko redukuje tkankę tłuszczową, ale również oczyszcza organizm z toksyn, co jest istotne w procesie odchudzania. W niedługim czasie umożliwia osiągnięcie wymarzonej sylwetki. Więcej informacji oraz możliwość zakupu w podanym linku http://nplink.net/JJvdj0WA