Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i jak?????,

Kradnie-jak postępwoac??to juz 3 raz

Polecane posty

Gość i jak?????,

Ja nie wiem jak moją karać za przywłaszcenie sobie cudzych rzeczy a ostatnio pieniędzy, dodam że to nie jest ewidentna jakas choroba czyli kleptomania tylko taka dziecięca pokusa jej. Za pierwszym razem przywłaszczyła sobie kuzynki odtwarzac mp3,, ale się zorienotwalismy, była powazna rozmowa, i oddanie kuzynce jego wraz z przeprosniami.Drugi raz jak była na 5 dni u ciotki, poszły na jakis bazar i tak gdy nikt nie patrzył to kapelusz schowała,ciocia w domu zauwazyla nową rzecz, oczywiscie dziecko mówiło że znalazło przed blokiem, lecz moja siostra przypomniala sobie ze takie same stały na rynku, wkoncu sie przynzała, dostała klapsa i poszly razem odniesc z przeprosinami. Po tym incydentnicie gdy sie dowiedzielismy to byla rozmowa, skarcenie, i zostawilismy na stole 10 zł w papierku i monete 5 zł, ewidentnie aby ją sprawdzić, leżały tak z 2 dni, a za jakis czas znikneło 5 zł(banknot został),pytania czy czasem "przypadkiem" nie strąciła bądź nie wzieła były przeczące,dopiero na pytania skąd miała pieniadze na loda i chipsy bo widzielismy że kupiła i jadła no to sie przynzała że porzyczyła ale zapomniała nas o tym poinformować. Taa...a przeciez pytalismy się jej czy ruszała a ona zapierała się że nie.Zostala skarcona szllabanem i aresztem, lecz ja nie wiem czy te kary na nia cos działają jak juz 3 razy sie smiało posuneła do tego. Na pytanie czego to robi, to odpowiada że ją koleżanka z klasy tego nauczyła (wiem o ktorej mówiła, bo jest to dziewczynka z patologi, co kradzieże u niej domu to chleb powszedni) Corka ma prawie 9 lat

Gość i jak?????,
up

Gość Arrrletta
wiesz ja nie mam dzieci ale mój brat mia taki problem i moge Ci podpowiedziec co zrobil mój ojciec jesli chcesz oczywicie

Gość i jak?????,
jesli podzialalo i nie ma problemu juz takiego to napisz,narazie u nas sie ztrzymalo na 3 raqzie, boje sie ze beda kolejne

Gość Arrrletta
zabral go na komende (ma kolege policjanta) i zamkneli go na dolku za przestepstwo potem dzielnicowy mu wytlumaczyl co zrobil dlaczego jest to przestepstwo itd. dodam ze brat mial wtedy 12 lat bardzo sie wystraszyl i od tamtej pory jak reka odjal ja wiem ze moze ty nie masz takiej mozliwosci ale czasem zastraszenie dzieciaka a wlasciwie pokazanie mu konsekwencji potrafi zadzialac sa mozliwosci inne tez

Gość Arrrletta
ok ja lece i tak nie odpisujesz wiec chyba radzisz sobie sama 🖐️

Gość i jak?????,
no była straszona panem Policjantem ale ona powiedziala ze policji sie nie boi i napewno nie pojdzie do wiezienia bo ejst jeszcze mała

Gość 545546
powiedz ze łapy jej odetniesz na drugi raz

Gość tez tak mialam jak bylam mala
przeszlo samo ;)

Gość to zalezy ,,
po pierwsze to jej nie mozna bic za to, bo to moze wywołac ukryty bunt, źle ze twoja siotra ( ciocia małej) jej dała klapsa, powinnas zwrocic uwage z enie powinna tego robic a tym bardziej bez twojej wiedzy jakimprawem ona bije twoje dziecko Okazujcie corce duzo zainteresowania, zrozumienia, i co najwazniejsze pokazcie jej jak wam jest przykro gdy dowiadujecie sie o takich sytuacjac, przy czym mozecie małej poscic film jak wyglada poprawczak bo tam osoby z takimi wyczynami trafiają

Gość bez paniki.,
to tez jej ukradnijcie , ale nie na zawsze, jakaś jej ulubiona rzecz i niech poczuje sie co znaczy miec zabrane cos co nalezy do niej

Gość mozliwe ze z zazdrosci
ale dlaczego ona to robi? brakuje jej cos materialnego?, klepiecie biede ze to robi? moze zazdrosci kolezankom ,że mają lepiej od niej????

Gość Maryjetta.
Moja corka 2x ukradla. Batonika i gumy do zucia. Porozmawialam z nia,spytalam czemu to wziela..ze mogla powiedziec ze ma na cos ochote i spytac sie czy jej kupie a nie krasc. Uswiadomilam jej ze w sklepie sa kamery i jak ja zlapia to ja pojde do wiezienia,ona do domu dziecka i zabierze ja obca rodzina. Podzialalo.

Gość fegfdsfsd
hehh ja ukradlam tyle rzeczy ze lepiej nie pisac ale do czasu....jak przylapala mnie sprzedwaczyni i narobila takiego wstydu ze odechcialo mi sie :) i do dzis jestem baaardzo spokojna :)

Gość -------.----
przedewszystkim jak ktos wspomnial wyszukaj w necie i posc jej dokument o Fakllenicy czy innych osrodkach poprawczych jakie osoby tam trafiaja, za co, i jak tam wyglada ich zycie, mysle ze da jej cos do myslenia taki dokument