Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co kamannnnnnnnnn??

Dlaczego kobiety nie robią pierwszego kroku?

Polecane posty

" wlasnie usmiech, dluzszy kontakt wzrokowy i inne tego typu gesty sa zacheta dla faceta i daja mu jakby bezpieczenstwo ze moze podejsc i zaczac rozmowe " na mnie to nie działa i nie powiem ze mi sie to nie zdarzyło ale nie traktuje tego jako zachete tylko poprostu mozna mie c dobry humor i poprostu sie nieznacząco usmiechnąc

" Ewentualnie są grą mającą na celu podbudowanie własnego Ego. " tez tak moze byc

nie mowie o zdawkowym usmiechu na ulicy chcoiaz mieszkamy w takim kraju gdzie raczej zradko od tak sie ktos do kogos usmiecha imo rownie dobrze mozna powiedzec, ze facet podrywajac laske tez podbudowuje swoje ego a ona sama to juz kwestia drugorzedna

Gość IMO13831
Tamari "imo rownie dobrze mozna powiedzec, ze facet podrywajac laske tez podbudowuje swoje ego a ona sama to juz kwestia drugorzedna" Sukces podbudowuje Ego - nie działanie, które może zakończyć się porażką. Poza tym podryw w wykonaniu faceta = czynne działanie. Zupełnie odwrotnie jest w przypadku samic. No chyba, że chcesz mi powiedzieć, że mogę iść do klubu, założyć nogę na nogę i bawiąc się włosami, uwodzić cipki powłóczystym spojrzeniem. Po czym z radością Leśnego Boruty odrzucać konkury całego stada samic, co zadziała niczym kojący balsam na me Ego. :D:D:D

mozesz sprobowac:P z tym, ze nawet jesli kobieta korzysta z prawa uwodzenia to nie znaczy ze nie umie podjac dzialania i poderwac sama poza tym dziewczyna usmiechajaca sie do faceta i probujaca swoich kokieteryjnych sztuczek moze rowniez zostac olana nie pomyslales o tym?

Ja lubie sobie podbudowac ego facetem, pewnie on czuje sie tak samo. Co w tym dziwnego?

Gość IMO13831
Tamari "z tym, ze nawet jesli kobieta korzysta z prawa uwodzenia to nie znaczy ze nie umie podjac dzialania i poderwac sama" Umie - ale patrz tytuł... "poza tym dziewczyna usmiechajaca sie do faceta i probujaca swoich kokieteryjnych sztuczek moze rowniez zostac olana nie pomyslales o tym?" Chcesz mi powiedzieć, że "olanie", które może wynikać z najzwyklejszego braku percepcji samca, jest równoznaczne z aktywnym podrywem i usłyszeniem "spierdalaj palancie", "mam chłopaka (:D)", tudzież "na pewno jakąś znajdziesz, bla, bla, bla"? :D

kiedys tanczylam pare razy z jednym kolesiem i troche sobie pogadalismy na temat podrywu powiedzial ze to norma ze jedne sie dadza poderwac a inne nie i czemu ma sie przejmwoac jak jakas laska da mu przyslowiowego kosza ze moze zajeta jest albo okres ma i zly humor albo jest lesbijka zycie toczy sie dalej, jak nie ta to inna jaka laska mowi normalnie do faceta spierdalaj? chyba do mega chama bo ja w slowach nie przebieram a odzywam sie tak tylko do namolnych cwokow i chamow a nie zwyczajmych facetow porazki tego typu o ile mozna tak to nazwac bola albo osoby ktore na koncie maja tylko je albo kogos z bardzo przerosnietym ego ewentualnie jesli ta kobieta to ktos wiecej niz fajna dupa ktora sie podrywa ze wzgledu na wyglad w przypadku kiedy facet ja zna dobrze i podoba mu sie ogolnie takze z charakteru tylko ze uwaga kobioety tez zakochuja sie bez wzajemnoscu i pzrez to cierpia dla mnie te sprawy to gra interakcji miedzy 2 osobami, niewazne ktora zacznie, bez odezwu nic sie nie wydarzy

tamaRI TY oczywiscie ze jak ktos miał same porazki to kolejne bedą go bolec a co do podrywu w klubie to jest tak ze jak sie jest przystojnym to jakas efajna laska juz bedzie wiedziała jak go " poderwac" przeciętniak ma gorzej . ja wiem ze w klubie nie jestem wstanie kogos poznac

Widze, ze probujecie DAMSKO-MESKIE sprawy rozpatrywac z dwoch skrajnych punktów widzenia, damskiego i meskiego. Nie widzicie, ze cos tu nie gra? w dzisiejszych czasach zachowanie a'la XIX wiek sa juz rzadsze u mezczyzn i to sporo niz u kobiet. Przyklad? Ilu mezczyz potrafi zachowac sie jak na prawdziwego gentlemana przystalo? Przepuszczanie kobiet w drzwiach, otwieranie ich , zapytanie czy w jej obecnosci mozna zapalic itp.? Kolejna rzecz, wiekszosci sytuacji teraz dziewczyny gardluja za rownouprawnieniem. Co prawda nie do wszystkiego sie nadaja [tak jak mezczyzni to czesci kobiecych zajec raczej nie maja predyspozycji], ale teraz prawie wszystko moze zrobic zarowno kobieta jak i mezczyzna:? a) Podejscie, zagadanie - moze to zrobic o kobieta i facet, bez uszczerbku na dumie czy innych pierdolach, bo niby czemu nie? Mowi sie, ze jak kobieta zrobi pierwszy krok to jest latwa [sami to wymienialiscie/lyscie], a jak facet to zrobi, to wedlug stereotypow jest babiarz. Na to samo wyjdzie b) podanie numeru telefonu cz gg. Jak to facet zrobi to w najgorszym razie mozna powiedziec, ze nachalny depsperat. To samo co z wami dziewczyny, tylko, ze w waszym przypadku predzej ktos stwierdzi, ze skrzywdzona i samotna dziewczyna a nie desperatka. a jak dziewczyna daje telefon to wlasnie facetowi niesamowicie podnosi morale i pokazuje ze wie czego chce. Tak mozna wymieniac i wymieniac jeszcze bardzo dlugo, a sens teo wszystkiego jest prosty, i faceci i dziewczyny moga zrobic dokladnie to samo. A jesli chodzi o XIXwieczne zagrania, to facet za zadne skarby nie mogl sie wtedy damie narzucac i musial czekac na jej ruch, zeby zachowac sie moralnie ;]

A jesli chodzi o XIXwieczne zagrania, to facet za zadne skarby nie mogl sie wtedy damie narzucac i musial czekac na jej ruch, zeby zachowac sie moralnie ;] ...tak tak, bo traznakcji kupna zony dokonywalo sie za zwyczaj z jej ojcem lub bratem :D

Wybacz, ale ja wlasnie w takiej tradycji wychowany jestem i najwyzszym priorytetem jest zachowac szacunek do kobiety. wiec przykro mi bardzo, doucz sie i wroc ;] [bez urazy]

Gość Zuzanna Amela
Moge zupelnie spokojnie i bez zalu olac te Wasze przepuszczania w drzwiach jesli w zamian za to dostane "pozwolenie" na swobodne wykazywanie inicjatywy

Gość Miszaell
Tamari, to w takim razie trzy czwarte kobiet ma przerośnięte ego :)

3k, przerzuc sie na literature XXI wieku, moze dowiesz sie cos o wspolczesnych zachowaniach kobiet ;)

Gość Zuzanna Amela
20:47 3k "jak dziewczyna daje telefon to wlasnie facetowi niesamowicie podnosi morale i pokazuje ze wie czego chce." Mozesz rozwinac te mysl?

Tak już jest i tyle. 🖐️ Można się spodziewać, że w najbliższej przyszłości faceci będą mieli jeszcze gorzej. oczywiscie mam na myśli przeciętnych i poniżej. 🖐️ Ci najlepsi wiadomo że spijają smietankę dzisiejszych czasów i owego "wyzwolenia" kobiet. 🖐️

Moge. Jesli dziewczyna nie wykazuje inicjatywy, to nam mezczyznom pozostaje domyslalnie sie o co wam chodzi, co jak wszyscy mamy swiadomosc nie jest u nas najsprawniejsze. Pozniej zwykle sa do nas pretensje [on byl dupkiem, myslal tylko jednym, cos tam cos tam, bla bla bla,] a dziewczyny w wiekszosci niestety nie potrafia/nie chca tej inicjatywy wykazac. I zeby nie bylo nieporozumien, nie mowie o dominacji.

Gość klasse
za bardzo się tak spinacie z tymi babami. nimi sie trzeba cieszyc a nie stresowac. :)

Gość takasiakaiowaka
Bo boją się potknąć?

Gość Zuzanna Amela
3k - nie prosciej by bylo w takiej sytuacji przyjac zasade , ze NIE oznacza NIE i nie walic glowa mur? To chyba uprosciloby wiele spraw.