Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o co kamannnnnnnnnn??

Dlaczego kobiety nie robią pierwszego kroku?

Polecane posty

Nie ma w tym nic ponizajacego. Pieniadze moga dac ci wieksza pewnosc siebie, uwazam tylko, ze pary o podobnym statusie materialnym beda dla siebie lepszymi partnerami.

,,Poza tym chcieć to sobie można słonia na łańcuchu. Większość dziewczyn nic sobą nie reprezentuje ale CHCĄ faceta na poziomie i... nic nie robią. Czyli działanie adekwatne do żądań." Darker, właśnie często coś takiego widać. Oczekiwania niewspółmierne do własnych działań i własnej prezencji. A poza tym to ta zaznaczona w kółeczku azjatka z Twojej stopki jest poprostu boska :D

nie robi pierwszego kroku a to opcje czemu : A) Facet to zdobywca, gdy będzie miał cię na widelcu, apetyt spadnie.. B) stereotypy, romantyczniej byłoby pierwsze posunięcie przez FACETA. C)dla niektórych wstydliwość

Darker to raczej ty coś nie pokapowałeś. Przeczytaj jeszcze raz; "Darker ciekawy przykład jednak nie należy uogólniać że wszyskie robią pierwszy krok jeśli otrzymają za to jakieś dobra materialne." Nie mam tu na myśli że kobieta zrobi pierwszy krok jak facet zamacha jej kluczykami do nowego BMW. Miałem tutaj na myśłi że skoro wyczaiła dobrą partię to kiedyś na pewno będzie mieć z tego korzyści. Nie?

A) Facet to zdobywca, gdy będzie miał cię na widelcu, apetyt spadnie.. B) stereotypy, romantyczniej byłoby pierwsze posunięcie przez FACETA. Oj i jako facet za nic w świecie się z tym nie zgodzę. Takie XIX wieczne pierrdolenie o szopenie.

"Miałem tutaj na myśłi że skoro wyczaiła dobrą partię to kiedyś na pewno będzie mieć z tego korzyści. Nie?" Każda chce jakichś korzyści ze związku. Nawet jak się menele zejdą to też są korzyści. "Facet to zdobywca, gdy będzie miał cię na widelcu, apetyt spadnie" Bo tak mówili w radiu Zet? "Stereotypy, romantyczniej byłoby pierwsze posunięcie przez FACETA" Romantyzm to ty masz w Boliwijskich telenowelach.

Jak najbardziej myslenie 19-sto wieczne.Z takim podejsciem, zawsze bedziecie czekac, az ktos inny zorganizuje wam zycie...to do kobiet.

no ja jestem dosyć nowoczesnym kolesiem. w prawdzie jak bym sam nic nie zrobił to na milion % byłbym sam. teraz jestem szczęśliwy, całe moje starania nie poszły na marne, ale z drugiej strony czuję że dałem sie porwać w wir tych bzdetnych staromodnych zasad. wcale nie czuję się bardziej męski z tego powodu.

ok, cieknie mi slinka na pewnego faceta ale czysto erotycznie i kumpelsko, mam mu sie narzucać ? mam go calować ? co jeszcze mam mu pierwsza robić ?

Dokonywanie wyborow, jest jedynie dla ludzi, ktorzy wiedza czego chca. Dlatego jeden jest dobrym liderem, a inny sie do tego nie nadaje i musi czekac na kogos kto podejmie za niego te decyzje. Taka sama zasada istnieje przy dokonywaniu wyboru zyciowego partnera.

iris, dobrze powiedziane ;) 🖐️

noz w pochwie, zacznij od zmiany nika...nie jest seksi. Faceci lubia byc zaczepiani przez seksowne nie wulgarne kobiety.

dobra, fajnei się dyskutowało ale z racji że siedzę na chorobowym to dobrze by było że jak moja panna wróci z pracy żeby miała obiadek, więc uciekam. 3majcie się :)

"Większość dziewczyn nic sobą nie reprezentuje ale CHCĄ faceta na poziomie i... nic nie robią." skutek oglądania bajek Disneya :D tam zawsze była nic-nie-robiąca księżniczka, czekająca na bogatego księcia :P "Nawet jak się menele zejdą to też są korzyści" znaczy, łatwiej we dwójkę zrobić zrzutę na tanie wino? :D

Gość Zuzanna Amela
""Większość dziewczyn nic sobą nie reprezentuje ale CHCĄ faceta na poziomie i... nic nie robią." Wiekszosc facetow nic soba nie reprezentuje a chca miec seksowna, piekna dziewczyne i... nic z tym nie robia.... /hmmmm skad my to znamy..../ Dziewczyny nie robia pierwszego kroku z kilku powodow 1 Po co maja robic pierwszy krok skoro moze to zrobi facet 2 Faceci nauczyli je ze zrobienie przez nie pierwszego kroku stawia je na gorszej pozycji i to czesto w oczach tego wlasnie faceta 3 Nie musza 4 Nie maja tego w zwyczaju 5 Boja sie ze zostana odrzucone i bedzie to dla nich nieprzyjemne

"Dziewczyny nie robia pierwszego kroku z kilku powodow 1 Po co maja robic pierwszy krok skoro moze to zrobi facet" Szkoda tylko, że jakiś przychlast co biedaczkę napastuje swoj osobą a nie ten przystojniak za którym ona wodzi wzrokiem :D "2 Faceci nauczyli je ze zrobienie przez nie pierwszego kroku stawia je na gorszej pozycji i to czesto w oczach tego wlasnie faceta" Prawda chociaż nie tyle w oczach samego faceta co jej koleżanek. Zabawne jednak, że chociaż mamy XXI wiek i nikt im już niczego nie narzuca to kobietom to... pasuje. "3 Nie musza" Jeszcze nie ma takiego nakazu dla nikogo. "4 Nie maja tego w zwyczaju" Łagodne powiedzenie, że ktoś jest tchórzem. "5 Boja sie ze zostana odrzucone i bedzie to dla nich nieprzyjemne" Tego to się każdy boi i to nie reakcji faceta się boją co swoich psiapsiółek i ich gadania, że łatwa, że puszczalska itp.

Gość Zuzanna Amela
1 Do tego za ktorym wodza wzrokiem to - niestety - musza albo same zrobic ten pierwszy krok albo nakrecic go tak zeby tanczyl jak mu zagraja. Zazwyczaj probuja wcielic w zycie te ostatnia opcje. 2 Nie. Tu chodzi konkretnie o reakcje faceta i to TEGO faceta. Jak pogadasz z kolegami to mysle, ze czesto uslyszysz , ze "zbyt chetna" kobieta jednak troche traci. To o tym pisze w tym punkcie. 3 To dziala w obie strony 4 Tu mamy reakcje przyjaciolek i wyniesione z domu nakazy typu "miej honor" , "nie ponizaj sie" , " gdzie Twoja duma" 5 To jest lagodne okreslenie asekuracji dziewczyn i to pojawialalo sie czesto w topikach. A jak to jest w druga strone?

nie robią pierwszego kroku bo po co skoro facet ma zrobic i to jeszcze w odpowiedni sposób ma zaciekawic aby nie dostac kosza ewentualnie spodobac sie z wyglądu

robia ale wielu facetow nawet wtedy nie umie tego wykorzystac

Gość IMO13831
Tamari, a Ty ładna jesteś?

nie imo!!!!!!!! tak cream ta jasnee czy moze zyjemy na innej planecie co? a ty imo co sie tak czepiasz rokk ostatnio?

to jestem ciekaw jak wy robicie pierwszy krok i nie pisz mi o usmiechu , spojrzeniu itp itd

Gość IMO13831
Tamari "nie imo!!!!!!!!" "Nie IMO"? Czy "nie, IMO"... "tak cream ta jasnee czy moze zyjemy na innej planecie co?" Przyjmijmy, że kobiety ROBIĄ pierwszy krok, ale tylko wtedy, gdy facet jest "fajny" (i tutaj cała lista leci...). "a ty imo co sie tak czepiasz rokk ostatnio?" Czepianie =/= nazywanie rzeczy po imieniu.

wlasnie usmiech, dluzszy kontakt wzrokowy i inne tego typu gesty sa zacheta dla faceta i daja mu jakby bezpieczenstwo ze moze podejsc i zaczac rozmowe ja np sama umiem zagadac czy zaczac rozmowe o nr tel juz sama nie poprosze ale z innymi rzeczami nie mam problemu i wyjatkiem nie jestem

Gość IMO13831
Tamari "wlasnie usmiech, dluzszy kontakt wzrokowy i inne tego typu gesty sa zacheta dla faceta i daja mu jakby bezpieczenstwo ze moze podejsc i zaczac rozmowe" Ewentualnie są grą mającą na celu podbudowanie własnego Ego.

Gość IMO13831
Tamari "rzeczy mozna roznie nazywac nie zawsze trafnie" Często wystarczy wyłączyć sympatię poza nawias i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki pojawia się umiejętność TRAFNEJ oceny.