Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocna markaa

Kto z Was pracuje na nocne zmiany i jak sie czujecie na drugi dzień?

Polecane posty

Gość nocna markaa

Zastanawia mnie, czy tylko mnie po powrocie z nocki łapie nagle taka obezwładniająca senność, czy to norma po nieprzespanej nocy. :O Siłą rozpędu (i kofeiny) po pracy jeszcze coś załatwiam, ale jak już mam spokojną głowę, to odpływam w miejscu, w którym stoję.

Gość fgdjgjgfg
spać sie chce najgorzej nad ranem 3-5 godzina, później jest w miare normanie 🖐️

Gość nocna markaa
Ale wiadomo, że w pracy to się zwykle nie da zdrzemnąć. Za to jak już jestem w domu po powrocie z pracy, czyli następnego dnia, jest masakra. Nagle spada na mnie senność, nie móiąc już o tym, że działam na zwolnionych obrotach. :O

Gość abc nie ujawnie sie
Nocki trzeba odsypiać, bo inaczej jesteś jak zombie, kawa to może na godzinę,góra dwie pomoże. Po mojej pierwszej nocnej zmianie spałam 8 godzin.

Gość sssssssssswwwwwwwwwweeeeeee
ja kiedyś pracowałam w recepcji na noce, wracałam do domu, prysznic i spać, głowa nie dotykała poduszki a ja juz spałam i tak do 13.00-14.00, dłużej nie, bo szkoda mi było dnia ale i tak czułam się kopnieta :)

Gość suu
No co ty, dziwne. Jak moze sie chciec spac po nocce w pracy? nie rozumiem

Gość nocna markaa
Dzięki :) to chyba znaczy, że ze mną wszystko w normie :) Myślałam, że tylko ja tak odczuwam zmęczenie i że nie nadaję się do tej pracy...

Gość nocna markaa
suu - wyczuwam ironię :P :) no ale usłyszałam od kogoś z rodziny, że to, że jestem taka zmęczona po nieprzespanej nocce w pracy, to nie jest normalne i świadczy o tym, że sie nie nadaję do tej pracy. Dlatego sie tu pytam, jak to jest u innych.

Gość dziaddek
nocki sa przejebane

Gość abc nie ujawnie sie
Trzeba przywyknąć do tego systemu. Po paru nockach powinno być lepiej. Wystarczy 2-4 godzinki kimnąć, kawka i jesteś z powrotem na Ziemi.

Gość bezrobotna ciagle od roku
beznadziejna jest praca na noc.pracowalam tak 1,5 roku i do dzis nie chodze normalnie spac,bo przestawil mi sie rytm snu. ogolnie to odrazu po pracy spalam,a jako,ze gorzej sie wypoczywa w rannych godzinach to spalam wiecej i tak trwalam w takiej marnacji czasu

Gość nocna markaa
Dzięki wszystkim za odp. sssssssswwwwwwweeeeee to ja mam troche podobnie do tej Twojej koleżanki, że jak mam dużo do załatwiania po nocce, a z reguły mam, to jeszcze z rozpędu na kawach lece, ale za to późnym popołudniem jestem nieprzytomna i zasypiam w miejscu. Oczywiście cały dzień nie jestem zbyt lotna w myśleniu, bo działam na wzolnionych obrotach.

Gość suu
Przeciez zmeczenie i sennosc to normalna reakcja. Jeszcze zalezy jaka prace wykonujesz, czy ciezka czy jakas lzejsza? Pracowalam kiedys na 3zm, mialam tak ze tydzien bylo na rano, tydzien po poludnie i tydzien nocek, pierwsze dwie nocki to byl koszmar, żlopalam chyba hektolitry kawy zeby nie zasnac, a praca byla bardzo monotonna, ale po pewnym czasie organizm sie przyzwyczail, do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.

Gość madziela
ja pracuje 2 miesiąc na nocne zmiany, 2 dni pod żad nocek 1 dzień wolnego i tak wkółko, i przez te dni nie śpie co jestem po nocnej zmianie, dopiero na 3 dzień. czuje sie w miare dobrze

Gość gość
Ja pracowala na nocki przez kilka lat, po 12 godzin. Ale z reguly po 2 nocach byly 2 dni wolnego wiec spoko. Teraz pracuje w knajpie... 2 dni na rano, 2 dni na noc, 2 dni wolnego... tez po 12 godzin, jesli nie ma ruchu na nocce to jest masakra. Okropnie chce sie spac, dzis ostatniego klienta mialam o 23... teraz glowa mi pada, wiem ze zasnac nie moge ale zmeczenie jest odczuwalne. To druga nocka, czyli czwarta dwunastka. Po ostatniej nocy malo spalam. Jak wroce do domu o 9 to zasne w ciagu 2 minut od zakrecenia prysznica :)

Gość gość
Ja na nocnej zmianie śpię trochę, więc źle nie jest. Zależy ile ludzi się zjawi...

Gość gośćkasia
Pracuję drugi miesiąc od 6 do22 było ok.po powrocie zajmuję się dziećmi przed szkołą idę spać 11 wstaję o 14 .gdzie usiade tam zasnę od dwóch dni.sama nie wiem co się dzieje.smieszne jest jak mówią w domu do mnie że mam się położyć a ja potrafię powiedzieć ze oni mnie obudzili i kazali siedzieć. Co jest nie prawda.co się dzieje tracę rzeczywistośc

Gość Obiektywna

Nocki są okropne chyba nie ma nic gorszego W dzień ile by się nie spało to się nie wyśpisz Najgorzej jak wrócisz z nocki A tu pod oknami koszą trawę lub sąsiad zaczyna remont i daje czadu z wiertarko-wkrętarką