Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem.....

siadanie

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie. Czy jeśli piszecie o samodzielnym siadaniu, to chodzi o podnoszenie się z leżenia na plecach? Mój synek ma 6 miesięcy, pediatra kilka tygodni temu stwierdziła, że ma zbyt słabe mięśnie brzucha i za 2 tyg mamy wizytę u rehabilitanta. Synek ok kilku dni siada, ale z leżenia na brzuchu przechodzi w czworaki i siada najpierw bokiem, a później przeciąga się rączkami i siedzi prosto i dość stabilnie.

Gość ijophyui
to zmien peditre, siadanie własnie zaczyna się z czworakowania

Gość gf vb tr jg ds ah jf kg
Po co rehabilitacja? Moje dziecko w wieku 7 miesiecy posadzone siedzialo stabilnie a jak mialo 8,5 to samo zaczelo sie podnosic z lezenia do siadu... Raczzkowac zaczelo gdy mialo 11 miesiecy, a samodzielnie chodzic krotko przed skonczeniem 15 m-ca (wczesniej, kolo 13 zaczelo stawac i chodzic przy meblach i za reke potem). Czego ja sie od tesciow i znajomych nie nasluchalam-ze moje dziecko niepelnosprawne, bo dzieci w wieku 11-12 m-cy juz chodza same... Nie wiem, co to za wyznacznik, ze dziecko kolo roczku musi zaczac chodzic... Moje dlugo chodzilo za reke, bo sie balo puscic samo. Wstalo pewnego razu na podworku i wzielo pilke w raczki-myslalo, ze jest staabilne, bo sie pilki trzymalo-i puscilo sie do przodu. Od tego czasu poszlo jak burza.

Gość gf vb tr jg ds ah jf kg
Wiec moim zdaniem Twoje dziecko super szybko sie rozwija. Polroczniak i siada sam :) Pogratulowac. A Twoj pediatra to chyba kabze tylko chce nabic jakiemus koledze rehabilitantowi :( Niedlugo na pewno Ci poleci jakiegos sprawdzonego :P Dziewczyno, przestan sie martwic, zmien lekarza i ciesz sie idealnym rozwojem swojego dziecka -powodzenia :)

dziękuję bardzo za odpowiedzi. Tak mi się właśnie wydawało, że przesadza. Skonsultuję się prywatnie z innym pediatrą. Pozdrawiam

Gość mamamama26
mój ma skończone 8 miesięcy i nierobi tego co twój .. z siadania potrafi klęknąć i czasem uda mu się wstać, chodzi za palce ale nie siada i wogóle nie chce siąść..

Gość świetnie ci sie dziecko
rozwija!

Do mamamam26 - własnei przed chwilą przypadkiem przeczytałam w jednej ksiazce, ze zdarzają się dzieci, które omijają etap siadania - i jest to całkioem normalne. Potem uczą się normalnie chodzić.

Gość mamamama26
dzięki agawa agawa - no widać mój jest takim przypadkiem bo już normalnie potrafi biegać trzymany za palce same a do samodzielnego siadnięcia mu daleko..