Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana z przedawnionym

eos ksi - windykacja - głuche telefony

Polecane posty

Gość zdesperowana z przedawnionym

czy do którejś z was drogie forumowiczki dzwonią głuche telefony już od wczesnych godzin porannych z podanych przeze mnie numerów ? 616681827 616681803 616681815 616681818 616681826 616681842 616681822 616681875 616681821 616681808 616685836 616681829 616681845 na policje to zgłaszać czy gdzie? nie orientuje się w tym temacie :( pomóżcie

Gość Maciejon

u mnie akurat była bardzo profesjonalna rozmowa z panem z firmy, wszystko przebiegło bez problemu bo doszliśmy do kompromisu.

Gość Iga

A może zamiast zmieniać numer, warto odebrać i porozmawiać? ;) Też jestem zdania, że można się z nimi dogadać, tylko trzeba odebrać telefon i faktycznie porozmawiać, jak z człowiekiem, a nie się od razu negatywnie nastawiać ;)

Gość OlaA
Dnia 21.07.2019 o 23:27, Gość Iga napisał:

A może zamiast zmieniać numer, warto odebrać i porozmawiać? ;) Też jestem zdania, że można się z nimi dogadać, tylko trzeba odebrać telefon i faktycznie porozmawiać, jak z człowiekiem, a nie się od razu negatywnie nastawiać ;)

dokładnie! Odebrać i się dowiedzieć. Po co nerwy tracić przecież nikt nie chce na źle skoro dzwonią. Uważam, że gorzej jakby nie dzwonili...

Gość lukas32

lepiej odbierz bo jeszcze przyślą jakiegoś windykatora na adres. odbierz ale do niczego sie nie przyznawaj - tzn. do długu. kilkanaście telefonów podchodzi pod stalking co możesz zgłosić na policje i do uokik.

Jak będą Ci wciskać jakąś ugodę - odmów i poproś o dostarczenie proponowanej ugody listem (musi być polecony) żadnych mejli czy sms.

Gość mlodyzb

Odbierz i zobacz czy moze masz nieopłacone należności. Jak tak to polecam spłacić a nie czekać a potem płakać nad rozlanym mlekiem

Gość Mareks

Skoro nie masz żadnych długów, a przynajmniej nie wiesz o takowych to zadzwoń do nich i dowiedz się o co chodzi. Bardzo wiele razy zdarza się tak, że zachodzi pomyłka, np ktoś nazywa się tak samo jak Ty - takie coś dzieje się nagminnie. Dowiedz się o co chodzi, warto

Gość polo

Właśnie nie rozumiem po co zbędna panika jeśli ktoś nie ma pojęcia o długach - trzeba się zweryfikować i dowiedzieć w czym rzecz. EOS Ksi to akurat firma, z którą da się dogadać tylko trzeba być odpowiednio ogarniętym i chcieć poprawić swoją sytuację - a gdy zachodzi pomyłka, wyjaśnić sprawę

Gość tanncza
Dnia 29.07.2019 o 06:03, Gość polo napisał:

Właśnie nie rozumiem po co zbędna panika jeśli ktoś nie ma pojęcia o długach - trzeba się zweryfikować i dowiedzieć w czym rzecz. EOS Ksi to akurat firma, z którą da się dogadać tylko trzeba być odpowiednio ogarniętym i chcieć poprawić swoją sytuację - a gdy zachodzi pomyłka, wyjaśnić sprawę

na przykład u mnie nie było pomyłki, ale zaproponowali mi dobre wyjście z mojej tamtejszej słabej sytuacji finansowej, spłaciłem dług i wyszedłem na prostą dzięki nim 🙂

Gość eini

Ja dopiero się pozbierałem ze słabej sytuacji, miałem napady paniki w związku z moją sytuacją finansową i życiową. Moimi długami, mam kilka, zajmuje się właśnie EOS Ksi - rozmowa była dla mnie trudna, ale po rozmowie mogę stwierdzić, że wiedzą jak rozmawiać z każdym klientem. Współczuję im tylko tych agresywnych gnojków wykrzykujących wulgaryzmy przez słuchawkę bez żadnego powodu, można znaleźć na YT

Gość serdeczny

To prawda. Nie ma co panikować. Wystarczy odebrać telefon i pogadać. Przecież nie chcą nas okraść tylko odebrać nieopłaconą należność i spokój. Myślę, że więcej nerwów sobie narobimy tylko unikając telefonów

Gość serdeczny

To prawda. Nie ma co panikować. Wystarczy odebrać telefon i pogadać. Przecież nie chcą nas okraść tylko odebrać nieopłaconą należność i spokój. Myślę, że więcej nerwów sobie narobimy tylko unikając telefonów

Gość serdeczny

Gość euclid

Odbierz i z nimi pogadaj. Przypomnij sobie najpierw czy masz jakieś niezapłacone rzeczy z przeszłości. Warto zrobić rekonesans zanim podniesiemy telefon. Poza tym to nie są naciągacze tylko chcą wyegzekwować długi

Gość Nika

Nieodbieranie telefonu to chyba najgorsze co można zrobić. Przecież wtedy nawet nie wiesz co się aktualnie dzieje w Twojej sprawie. Jak widać po komentarzach powyżej zawsze warto odebrać albo samemu zadzwonić i spróbować się dogadać. To lepsze niż niewiedza

Gość maczkowska
Dnia 10.08.2019 o 22:07, Gość Nika napisał:

Nieodbieranie telefonu to chyba najgorsze co można zrobić. Przecież wtedy nawet nie wiesz co się aktualnie dzieje w Twojej sprawie. Jak widać po komentarzach powyżej zawsze warto odebrać albo samemu zadzwonić i spróbować się dogadać. To lepsze niż niewiedza

a udało się nawiązać ugodę w Twoim przypadku? Ja troche rozumiem ze mozna sie bac odebrac telefon.. dlugi to nieprzyjemna sprawa... sama mam taki problem bo dzwonił do mnie eos niedawno..i tak nie wiem

Gość KembyP
Dnia 16.08.2019 o 11:11, Gość maczkowska napisał:

a udało się nawiązać ugodę w Twoim przypadku? Ja troche rozumiem ze mozna sie bac odebrac telefon.. dlugi to nieprzyjemna sprawa... sama mam taki problem bo dzwonił do mnie eos niedawno..i tak nie wiem

Ja nie słyszałem jeszcze o sytuacji, w której nie udało się dojść do porozumienia z eos ksi. Zdarzają się pomyłki i takie tam inne podobne rzeczy ale jak już przychodzi co do czego to trzeba walczyć o swoje :)

Gość ninja

Mam wrazenie ze ta firma ma takie a nie inne opinie przez to, ze istnieja ludzie nieodpowiedzialni za swoje czyny, ktorzy mysla ze nabiora pozyczek i pamiec o tym sie rozejdzie rownie szybko co pozyczone pieniadze...

Gość mila
Dnia 23.08.2019 o 09:41, Gość ninja napisał:

Mam wrazenie ze ta firma ma takie a nie inne opinie przez to, ze istnieja ludzie nieodpowiedzialni za swoje czyny, ktorzy mysla ze nabiora pozyczek i pamiec o tym sie rozejdzie rownie szybko co pozyczone pieniadze...

mam takie samo zdanie. Ciężko nazwać nękaniem telefony w sprawie oddania czegoś. Dla mnie niepojęte 

Gość Erni

No dokładnie, warto się chociaż na chwilę postawić w sytuacji wierzyciela, który stracił swoją kasę. EOS Ksi akurat mi pomogło wyjść z kryzysu, bo nie miałem wystarczającej dokumentacji by podliczyć wszystko i się rozliczyć na jakichś ludzkich warunkach, zrobili to za mnie i pozwolili spłacać w ratach

Gość calmo
Dnia 2.09.2019 o 17:32, Gość Erni napisał:

No dokładnie, warto się chociaż na chwilę postawić w sytuacji wierzyciela, który stracił swoją kasę. EOS Ksi akurat mi pomogło wyjść z kryzysu, bo nie miałem wystarczającej dokumentacji by podliczyć wszystko i się rozliczyć na jakichś ludzkich warunkach, zrobili to za mnie i pozwolili spłacać w ratach

Ja miałem zawsze złe skojarzenia z windykacją ze względu na to że totalnie doprowadzili do załamania mojego brata, ale to była inna firma. EOS Ksi się odezwało do mnie z powodu pominiętej cesji po przeprowadzce - coś umknęło ale bardzo uprzejmy empatyczny Pan na słuchawce, od razu załatwiliśmy co trzeba. Teraz niektórzy mają nawet problem z przedstawieniem się i powiedzeniem czego dotyczy sprawa

Gość grazynaB

Ja miałem z nimi też sytuację że dzwonili bo miałem nieopłacone jakieś rachunki stare czy coś ale to były jakieś grosze a w dodatku Pani z telefonu bardzo jasno wytłumaczyła całą sytuację. Dziękuje za pomoc

Gość Norbertt

Dobrze powiedziane. Do mnie zadzwoniła kiedyś jakaś szemrana firma i nie chciał powiedzieć skąd dzwoni i kim jest dopóki nie dam mu peselu i adresu korespondencyjnego. Tak EOS Ksi nie działa, tam po prostu kultura i etyka

Gość gosc

Cześć. Co do eos ksi to odbyłem kilka rozmów z konsultantami i to mimo mojego niewątpliwego długu, z którego nie udało mi się wykręcić :P Mnie zdumiewa to jak są wyszkoleni bo są nie dość że kulturalni to znają prawo

Gość Gosc

ZA DLUGI NIE IDZIESZ SIEDZIEC WIEC LUZIK 

GUZIK MOGA CI ZROBIC,A NAJLEPIEJ JAK NIE MASZ NIC NA SIEBIE ,TO Z CZEGO WEZMA???

NAJLEPIEJ ZWOLNIC SIE Z PRACY BY KOMORNIK NIE SIADL I ROBIC GDZIES NA CZARNO !!!!! Nic ci nie zrobia !!!! Bedziesz rozmawial,wydoja z ciebie wszystko!!!!!!

Gość zibi

Trochę mi to nie pasuje do eos ksi. Kojarzę ich własnie ze sporego wyszkolenia i dużej kultury w rozmowach, które polegają raczej na znalezieniu kompromisu i rozwiązaniu problemu

Gość pikaczu889

Takie firmy kupują długi całymi pakietami a następnie próbują wymusić spłatę. Ješli nie wiesz o co chodzi, albo nie masz długu - nie rozmawiaj z nimi. Po prostu powiedz dwie wažne rzeczy :

1. Nie uznajesz długu - jeśli sie przyznasz albo co gorsza pójdziesz na jakąś ugodę , to będzie już znacznie trudniej odkręcić.

2. Powiedz Panu czy Pani  windykacji że nie wyrażasz zgody na rejestrowanie rozmowy , nie žyczysz sobie telefonów z ich strony i czekasz aż sprawę skierują do sądu.

Eos tak zna się na prawie i ma taką kulturę jak inne windykacje - czyli bardzo niską. Mogą dać sprawę do EPU - wtedy Ty piszesz sprzeciw i sprawa upada w EPU (nawet wydany nakaz traci wtedy moc prawną). Z EPU po skutecznym sprzeciwie sprawa jest kierowana do właściwego SR. W SR Eos będzie musiał Tobie udowodnić dług co nie jest takie łatwe, ponieważ muszą mieć całą dokumentację i wszystkie wezwania czy inne dokumenty muszą zostać prawidłowo dostarczone do wierzyciela, a windykacje mają zazwyczaj bałagan w dokumentach. W rewanżu możesz pozwać EOS o odszkodowanie (musi być podstawa) a kilkanaście telefonów kwalifikuje się do zgłoszenia sprawy na policję lub do prok. - uporczywe nękanie czy próba wyłudzenia.

Gość pani

Mi w eos bardzo pomogli osobiście w ciężkim dla mnie okresie 

Gość dymknf

ja też nie mam nic złego do zarzucenia eosowi. Dzwonili raz. Dług nie był kupiony ani fikcyjny tylko prawdziwy. Sprawę rozwiązaliśmy sprawnie i pokojowo.

Gość palcia11

Da radę się z nimi dogadać. Wiem to na własnym przykładzie z nieciekawego dla mnie okresu