Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak myślęę....

Ile ubranek zabrać do szpitala

Polecane posty

Gość Tak myślęę....

Rodzę na początku sierpnia (a może i wcześniej bo grozi mi poród przedwczesny) ile mam spakować ubranek dla maluszka ? i jakich >?

Gość zapytaj w szpitalu
w większości nie trzeba

Gość Tak myślęę....
w tym co będę rodzić to trzeba Tylko nie wiem ile ?

Gość Ewela 19
Będzie ciepło, więc 3-4 pajace rozpinane na całej długości wystarczą. Rozmiar 56 głównie (możesz kupić jeden awaryjnie 62 jakby się dziecko duże urodziło). Do tego ze 2 czapki. Teraz są mega wyprzedaże wszędzie w sieciówkach więc możesz tanio kupić. Ostatnio w Cubusie na posezonówce widziałam fajne, na suwak, tylko bez stópek, więc trzeba byłoby kupić ze 2 pary skarpet. Powinny jeszcze być. Przejedź się do galerii. Sam pajac spokojnie wystarczy, bo zawiną ci dziecko ścisło w kocyk, albo pieluchę bawełnianą, więc na logikę nie trzeba więcej warstw. Ja bym tak zrobiła, a ty zrób jak zechcesz oczywiście.

Gość Ewela 19
A w brytyjskich sieciówkach, np. Mothercare są nawet pajace od razu z rękawiczkami zintegrowanymi z rękawami, więc nie trzeba już niczego na rączki dziecku zakładać żeby się nie podrapało. Ostatnio tam nie zaglądałam, ale podejrzewam, że też mogą mieć teraz wyprzedaż jak wszędzie indziej.

Gość zapytaj w szpitalu
w moim szpitalu dawali i sami ubierali dziecko. Rodziłam w lipcu i żadnych czapeczek nie zakładali, jedynie kaftaniki i niedrapki. Były upały i dzieciaczki i tak się gotowały

Gość Ewela 19
Czapki przeważnie zakładają bezpośrednio po porodzie na kilka godzin, góra dobę. Z jedną-dwie można wziąć. Nie zawsze jest 30 stopni, czasem latem bywa chłodniej jak dzisiaj - np. 15 st.

Gość zależy jakie będą temperatury
pajace są ok ale na takie dni jak dziś czyli dość chłodne. Jak będzie gorąco to wystarczą body najlepiej kopertówki lub kaftaniki chociaż te drugie wg niektórych mam nie są dobre, ale ja uważam że się przydają. Czapeczka tylko po kąpieli na nóżki skarpetki i powinno być dobrze. Musisz mieć zapas jakby dziecko ulewało. Czasami brudzi się kilka sztuk dziennie, ale mój synek nie miał takich wpadek i wystarczało 1-2 ubranka na dzień