Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak_upiec_ciasto_

Ciastoooo

Polecane posty

Gość jak_upiec_ciasto_

Pierwszy raz bede piekła ciasto i mam kilka pytań. Blaszkę smaruje się masłem i na to papier do pieczenia czy na papier masło i wylać ciasto na to? Czy białka można od razu ubić z cukrem czy stopniowo dodawać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
dzieki, jeszcze ktos jakies wskazowki moze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo smarujesz blache maslem i posypujesz bułką albo od razu wykładasz papierem do piecznienia:O cukier dodajesz stopniowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarastraiszend
najpierw na blache maslo a potem papier, cukier dodajesz stopniowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
czyli jak wykladam papierem albo folia to nie potrzebuje natłuscic nic??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
dziękuję :) znacie jakis przepis na łatwe ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto
ja się dowiedziałam że wystarczy nasrać do brytwanny i włożyć do pieca i udekorować, to prawda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nigdy nie używam papieru, blachę smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą albo mąką i na to wylewam ciasto. Białka ubijam najpierw z solą (łatwiej się ubijają) i delikatnie mieszam z ciastem później. Jakie to ciasto ma być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a pewnie wyloz blache
herbatnikami na to dodaj wymieszana tezejaca galaretke z jogurtem wstaw na pare godzin, szybkie i bez pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
to na górze to podszyw oczywiscie mysle o jakimś placku z owocami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Może Tak, Może Nie
Jeśli wykładasz blachę papierem, to nie musisz już nic natłuszczać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
nieeee ;) chciałam najpierw dowiedzieć się co i jak,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
to juz robiłam setki razy, chciałam cos pieczonego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SŁUCHAJ MNIE
po co smarowac blachę pod papierem hahah

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
piekłam już jamnika, kanarka wygotowałam w zupie, teraz pora na ciasto :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barbarastraiszend
zeby paier sie lepiej trzymal i nie przywieral :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak_upiec_ciasto_
podszywaczom dziękuję, nie jest to potrzebne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
skoro to ma być pierwsze ciasto, to lepiej poleć do sklepu po ciasto jogurtowe Delecty. Dokup 4 jajka, jogurt naturalny, kostkę masła. Masło rozpuść w rondelku i ostudź. Rozbij 4 jaja w całości, dodaj kubek jogurtu, wsyp "ciasto jogurtowe" z torebki, ukręć mikserem dolewając ostudzone masło. Blaszkę wysmaruj tłuszczem, obsyp bułką tartą, wlej ciasto. Na wierz połóż truskawki. Wstaw do piecyka na 150-160 st i piecz 45 minut. Sprawdź na koniec patyczkiem czy nie jest surowe w środku. Gdy wyjmiesz blachę, posyp cukrem pudrem. PYCHOTA i małokaloryczne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bezienka ten Twój 19
te gotowe ciasta w proszku to syf i bez porównania z normalnym :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lilly Evangeline**
moja 6 letnia córka robi babkę z trruskawkami, jest prosta :) smarujesz foremkę do masłem i osypujesz bułką tartą w misce ucierasz 4 żółtka ze szklanką cukry aż będzie konystencji majonezu, dodajesz kostkę masła (roztopioną w mikrofali uprzednio schodzoną ale płynną) i miksujesz , dodajesz stopniowo szklankę mąki wymieszanej z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, na koniec dodajesz ubite białka i olejek cytrynowy. Wlewasz ciasto do formy i w ciasto wkładasz np. truskawki. Czas pieczenia ok. 40 minut 180 stopni - smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
...bezienka ten Twój 19 te gotowe ciasta w proszku to syf i bez porównania z normalnym... Przymusu nie ma, nie chcesz, nie korzystaj i rób swoje. Nie wiem tylko dlaczego mąką odmierzona szklanką jest lepsza od tej w torebce Delecty :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bezienka ten Twój 19
dlatego : "cukier, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna, proszek jogurtowy (5%), modyfikowana skrobia ryżowa, środki spulchniające: kwaśny węglan sodowy, pirofosforan dwusodowy; sól; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; aromat identyczny z naturalnym" :O:O:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blaszke margaryną bo masło
sie pali i capi jak hooj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blaszke margaryną bo masło
5 dag mąki 15 dag cukru 15 dag masła 2 jajka śliwki (lub inne owoce, np. morele, wiśnie, czereśnie) cukier puder do posypania lub 1 galaretka owocowa Przepis: Masło utrzeć do białości, zmieszać z mąką. Jajka ubić z cukrem i wszystko razem wymieszać. Warstwę ciasta grubości 1,5 cm położyć na suchą blachę. Na ciasto ułożyć śliwki lub morele skórką do ciasta lub wiśnie, czereśnie wydrążone i odciśnięte. Ciasto wstawić do gorącego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub zalać galaretką owocową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blaszke margaryną bo masło
aa i łyżeczke proszku do pieczenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bezienka ten Twój 19
a powinien Ci przeszkadzac :O poczytaj co jest czym , wtedy moze pojmiesz ze prosze to pikus a wiec i uwaga na ten temat niezasadna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×