Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moncia21

Prawo na Akademii Leona Koźmińskiego

Polecane posty

Gość Moncia21

Witam serdecznie Mam do Was pytanie. Mianowicie, czy kto z Was studiował może na tej uczelni? Właśnie zostałam przyjęta tam na dzienne prawo. Interesują mnie opinie na temat atmosfery, przebiegu studiów. Z góry dziękuję

Gość prywatna uczelnia launsu und
baunsu myślę że atmosfera będzie podoba :) + troszkę maskowania na początku :)

Gość Moncia21
W opinii pracodawcy wygląda to zupełnie inaczej, studenci są bardzo cenieni. Na czym opierasz swoje zdanie? :)

Gość DYREKTORE MA MOTOROLE
jakich pracodawców???? jeśli możesz?? poza tym skoro masz OPINIE PRACODAWCÓW :) to po co pytasz na forum

Gość zdumiewajace
ja studiuje w innej prywatnej szkole, ale o ALK słyszalam wiele dobrego napewno sie tam odnajdziesz no chyba że jestes ubogą prowincjuszką to lepiej idz na UW ale jesli jestes pewną siebie, piękna zdeterminowa , elegancką kobietą to nie masz lepszego miejsca niż ALK

"pewną siebie, piękna zdeterminowa , elegancką kobietą " do tego dzianą ale niezbyt mądrą - to żeby CI nei było przykro bo tam sporo nieco mnie rozgarniętych dzieci chodzi - ale mają dzianych rodziców poza tym to nie tajemnica że są tam same odrzuty z Uniwerku - i myślę że też z Łazarskiego 🖐️ także ganeralnie - fajne miejsce :) 🖐️ ps. jaką furą będziesz śmigać na uczelnię? :classic_cool:

Gość Moncia21
Studiowałam 2 lata na Politechnice, tak więc chyba za głupia nie jestem. Chciałam zacząć studiować coś, co mnie interesuje. Opinie prawników na temat tej uczelni są bardzo dobre. Uczelnia przygotowuje praktycznie a nie teoretycznie do wykonywania zawodu. Poza tym, czemu inne uczelnie nie mają tylu akredytacji?

tak więc chyba za głupia nie jestem. :classic_cool: jeśli powyższe jest prawdą to dlaczego Cie nie stać na to żeby dostać się na uniwerek? ;) niech zgadnę- nie lubisz ulicy Lipowej? ;) hehhe - czy masz za daleko na Krakowskie Przedmieście? :D :D :D

Gość taralalala
to prawda koźminek jest dla bogatych tępaków 🖐️

Gość Moncia21
Nie jestem z Warszawy. Nie znam jej. Powiem szczerze, że potwierdziliście moją opinię. Nasze społeczeństwo nie potrafi wyjść ze schematu. Żeby mówić, że jest to szkoła "lansu i bansu", poczytaj troszkę na jej temat. Zobacz co osiągnęli studenci. Na każdej uczelni, prywatnej czy publicznj znajdą się tzw. "tępe" osoby. Poprzyj swoje zdanie prawdziwymi argumentami.

Gość ines 73
hahah mówcie tak idiotki które pewnie same poszły na najtańsze prywatne uczelnie i zazdroszczą. alk i swps to 2 najlepsze uczelnie w Wawie o ile nie w Polsce. no i jeszcze w Poznaniu jest cos... a to że chodzą bogaci ludzie to przynajmniej dyskryminuje plebs i jest to w pewnym sensie elita nie to co UW gdzie może iść każdy (tlenione blondzie, czarne dupodajki, tipsiary , blachary) na prywatnej uczelni nikt nie nosi bluz czy toreb z wielkim logiem ADIDAS myśląc że to fajne, tu ludzie mają kase i klase. a przede wszystkim - są fajni, koleżeńscy, uczynni...

Gość bo są kiepscy
a dlaczego ci "fajni" mądrzy ludzie nie poszli na normalną DOBRĄ uczelnię?

Gość Moncia21
Zgodzę się że ALK i SWPS. Czytałam sporo o ich statusie. SWPS jest zaraz za Koźminem.

Gość ggjgghg
ines, a ty skąd wiesz? nie mieszkasz w PL...

Gość ona_ona_2
o swps moja szkoła ;D jest na drugim miejscu ale na 1 z humanistycznych bo róznią sie profilami nauczania ja byłam na państwowej i jestem na prywatnej . wcale nie jest cięzko dostać sie na państwową . miałam niezbyt udaną mature a dostałam sie na 3 dzienne kierunki na znanych uczelniach państwowo wiec... ale czemu ludzie mający pieniądze mają znosić humoru i dziwactwa magisterków na UW czy innym APS kiedy mogą być nauczani przez dr i profesorów?! nie rozumiem tego... na uw/sggw/ wumie student bardziej przeszkadza prowadzącym , bo oni chca robić kariere, na prywatnych to wykładowca jest dla studenta ;)

Gość Moncia21
"dobra normalna uczelnia", nie to co Koźmin tak? To jest już zła nienormalna? Co rozumiesz przez swoją wypowiedź? Poszłam na" nienormalną" ponieważ: *jako jedna z dwóch uczelni w Polsce (ALK i SGH) jest w międzynarodowym rankingu uczelni *gdyż przygotowuje praktycznie do zawodu, większość zajęć jest interaktywnych * posiada 2 z 3 najważniejszych światowych akredytacji, jako jedyna w Polsce *ma wymiany studenckie z innymi kontynentami *po zakończeniu studiów obowiązkowy jest egzamin TOLES * uczelnia sama załatwia wartościowe praktyki można dużo więcej... dlatego właśnie poszłam na tą "nienormalną" uczelnię.

Gość Moncia21
Pod względem humanistycznym zgodzę się z Tobą, jest na 1 miejscu :) Poza tym, nie uważam się za jakoś szczególnie bogatą, rodzice chcą zainwestować w moją naukę. Tyle :)

Gość weakness
a możesz powiedzieć ile wynosi czesne?

Gość ona_ona_2
powiem od siebie jeszcze jedno - przez to że zniechęcacie do prywatnych uczelni wiele osób traci np. rok ja nie chciałam iśc na prywatną myslac jak Wy że to dla bogatych snobów, idiotów...ale poszłam zobaczyłam...jest zupełnie inaczej... wszyscy są otwarci na innych..to jest niesamowite, ludzie pochodzą z dobrych domów, pełnych rodzin, najczęsciej katolicy a na państwowych? brak ojca, matka wariatka, ojciec pijak , ojciec w wiezieniu, 10 rodzenstwa, patologie, puszczalstwo, ciąze ,geje, jehowi...pewnie i żydzi też

Gość ona_ona_2
no ja też trochę zmarnowałam, myślę że odnajdziesz się tam, mój kolega jest już na 3 roku , może nie był orłem w szkole, ale przykładał się , fajny z niego chłopak, pewnie by nie dał rady w wyścigu szczurów, bo wlasnie na prywatnych jest spokój, ludzie mają co włożyć do garnka i pomagają sobie ( u mnie np. zawsze informują sie, dają pytania jak mają, wymieniają notatkami) a na uw każdy tylko sam dla siebie, byle nie dac drugiemu byle podłożyć jakąs świnie...

Gość mała26........................
Skończyłam dziennie Akademię Ekonomiczną. Po studiach postanowiłam iść na podyplomówkę. Tak się składa, że ostatni rok mieszkałam w Warszawie. Wybrałam właśnie studia podyplomowe na ALK. Skończyłam je miesiąc temu. Jestem bardzo zadowolona z poziomu zajeć, przekazanego materiału, wiedzy którą zdobyłam. Początkowo miałam pewne wątpliwości, co do tego, że wybierałam prywatną uczelnię, jednak z perspektywy czasu był to bardzo dobry wybór. Od niedawna mieszkam w Poznaniu. Wybieram się na kolejne studia podyplomowe. Do ALK aż tak bardzo się nie przywiązałam, żeby dojeżdżać;), ale wiem, że wybierając uczelnię nie będę kierować się stereotypami, że prywatna gorsza, państwowa lepsza. Na chwilę obecną bardziej skłaniam się ku WSB niż UE. Ale studia dzienne trudno mi na ALK oceniać, podyplomówka to już zupełnie inne klimat niz studia dzienne.

Gość sprawdziłam właśnie...
zarządzanie - 5000 za semestr! nieźle...

Gość Moncia21
Mam nadzieję, że moje studia dzienne będę tak samo dobrze wspominała, jak Ty podyplomówkę :)

Gość Moncia21
Myślałam, że moje prawo jest drogie :) Zarządzanie jednak więcej kosztuje.

Gość weakness
BBA Program in Managment 7600:(

Gość Moncia21
Studia realizowane w języku angielskim :)

Gość weakness
zostaje mi UE

Gość Moncia21
Tegoroczna maturzystka?

Gość mała26........................
I tak myślałam, że drożej. Ja za podyplomówkę ( jak wiadomo zajęć nie jest jakoś specjalnie dużo ) dałam 6000 ( studia roczne ) Ale było warto. Gdy szukałam podyplomówki w Warszawie na kierunku który mnie interesował to znalazłam też oczywiście takie za 3000. Ale jednak chciałam mieć w papierach uczelnię, która znajduje się w wielu rankingach, a nie jakąś nieznaną szkółkę. Teraz z tego samego powodu oprócz UE rozważam właściwie tylko WSB. Też są o niej bardzo dobre opinie i stoi wysoko w rankingach. Także po doświadczeniach z ALK nie mówię nie uczelniom prywatnym, ale tylko takim które coś sobą reprezentują.

Gość Moncia21
I to jest bardzo zdrowe podejście do tematu. Dziwi mnie właśnie, dlaczego tak wielu ludzi jest przeciwko renomowanym uczelniom prywatnym.