Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sarna40

mamuski po 40

Polecane posty

kto chce podzielic sie swoimi doswiadczeniami o ciaży w tym wieku

dodam ze we wrzesniu po raz 3 zostane mamą i polecam wszystkim kobietom które sie boją ciazy w tym wieku ,jest to stan nie do opisania powraca radosc sens zycia i młodosc. pozdrawiam wszystkie 40-stki w ciązy.

podziwiam twoje podejscie ja rodze w listopadzie i cały czas mam wiecej watpliwosci czy dam rade w tym wieku niz chwil kiedy jestem z tego powodu szczesliwa

dasz rade całe siły powrócą moje kolezanki tak odmodniały że nie mogłam ich poznać na ulicy cały zegar sie cofa głowa do góry

Gość gooooo
Sarna mam pytania , ta caza to planowana?

Gość aabbccddeefgghhiijjkk
Ja niezdecyduje sie na dzecko, gdy bede miala powyzej 35 lat... No chyba, ze zalicze wpadke. Nie wyobrazam sobie tego, ze mje drugie dziecko bedzi miec 20 lat a ja juz ponad 50 lat.. wic juz na drugie sie ie zdecyduje. Pierwsze urodzilam majac 24 lata i jak wyfrruni z dommu, chce sie jesszcze cieszyc zyciem z mezem.

Gość znowu mama :)
40 lat jeszcze nie mam,ale 39 to juz prawie ;) i w zeszlym miesiacu dowiedzialam sie ze zostane znowu mama,staralismy sie o to malenstwo prawie dwa lata,jestem rowniez pelna obaw jak to bedzie,ale zarazem wypelnia mnie ogromne szczescie.Mam dwie starsze corki w wieku 12 i 9 lat obie licza na braciszka :P Ale mi i mezowi jest wszystko jedno najwazniejsze by dziecko zdrowe bylo.

Gość zroznicowana
gratuluje dzieciaczkow i zycze spokojnych i zdrowych ciaz :)

Napewno mało kobiet sie na to decyduje w tym wieku,to normalne ja tez byłam w wielkim szoku ale naprawde są wspaniałe badania prenatalne na dobrym sprzęcie, lekarze genetycy sprawdzają kazdy szczegół u płodu i nie trzeba sie bac tylko nie unikać lekarzy,to czy bedziemy miały po 50 lat to nie ma znaczenia, kto dzis na to patrzy czasy kamienia łupanego dawno są za nami wystarczy dbac o siebie menopałza przesuwa sie o kilka lat i dla nas zegar staje własnie po to by te dzieci wychowac jak dziecko jest zdrowe to nic innego sie nie liczy i nawet nie wiecie ile kobiet by sie z nami zamieniło ale ich zegar juz stanoł co jest dla nich przykre.Ciąża jest wielkim błogosławieństwem i otwórzcie serca dla tych dzieci to jest światło że mamy na tym swiecie jeszcze coś do zrobienia ,ja takie słowa własnie usłyszłam od lekarki która rozwiała mi wszystkie złe myśli i tego sie trzymam nareszcie sie ciesze, nie słuchajcie durnych wypowiedzi i rad ludzie bo potrafią dobić ale z zazdrości mądry człowiek żle nie powie tylko idiota.powodzenia