Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anioł zniszczenia

chodzenie na siłownię

Polecane posty

Gość anioł zniszczenia

jestem wysoki 190+cm i bardzo chudy. czy uważacie, że przez to jestem nietrakcyjny? wszyscy mi zwracają na moją "chudość" uwagę. teraz pytania do Panów: chcę się zapisać na siłownię. ile trzeba ćwiczyć w tygodniu, żeby nabrać naturalnego umięśnienia? czy ktoś wie czy w każdej siłowni dostanę plan ćwiczeń/zestaw specjalnie dla mnie dobrany? jaką dietę polecacie, żeby nabrać ciała (nie tłuszczu) - bogatą w białka?

Przyrosty to sprawa indywidualna, przede wszystkim genetyczna następnie dieta, potem ćwiczenia a na końcu suplementy. Jeżeli zaczynasz nie opłaca się kupować suplementacji bo ona nie wiele Ci da, ewentualni witaminy kwas omega3 ale nic więcej, bo znam wiele osób co od razu wali kreatyne amino albo nawet stacki i kozacza ze maja mielkie przyrosty itd - gowno prawda. Kiedy organizm nie jest przyzwyczajony do ćwiczen suple praktycznie nic nie daja, bo ich wchłanialność jest nikła. Idac na silownie trener rozpisuje Ci plan treningowy ewentualnie mozesz poszukać czegos sam w internecie, ja polecam Ci poczatkowo jednak wspolpracowac z trenerem. Przecietnie trenuje się 3 razy w tygodniu np pn sr pt albo podobnie, wazny jest dzien regeneracyjny po treningu gdyż wtedy głownie występują przyrosty. Dieta powinna być zrównoważona, nie za duzo bialka bo wtedy organizm przestawia się na spalanie bialek a nie o to chodzi, też pamiętaj ze jednorazowo organizm jest w stanie wchlonac 25g bialka (albo cos takiego) wiec zarcie jednorazowo wielkich ilosci mija się z celem. Dlatego będziesz musiał mniej wiecej co 3 godziny miec posilek, porządny, w ciagu doby 6 takich posilkow z czego jeden to sniadanie glownie węglowodany złożone małe ilości tłuszczu oraz węglo prostych oraz kolacja gdzie mało węgli złożonych mało prostych, mało tłuszczu sporo białka. Ja osobiscie nie przeliczam na gramy wszystkiego bo w moim przypadku mija się to z celem. To wstępnie tak to wygląda ale słuchaj głównie trenera i pogadaj o wszystkim nie wstydz się. Spodziewaj się, że na siłowni chodzą zakompleksieni ludzie i jak zobaczą nowego to nieomieszkają go "poprawiać" albo "ze tak jest lepiej" olej to, rob tak jak masz w planie. Pozdrawiam

Gość anioł zniszczenia
co trzeba wziąć na siłownię ze sobą? jaki sprzęt i strój jest ok? pytam bo jestem trochę nieśmiały i trudno będzie mi zacząć, więc chcę się przygotować:)

sprzęt masz na siłowni, a tak to strój sportowy krótki rękaw najlepiej, krótkie spodnie/lub dres i tyle, aha i buty na zmiane sportowe najlepiej na rzep

Gość lek.med Ivanov
Andrzejku, jakby jednorazowo wchanialo sie tylko 25g białeczka a posilek jesz co 3 godziny, zakladając ze dzien ma 12 godzin to wychodzi ze wiecej jak 100gram bialka dziennie nie jestes w stanie dostarczyc, tymczasem sa osoby ktory jedzą po 4g na kg/mc i wychodzi im dziennie ze 400. 25g wchlania jednorazowo 45 kilowa kobietka co ma siłę komara.

Gość pieknamiszka
i wode zabierz oraz recznik... chyba ze chcesz sie klasc na spocnych laweczkach?

Gość Spongebob and Swingers
ok dzięki, a jakieś ogólne zasady zachowania, powitania, szatnia sam nie wiem? jest jakiś savoir-vivre na siłowni?

Gość krakowwwwiin
Zawsze mozesz sam znalezc harmonogram na internecie. Wazne bys cwiczył na mase dużo jadl np. ryżu makaronu do tego bialko i wegle. Ja tez ćwicze ejstem dziewczyna i nei moge przytyc;)

Gość krakowwwwiin
heheh savoir-vivre wsrod facetów ktorym zdarza sie beknąc na siłowni ...wątpię:D Waże bys przyszedł tam na luzie nie spinał dupci pzreciez kazdy miesniak zaczynal kiedys od "zera"

Gość belerofront
jak ryż i makaron to polecam razowy i ciemny, żeby od początku łapać suchą masą mięśniową, bo inaczej popadniesz w pułapkę łapania masy razem z brzucholem jak większość karków, aha i pij dużo wody a na trening weź jeszcze rękawiczki dla lepszego chwytu

Gość Palihuana
Zacznij od wizyty u dietetyka, to WAŻNE. Słyszałem o podobnej historii!!! Jak chcesz coś wyćwiczyć musisz nabrać nieco masy ciała !! Pewien chudzielec na odpowiedniej diecie w krótkim czasie nabrał odpowiedniej wagi . Zdaje się, że dietetyk kazał mu odstawić warzywa i zmienił mu się metabolizm :) Jak chcesz nabrać masy mięśniowej a jesteś chudy to raczej marnie to widzę.

Gość anioł zniszczenia
czemu marnie to widzisz?

Gość Stryjek Dobra Rada
Bo jak sie jest bardzo wysokim i chudzielcem od dziecinstwa to znaczy ze jest się genetycznie chuchrem. Masz budowe wyjątkowo ektomorficzną i przy tym wzroscie kolego...robienie masy to bedzie najwiekszy koszmar Twojego zycia. Po roku czasu możesz różnicy nie widziec nawet w porównaniu z dzisiejszym wyglądalem.

Gość anioł zniszczenia
no to co ja mam zrobić? nigdy nie nabiorę masy? a chociaż jak tak będę ćwiczył to będę silniejszy czy też nie, skoro masa mięśniowa nie przyrasta?

Gość belerofront
jak odstawi warzywa czyli błonnik to się wysra a po za tym w warzywach jest dużo witamin a bez nich niczego się nie zbuduje, przy duzym wysiłku organizm musi być odżywiony, to że jest chudzielcem nie ma nic do rzeczy a wręcz przeciwnie, na początku będzie miał większe efekty, ja też byłem chudzielcem i jakoś nabrałem masy,nie każdy będzie pudzianem bo to kwestia genów ale przytyć, żeby w miarę dobrze wyglądać, to każdy może, podstawa to dobra dieta

Gość Palihuana
No właśnie misisz mieć troche wagi, by organizm budował mięśnie. Jak nie będzie z czego, to żadne dieta nie pomoże. I ostrożnie z chemią na rozwój mięśni, bo zostaniesz impotentem. Idź do dietetyka, pomoże ci, spoko ;)

Gość anioł zniszczenia
belerofront, ale ja mam ręce chude jak kobieta i prawie 2m wzrostu. może to prawda że jestem wyjątkowo ektomorficzny i nie ma szans? powiedz ile ćwiczyłeś?

Gość Palihuana
Jak będziesz ćwiczył to będziesz silniejszy, to akurat pewne :)

Gość belerofront
dlatego napisałem, że nie każdy będzie pudzianem, popatrz na koszykarzy, też maja 2 metry a jakoś masę łapią, ja w ciągu pół roku złapałem 6 czy 7 kg i to tylko na mleku w proszku

Gość anioł zniszczenia
ale mi też zależy na poprawie sylwetki. z drugiej strony jak mam 3 razy na tydzień się katować i jak mówicie że to koszmar życia będzie to może sobie daruję, co? natury nie pokonasz.

Gość anioł zniszczenia
ok, w sumie, to wygląd koszykarza mi odpowiada. a ile w tygodniu pompowałeś?

Gość belerofront
jeżeli będziesz ćwiczył pod okiem trenera to na bank złapiesz parę kilo a po za tym bedziesz się lepiej czuł, bedziesz zdrowszy, same korzyści:)

Gość anioł zniszczenia
belerofront a skąd jesteś?

Gość belerofront
standardowo trzy razy w tygodniu a p za tym siatkówka i rower, bo ćwiczenia aerobowe też są ważne

Gość belerofront
z warmii

Gość anioł zniszczenia
aerobowe ćw też na siłowni? to widzę że dużo ćwiczysz...od razu tak zacząłeś? czy najpierw było mniej? nie chcę się zacharować na początku.

Gość belerofront
w siatkę i na biku dawałem całe zycia a mięśnie trzeba pobudzać w różny sposób, jak będziesz tylko pakował, to "zamulisz" mięśnie i metabolizm, z resztą trener ci to wszystko dokładnie wyjaśni

Gość Stary Koksiarz
Aniol Zniszczenia, jedyna i na prawde prosta rada jak chcesz byc duzy....Dużo ćwicz i DUŻO WPIERDALAJ. Masz nie jeść, tylko masz żreć. Nawet jesli początkowo złapiesz też tłuszczu, nie ważne, wyrzeźbisz się w przyszlości i nie bedzie to trudne przy twojej budowie i wzroscie. Kup GAINERA na mase, nie wazne jakiego, moze byc najtanszy byle CI smakowal i żryj non stop, dieta 4500-5000 kalorii i trening 3-4 razy w tygodniu i urosniesz.

Gość belerofront
proste:)

Gość Wielki Armator
dzięki, pozdro:)