Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos zbyt ogólne

CZY MOZNA BYC SPEŁNIONYM PRACUJAC NP JAKO KOSMETYCZKA/FRYZJERKA?

Polecane posty

Gość cos zbyt ogólne

i inne takie zawody? Czy koniecznie studia daja baaardzo wiele wiecej?

Gość grdytrduy
Wystarczy że jest się dobrym w swoim fachu i czepie się radość z tego co się robi, są przecież fryzjerzy i kosmetyczki gwiazd, fryzjerzy i kosmetyczki którzy są takimi fachowcami że wypowiadają się w TV. Można zrobić karierę w tych zawodach.

Gość dasbdoa
studia nie daja wiecej jesli wychodzi sie z zalozenia ze papier jest przepustka.

Gość lpkpokpo
wszystko zalezy od ambicji, a chyba najbardziej od srodowiska w jakim dana osoba sie wychowala. Nie oszukujmy sie, nie kazdy jest inteligentnym osobnikiem nadajacym sie do umyslowej pracy.

Gość babelka25
dlaczego by nie ? jakieś wątpliwości? są to zawody na czasie każdy chce być zadbany piękne dłonie w końcu są naszą wizytówką ,ładna zadbana cera ,zadbane stopy , zadbane ,zdrowe włosy Jestem z zawodu kosmetyczką uwielbiam swój zawód ;)

Gość Morcia rocks!
babelka25 a jaką szkołę kończyłaś? i ile zarabiasz, jesli mogę wiedzieć? Też mi sie kosmetyczka marzy jako zawód

Gość babelka25
Wyjeżdżam za granicę bo w mojej mieścinie nic nie ma tylko staż zrobiłam ukończyłam dwuletnią szkołę policealną : technik usług kosmetycznych nie jest ot kierunek wcale gorszy od studiów bo musisz w ciągu dwóch lat wiele się nauczyć sama się przekonałam robiąc też drugi kierunek studenci z fizjoterapii nie potrafili podłączać pacjentów dużo mniej umieli ode mnie jak zobaczyli zeszyt z notatkami to byli w szoku ,że my wiecej sie uczymy od nich więc polecam dwuletnią szkołę szybko zleci ;) Powodzenia:)

super temat! też po ukonczeniu lo chcialabym isc do policealnego studium tylko ze sie boje jak na tym wyjde, czy bardziej sie oplaca meczarnia na studiach ( jestem bardziej humanistką wiec pewnie cos zwiazanego z tym bym studiowala) czy ta kosmetyka, opowiedzcie wiecej

Gość chelebek i maselko
ja tez się wybieram do szkoły dwuletniej policealnej na kosmetyczkę :) bardzo mnie to interesuje juz od dawna

to fajnie :) a co potem planujesz? otwierasz wlasny zaklad? mnie tez to bardzo interesuje i mysle ze jesli z zamilowania sie wykonuje nawet taki "prosty" zawód to można zbić kasę jeśli ma sie do tego glowe:)

Gość chelebek i maselko
jeszcze nie wiem co bedzie potem:) zobaczymy jak bedzie mi szło w tej szkole, mysle ze bedzie ok, bo po prostu mnie do tego ciągnie, lubie to

Gość jenk
A nie lepiej pójść na studia licencjackie i zostać kosmetologiem ? to bardziej na czasie .Klientki chetniej pójdą na nowoczesne zabiegi do kosmetologa niż do "fachowca " po szkole policealnej .Dla ambitnych kosmetologia jest na uniwersytetach medycznych .A po licencjacie możesz zrobić dwuletnie studia magisterskie np z chemii kosmetycznej ,fizjoterapii ,zarządzania własną firmą ,higieny pracy itp.mozliwości jest dużo .A jak chcesz mieć własny gabinet to pokonasz konkurencję i zdobędziesz klientki stosując nowe technologie ,pracując na nowoczesnym sprzęcie ,nowoczesnymi metodami a nie robiąc wiecznie henny ,tipsy czy czyszczenie twarzy paluchami ale do tego trzeba mieć gruntowne wykształcenie -przecież będziesz pracowała na zywym organizmie.Zobacz np.Wyższa Szkoła Pielęgnacji Zdrowia i Urody w Poznaniu

dla mnie np studia to strata czasu... ale oczywiscie to tylko moje zdanie kosmetolog swoja droga... ale studium jest swietna sprawa a pozatym istneja KURSY, POKAZY i SZKOLENIA ksztalcace... Ja jako fryzjerka i amatorska kosmetyczka :D musze sie ciegle ksztalcic moda idzie do przodu wchodza nowe techniki, nowe style... tak samo jak u kosmetyczek nowe zabiegi nie wie moze jakies mniej inwazyjne od starszych metod, na zabiegach sie nie znam raczej na makijazu i takich drobnostkach co podpatrzalam w pracy

Gość podobno sawłar wiwr
ja kiedys myslalam, ze trzeba studiowac, ksztalcic sie, rozwijac, dzis widze, ze to dodatek do zycia, ktore toczy sie gdzie indziej, i kazda praca jest dobra, byle zarobek byl ok i nie byla za ciezka