Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusiaczek234

wyjazd - Anglia

Polecane posty

Gość gusiaczek234

Witam! Za rok planuję wyjechać do Anglii . Bardzo boję się tego wyjazdu, ponieważ z moim angielskim jest ciężko. Nie chodzi o to, że nie umiem tego języka wcale, bo jakieś podstawy znam. Dużo słów wiem jak się pisze, ale nie potrafię ich jednak wymawiać. Rok temu byłam w Anglii na wakacjach i ciężko jest mi zrozumieć to co Anglicy mówią do mnie. Myślicie, że jeśli wyjadę to poprawi mi się moja wymowa czy jestem skazana już na niepowodzenie tam? Bo na pewno aby znaleźć jakąś pracę to trzeba min. znać angielski na poziomie podstawowym i trzeba umieć się dogadać.

Gość agresore
po co piszesz na forum tematycznym krowo!!!

pewnie predzej czy pozniej wymowa ci sie poprawi, ale na poczatku bedzie ci bardzo ciezko. przygotuj sie na dyskryminacje i niepowodzenia, zwlaszcza jesli nie jestes w stanie zrozumiec, co Anglicy do ciebie mowia :[ zapisz sie koniecznie na jakis kurs i konwersacje bo "podstawy" angielskiego to praktycznie nic.

Gość zadzwoń do diabła
Dużo słów wiem jak się pisze, ale nie potrafię ich jednak wymawiać. jak się chcesz dogadać z anglikami ?

musisz miec podstawowy komunikatywny, znam ludzi co 5 lat tu mieszkaja ale bez podstaw angielskiego ani rusz dalej z jezykiem , zainwestuj przez ten rok w nauke jezyka