Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Teresa0512

Testy ciążowe

Polecane posty

Cześć! Mam pytanie, a mianowicie chodzi o testy ciążowe. Zrobiłam sobie 3, wszystkie wyniki bylo negatywne. "Wpadka" miała miejsce 19, pierwszy test zrobiłam 30, kolejne dwa 3. Czy wyniki są wiarygodne?

Gość a może by tak ...
Zakładając, że 19-tego miałaś owulację to jak zgaduję dzisiaj jest termin spodziewanej miesiączki, tak? Mogło być trochę za wcześnie. Jaki robiłaś test, kiedy miałas miesiączkę ostatnią i jaką masz długość cykli?

Długośc cylku 30 dni, ostatnią miesiączke mialam 5 czerwca. Ale podobno test jest wiarygodny po 14 dniach od zaplodnienia?

Gość a może by tak ...
hmm Teresa czyli trudno zgadywać, prawidłowo dopiero jutro masz termin miesiączki, sytuacja jak najbardziej trafiła w dni płodne i ciąża jest jak najbardziej możliwa. Z wiarygodnością testów bywa różnie. 14-dni od zapłodnienia (musisz liczyć od dnia owulacji - która u Ciebie była prawdopodobnie w okolicach 21 czerwca) Potem po około 6-12 dniach następuje zagniżdżenie zarodka i dopiero po tym czasie test może wyjść wiarygodny. Dlatego przyjmuje się, żeby robić test najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. A podobno już najlepiej wychodzą w 4-tym dniu po spodziewanej miesiączce. Musisz uzbroić się w cierpliwość, nie stresować i jeśli np. okres nie pojawi się do czwartku - zrób test z porannego moczu. Kobiety bardzo chwalą Quick View i Pretest. Jeśli miesiączka się nie pojawi a test wyjdzie negatywnie - możesz zrobić pewniejsze badanie krwi w laboratorium na beta hcg. Powodzenia i oby wszystko ułożyło się jak najlepiej :)

Mam nadzieję, że wszystko sie ułoży:) Zapomniałam wspomnieć, ze wzielam tabletke po.