Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rózowyswiat

hello kitty co sądzicie?

Polecane posty

Gość rózowyswiat

co sądzicie o ubrankach z hello kitty? czy to juz przezytek? pytam bo naszła mnie mania i chcialabym kupowac ubranka, ale slyszałam w jednym sklepie jak ekspedientka mówiła ze jak "bedzie miała dziecko to pokupuje ubranka z róznymi postaciami ale nie z tym kotem,bo juz go ma dosc" jaka jest wasza opinia?:P

Ja podzielam pogląd, że co za dużo, to niezdrowo. Moja córcia ma z tym motywem czapkę z daszkiem, bluzkę i rajstopy i wystarczy.

Poza tym skoro Ci się podoba, to kupuj, nie sugeruj się opinią ekspedientki :D

Gość xxxxxxyyy
Czysta komercja i to w tandetnym wydaniu - bajka beznadziejna a cala ta kotka to maszyna do robienia pieniedzy - moje dziecko nie ma ani jednej rzeczy z Hello Kitty i miec nie bedzie - wczoraj za to dostala bluzke z Garfieldem (H&M dzial chlopiecy) bo tego kota lubimy jest taki anty:D

E tam, kocur jak kocur, jedna - dwie rzeczy nie zaszkodzą, ja za to nie lubię wszechobecnej Hanny Montany i króliczka playboya.

ja tez nie wiem co ludzie widza w tej calej Hannah Montanna :o oglądnęlam 1 odcinek, nic nie wnosi

Gość xxxxxxyyy
Hanny montanny tez nie lubie, o kroliczku Playboya dla dzieci to nawet nie wspomne - tak naprawde to kupuje przewaznie ubrania neutralne bez zadnych postaci bajkowych - kwiatki, paski, kropki , gladkie a tak to jeszcze tylko oprocz garfielda byla koszluka Rolling Stones i to by bylo na tyle. A hello Kitty to dla mnie uczenie dziecka od malego takiej stadnej komercji - akurat cala idea tej kotki polega na wciskaniu ludziom przedrozonej tandety, bo jest z hello Kitty. Nie kupuje hello kitty bo zgadzam sie z nia ideologicznie, z tego samego powodu nie chodzimy do McDonalda i zamiast do Disneylandu pod Paryzem zabieram dzieci do Paryza:P.

Gość powinna byc od 50 procent
hello kitty to badziwie jakich malo ;//// nigdy bym swoijego dziecka w cos takiego nie ubrala. nieraz widze sliczne ubranko, ale zniszczone przez nadruk z ryjem tego kota i nie kupuje

Gość rózowyswiat
no tak, w sumie to kazdy ma inny gust i roznych ulubienćów

Gość edfrgthyjuki
Moja córka ma hopla na punkcie Hello Kitty. Ja kupiłam jej tylko tunikę i spodenki. Inne 2 bluzki, balona, książkę dostała w prezencie od rodziny.

Gość rózowyswiat
i wlasnie pytam bo nie wiem na jakim poziomie jest ten kotek i nie chcialabym usłyszec gdzies za plecami "wies tanczy i spiewa" bo moje dziecko bedzie miało np. t-shirt z kitty

Gość gattaLuna
Teraz taka moda ze matki ubierają dzieciaka od góry do dołu w tą wieśniacką hello kitty bo wydaje im się , że to wyznacznik bogactwa. Wszak ten kocur nie małe pieniądze kupuje :O Kiedyś podstawą była metka z Nike,adidassa itd a teraz Hello Kitty

Jak Ci się podoba to kupuj :D U nas była mania najpierw na księżniczki a teraz jest na myszkę minnie i daisy :D Hello kity też jest u nas na topie ;P Kazdy kupuje to co jemu się podoba :D

Gość rózowyswiat
bellok w sumie to masz racje :P

Jeszcze jedno.... kiedy będzie się ubierała Twoja córa w słodkie róże, falbanki i postaci z bajek?:D Jak będzie miała 16 lat??? :D Z dwojga złego lepiej teraz :P

ubranka z kotką hello kitty wcale nie są takie drogie . Spodnie na allegro można kupić już za 18 zł , bluzka w pepko 15 zł , body w supermarkecie 9 . I gdzie tu majątek ? Gdzie bogactwo? Serie odzieży H&M dla małych dziewczynek często robią ubranka z HK , ale one też nie są najdroższe ( dres 60 zł , bluzka 25 zł , sukienka 35zł) , a bardzo dobrej jakości i nie oszukujmy się - ładne . Owa kotka jest słodka , dlatego tak przyciąga uwagę małych dziewczynek i ot cała tajemnica . Moja córka , nie ukrywam ma troszkę ubranek z Hello Kitty , ale nie tylko - Kubuś Puchatek , Prosiaczek , Noddy , Elmo , Świnka Peppa też goszczą w jej szafie . Córa po prostu lubi mieć 'na sobie' fajnego stworka , a ja nie ma nic przeciwko .

Gość rózowyswiat
mysle ze zaopatrze sie w kilka rzeczy na allegro :P swinka peppa nawet tez mi wpada w oko :)

Gość Ewela19
Ja strasznie nie lubię ubrań z motywami bajek, filmów czy gwiazdami zespołów muzycznych. Jakoś nie widzę w nich nic co mogłoby 'ubierać'. Na szczęście mam jeszcze za małe dziecko, żeby się ich domagało, ale liczę się z taką możliwością za kilka lat, kiedy wejdzie w wiek przedszkolno-szkolny i zacznie oglądać bajki albo podpatrywać takie rzeczy u kolegów z grupy. Lubię natomiast ubrania neutralne w proste symetryczne, niepstrokate, powtarzające się wzory - np. te charakterystyczne dla skandynawskich sieciówek - gwiazdki, paski, powtarzające się szablony jakichś zwierząt, aut, roślin.

Gość alez da sie w polsce, da
Ewela19 - nic dodac, nic ująć!

moja córa ma wszystkie ciuchy z postaciami z bajek. Sama sobie je wybiera w sklepie i mój syn też, przewaznie ma z Ben10, auta itp. Mnie sie podobają i są takie słodkie dziecinne

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja 4, 5 latka ma sporo ciuszków z hello kitty, kupuję bo córce sie podobaja zreszta mi tez, ma też ciuszki z Peppa, Dorą i innymi postaciami z bajek. Kupuje takie ciuchy jak podobaja sie mi i córce i mam gdzies co inni o tym sądzą

Gość Ewela19
@ alez da sie w polsce, da: Hmm? :)

Gość bukaaa
Ja wprawdzie mam syna, więc hello kitty odpada, ale też kupuję ubrania z postaciami z bajek jak Bakugany czy Scooby Doo (najdurniejszy film świata). Kiedy mamy dziecim sprawiać przyjemność jak nie wtedy, gdy są małe? Nie zgadzam się, ze słuszne jest ubieranie dziecka w imię naszych zasad. To narzucenie dziecku - mój gust jest lepszy niż twój. Jeżeli dziecko ma uszczęśliwić koszulka z głupim psem, to dlaczego nie? A nauczyć indywidualnego podejścia do życia i niepodążania ślepo za komercją zawsze zdążymy.

Nie zgadzam się, ze słuszne jest ubieranie dziecka w imię naszych zasad. To narzucenie dziecku - mój gust jest lepszy niż twój. Jeżeli dziecko ma uszczęśliwić koszulka z głupim psem, to dlaczego nie? bukaaa masz 100 procentową racje