Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhfjahdfysz

czy można połączyć studia zaoczne z ciążą/wychowywaniem dziecka???

Polecane posty

Gość ewelinn88
Skoro prace można, to wychowywanie dziecka też o ile tylko ma Ci kto pomóc w te weekendy. Wiem że nie ma może co porównywać pracy do dziecka, ale mój współlokator jest na zaocznych a w tygodniu pracuje w eniro, to jest wg mnie rozsądne rozwiązanie w obu przypadkach.

mozna,mozna... ja urodzilam w styczniu, przygotowywyalam sie sama i zdalam mature opiekujac sie dzieckiem bardzo dobrze, wszystko powyżej 80%, teraz wybieram sie na studia zaoczne,pomagac bedzie mi mama i mąż. szkoleskonczylam wieczorowo i wtedy dzieckiem zajmowala sie moja rodzinka, bralamudzial we wszystkich zjazdach i tez wstawalam w nocy do dziecka,a dzien przed terminem zdawałam ostatnie egzaminy w szkole... jesli ma sie wystarczajaco duzo samozaparcia to wszystko jest mozliwe!!

Gość Gosiaczkowo
ja pogodziłam dzienne, więc zaoczne tym bardziej. Zaplanowałam pierwszą ciążę tak, że urodziłam pod koniec czwartego roku. Wakacje miałam luźne, a na 5 co prawda miałam tylko kilka kursów, ale czasochłonnych tzn. musiałam być codziennie 4-5godz na uczelni. Do tego praca magisterska. Jak się ma pomoc to można :)

Gość no ale co innegop dzienne
jak zakladasz, ze studiujesz, dla studiowania i nie pracujesz, a co innego zaoczne, autorka bedzie musiala tez chodzic do pracy w ciazy i po "macierzynskim" w sensie jak dziecko bedzie na tule duze zeby je z kims zostawic

Gość gugu33
Same studia zaoczne i wychowywanie dzieka można pogodzić. Jednak jesli dodatkowo doszłaby praca to juz jest problem!!! Można by jednak zaplanowac to wszystko nieco inaczej-zatrudnic się gdziekolwiek tak aby miec umowe na czas nieokreślony, nie brać urlopów wypoczynkowych w miare możliwośći. Potem zajść w ciąże i urodzić. Będąc na urlopie macierzynskim rozpocząć zaoczne studia-pieniążki bedziesz dostawac przez 5 miesięcy-to jest cały semestr studiów masz opłacony, potem wykorzystujesz zaległy urlop wypoczynkowy cały czas studiując jak ci sie dużo dni nazbierało to masz kolejny miesiąc płacony przez pracodawcę. Potem możesz isc na wychowaczy ale on jest bezpłatny lub zwolnić się i pobierać zasiłek dla bezrobotnych tj ok 580 zł na rękę co miesiąc przez pół roku, to niewiele ale zawsze z tego może co nieco isc na opłacenie studiów. W ten sposób bedziesz mogła pogodzić wychowywanie dziecka i studiowanie bez potrzeby chodzenia do pracy przez ok 1 rok. A potem jakoś sie ułoży.

Gość ale gdzie znalezc prace
taka, ze dostane od razu umowe na czas nieokreslony? nawet na kasie w biedronce zatrudniaja najpierw na rok.

Gość truskawkowapolewa
Moim zdaniem da się połączyć wychowanie dziecka i studia. Z resztą wiele dziewczyn decyduje się na takie rozwiązania. Wszytko tylko zależy od dobrej organizacji czasu.

Gość oczywiście, ze można
rozpoczynałam studia magisterskie zaoczne wiedząc, ze jestem w ciąży, studia skończyłam i dziekco w niczym nie przeszkodziło

Gość janciarka
oczywiście, że można. Ewentualnie mogą pojawić się problemy jeśli chodzi o karmienie piersią. Zaszłam w ciąże na początku drugiego roku, zaliczyłam cały semestr, urodziłam szczęśliwie i po 2 miesiącach po porodzie zaczęłam trzeci rok. Co najlepsze, ciąża planowana NIE BYŁA:) fakt faktem mam do pomocy mamę, babcię, teściową.

Gość ja pierniczę!!!
pewnie że tak, bez problemu

Gość gość
Cześć, jestem w ciąży i chcę zmienić formę studiów ze stacjonarnych na zaocznę, nie wiem jak napisać uzasadnienie dla dziekana