Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qazplmwsxokm

prawo do dziecka

Polecane posty

hej wiem ze z tym tematem to nie tu ale mam nadzieje ze ktoś mi pomoże . chciałam dowiedzieć sie czy jak dziecko trafia do domu dziecka( rodzina zastępcza) to czy Matka chrzestna może go odwiedzać otrzymywać kontakt z tym dzieckiem ? pytam bo jestem w takiej sytuacji podobno jak dziecko trafia do rodziny zastępczej domu dziecka to zostają zerwane wszystkie kontakty z rodzina , rodzina nie wie gdzie te dziecko jest i u kogo , z góry dziękuje za pomoc

Nie wiem jak wygląda to prawnie, ale moja szwagierka odwiedzała swojego chrześniaka u rodziny zastępczej, nie było żadnych problemów. Ta sama rodzina go adoptowała i kontakt się urwał, ale tylko dlatego, że nie chciało jej się tak daleko jeździć. A ludzie na prawdę byli okej i sami zachęcali, żeby do niego czasem przyjechać.

Ale trudno dogadac jest z rodzicami dziecka wiec bd trudno dowiedzieć sie informacji, a jesli by rodzina zastępcza nie chciała żeby rodzina z nim kontaktowała sie czy jest to możliwe czy tak samo gdy znajduje sie w domu dziecka mogą być zabronione wizyty rodziny ??