Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala270691

Rebeka- czy ktos oglądał?

Polecane posty

Gość ala270691

Ijest w stanie mi go w całosci opisac lub chociaz 2 czesc?

Gość ala270691
?

Gość dużo pisania..... zaczynamy
Rebeka to imię pierwszej żony pana De Wintera, która zginęła na morzu będąc w ciąży. Pan De Winter będąc w podróży poznaje młodą ale biedną służkę (której imię nigdy nie zostało ujawnione, wszyscy zwracają się do niej po ślubie pani de winter) Zamieszkują w wielkiej rezydencji Pana gdzie guwernantka bardzo wrogo się do niej odnosi, próbują ja osmieszać, itd. po wielu wątkach okazuje się że Rebeca została zamordowana przez swojego męża bo zaszła w ciąże z innym i w ogóle to małżeństwo było nie udane. Po tej wiadomości pani de winter dostaje cykora i boi się swojego męża ale on jej wszystko tłumaczy, że jest nie winny, srata ta ta... Pan staje przed sądem, zostaje uniewinniony, w drodze z sądu do domu małżonkowie widzą że ich dom płonie, gdyż został podpalony w ramach zemsty przez guwernantkę(guwernantka kochała rebekę i nigdy nie pogodziła się z jej śmiercią a na dodatek jej morderca nie poniósł kary) W płomieniach ginie guwernantka. Streściłam na podstawie książki "Rebeka" na podstawie której powstał film

Gość ala270691
dziękuje:)

Gość bukaaa
Jeszcze jest druga część - nie pamietam tytułu, pisana przez kogoś innego, ale zupełnie w tym samym stylu. De Winterowie kupuja mały domek i osiadają na wsi w Anglii. Pczątkowo żyje im się dobrze, ale potem Maxa zaczynają gnębić wyrzuty sumienia i popełnia samobojstwo pakując się samochodem w drzewo. :o

Gość dużo pisania..... zaczynamy
z tym że ta druga częśc została napisana przez zupełnie innego autora więc dla mnie ta część nie istnieje, bo burzy wszystko i kompletnie jest do kitu. to tak jakby komuś nie podobało się zakończenie np. Titanica i pisze "kontynuację" po swojemu. dla mnie istniej tylko "rebeka"!

Tyle że ona nie była w ciąży z innym, ale miała raka jajników czy czegoś tam. Lekarz, do którego poszła, na pozór wydawało się, by potwierdzić ciążę z kochankiem, przekazał jej smutne wieści, że niewiele życia jej zostało.

Gość bukaaa
No, napisałam, ze jest inna autorka. :) Mnie się też nie podoba zakończenie, bo polubiłam Maxa :)