Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Bimbałek-

Krakusy to niekompetentna swołocz

Polecane posty

Kupuję dużo w internecie. Zarówno na Allegro, jak i w sklepach internetowych. Na kilkadziesiąt transakcji kilka było problemowych z niekompetentnymi sprzedawcami. O dziwo, jak kupuję w całej Polsce, wszystkie problemy były z Krakusami. Po którejś transakcji obiecałem sobie, że nigdy więcej nie zrobię interesu z maczetownikami (Krakusy). Tak minęły 2 lata, ale chciałem kolorową drukarkę i skusiła mnie bardzo niska cena sklepu internetowego "Niezadowolenie.pl" (Kraków i okolice - Skawina). Okazało się, że przyjęli zamnówienie, wpłaciłem im pieniądze na konto i czekam. Po 5 dniach zadzwoniłem i dowiedziałem się, że towaru nie ma i nie będzie. Sprzedają coś czego nie mają. Można tak sprzedawać kolumnę Zygmunta i jest to w Polsce legalne. Nie będę się dalej rozpisywał nad ich niekompetencją. Teraz czytam sobie policyjni.pl i się śmieję. Właśnie jakiś reżyser przekonał się o kompetencjach Krakusów. Na długo zapamięta wizytę w Krakowie :P http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,9886507,Rezyser_pobity_w_centrum_Krakowa__A_policja_nic_.html

Gość gfhgggggggggggg
w standardzie jest to, że zamawiasz coś w sklepie internetowym, na ceneo jest informacja, że towar dostępny a potem okazuje się, że nie ma na stanie, bo zamawiają od producenta.

ja ostatnio chcialam kupic trampoline dla siostrzenca, ktory ma w weekend urodziny, na szczescie ostrzegli,ze wysylka dopiero po 10 lipca, bo tak bym sie wkurfiala.

Gość gfhgggggggggggg
mnie lodówkę zamówioną 06.06 dostarczą dopiero dziś.:o

Ten sklep bierze towar od innego sklepu. Dowiedziałem się od rzecznika praw konsumenta, że każdy może bezkarnie sprzedać coś czego nie ma, pobrać pieniądze, potrzymać je miesiąc na koncie i zwrócić kupującemu bez odsetek. odsetki zostaną u niego. Tak sobie pomyślałem, że może oferować najnowsze modele luksusowych aut w promocji za pół ceny, przy płatności gotówką. Trzymałbym na koncie kasę przez miesiąc, a potem bym oddawał przepraszając klienta, ale towaru nie ma. Wyliczyłem, że po odjęciu ZUS i podatku zarabiałbym na osetkach od 6 do 10 tys. miesięcznie, przy zaledwie 20 klientach. Nie mam pecha Byłem w Krakowie kilka dni słuzbowo i miałem okazję poznać mentalnośc tych ludzi. Są mili i uprzejmi, ale widać, że sztuczni i na dystans. Sa mili do póki mają w tym interes i chcą coś sprzedać. Po otrzymaniu kasy zlewają klienta ciepłym moczem. Nie znają przepisów prawnych, o sprzedaży itd. To niedouczeni amatorzy.

Regulamin sklepu mówi, że potwierdzą zamówienie tylko wtedy, kiedy jest towar. Potwierdzili zamówienie, przelałem kasę i czekałem. Nawet mnie nie powiadomili. Gdybym po 5 dniach do nich nie zadzwonił, to czekałbym w nieskończoność. Złamali kilka punktów swojego regulaminu i nic im nie można zrobić. Prawo w Polsce nie chroni konsumenta. Instytucje Rzecznika praw konsumenta, UOKiK i nawet inspektoratu pracy to fikcyjne urzędy, które sa bezurzyteczne, a utrzymanie tych urzędasów zarabiających po kilka tysięcy kosztuje podatników dziesiątki milionów złotych.

Gość Garbata Biedronka
Krakusy to niekompetentna swołocz po Ziobrze widać, że to prawda.

Gość gfhgggggggggggg
niech wam będzie.:o ale tylko ci rodowici! przyjezdni się nie liczą! :P

A tak na marginesie. Krakusy często oskarżają Warszawiaków o piractwo na drogach. O to kto jest w Warszawie piratem: Na zielonym świetle dla pieszych przechodziła kobieta. Przed pasami stał wieśniak z Bełchatowa i chciał skręcić w prawo. Tak mu się spieszyło, że zaczął trąbić na tą kobietę i drzeć na nią ryja. Miała zielone światło! To wyjątkowo chamskie zachowanie buraka, który nie wiadomo czego szuka w Warszawie. Numer rejestracyjny pirata drogowego: EBE SU99. Zdarzenie miało miejsce 30 czerwca 2011 przy ul. Broniewskiego i Al. AK.