Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawusieńkaaa

mam hemoroidy, boli i nie moge sie tego pozbyc:/

Polecane posty

Gość kawusieńkaaa

od około 6 miesięcy juz mam to cholerstwo, stosowałam masc Procto Hemolan ale nie pomogło. Teraz przy każdym załatwianiu boli jak cholera i na papierze jest krew, co robic?? :(

Gość kikulenia
też to mam .... przykra sprawa jak bardzo boli i krwawi zalecany jest zabieg chirurgiczny na to...

Gość kawusieńkaaa
o nieeeeeeeeeeeeeee:( help!!!!! a nie da się tego wyleczyc farmakologicznie????

Gość kikulenia
spróbuj lepsze,maści noś TYLKO bawełnianą bieliznę i uważaj co jesz unikaj rzeczy ,które podrażniają jelita i nie siedź nigdzie na zimnym

Gość Hemoroidy , albo sie
ma, albo bedzie sie je miec. W jakim wieku sie to u Was zaczelo ??

Gość Conyii
Mozna je u proktologa "naoliwic" i na jakis czas znikaja.

Gość skarbik
Kawusieńka nic sie nie martw :) zabieg t oostateczność zresztą nie wykluczone że sie ich pozbedziesz na amen.W aptece są środki na obkurczenie żył Bioparox i koniecznie czopki procto hemolna z Herbapolu bądź inne i 1 tydzień po klopocie dużo płynów dieta i edi przodu :)

Gość skarbik
Diosminex a nie bipoarox :)

Gość 10010..
Pozbyłam się tego9 cholerstwa operacyjne.

Gość kawusieńkaaa
no właśnie nie byłam u proktologa, nie byłam u żadnego lekarza, tylko w aptece pani farmaceutka poleciła mi tą masc procto hemolan i pytała czy hemoroidy mi krwawią, wtedy jeszcze nie więc powiedziałam że nie ale ta maśc mi nie pomagała więc zaprzestałam a teraz już mi te hemoroidy krwawią, mam nadzieje że to nic poważnego?? Mam 22 lata. a słyszałyście że są tabletki procto hemolan?? Myślę że było by mi łatwiej je brac niż wciskac codziennie masc doodbytniczo:O czyli nawet jak się tego pozbędę to wróci?? Cholera:/

Gość Ona ,.....
Ja stosowałam Procto Glivenol w czopkach oraz Posterisan zewnętrznie. Poza tym nie wolno wymuszac "kupy",zmienic diete na bogatsza w warzywa i owoce. Błonnik w postaci płatkow owsianych,siemienia lnianego czy tez otrebów choc na pewno zdrowy powodował jednak u mnie dyskomfort podczas oddawania ku.....Męczyłam sie z hemoroidami prawie rok a teraz nie mam zadnych problemow od kilku lat (choc powiekszone hemoroidy zostały).

Gość kawusieńkaaa
dziękuje wam bardzo za podpowiedzi, muszę sobie zapisac, procto glivenol i posterisan, tak??? No właśnie moja kupka jest zawsze twarda i duża dlatego tak mnie boli i cierpię, czasem aż robi mi się gorąco z bólu. a czy te leki są drogie jeszcze spytam??

Gość Ona ,.....
Ja miam z tym problem kilka lat temu i wtedy te leki kosztowały około 20 zł za krem Posterisan i mniej wiecej tyle samo za czopki. I jeszcze jedna rada..........sprobuj odstawic błonnik na jakis czas. U niektorych osob nadmiar błonnika powoduje własnie zatwardzenie i u mnie tak było.Nawet jak piłam bardzo duzo wody.Zdrowszy bedzie błonnik zawarty w swiezych owocach i warzywach. Sprawdz na sobie.

Gość kawusieńkaaa
ratowniczka medyczna ale mnie nastraszyłaś teraz:( ale czy wystarczy isc do lekarza pierwszego kontaktu?? Czy koniecznie do specjalisty?? Nie wiem gdzie w mojej okolicy jest proktolog i czy płatnie. Cholera:O A czy nie mogę spróbowac tych leków?? wiesz, ja się nie boję lekarzy ani nie wstydzę, każdy ma jakieś problemy, bardziej się obawiam że badanie będzie bolesne albo że wyląduje w szpitalu i że będzie konieczny zabieg:O

Gość kawusieńkaaa
ok, więc błonnik odstawię, czyli więcej wcinac warzyw i owoców. a czego w diecie unikac??

Gość kawusieńkaaa
ok bardzo wam dziękuje za rady:)

Gość Irena G
Trzy lyzki siemienia lnianego zalej pol litrem wody i gotoj 10 minut. Po zdjeciu z ognia dodaj cztery lyzki swiezego mleka i zmieszaj. Przykladaj nasaczona wata lub lepiej 30 min. nasiadowki. Gwarancja.

Gość gość
Niestety szykuj kasę i idź do lekarza wymrozić.Będziesz się męczyć.

Gość gość
Nie bądź taka pewna że to są rzeczywiście hemoroidy, U lekarza nie byłaś i sama sobie postawiłas diagnozę. A jest kilka innych schorzeń w tym miejscu co dają podobne objawy do hemoroidów, i leczy się je w inny sposób, Więc idź do lekarza proktologa po diagnozę. Byc może wyleczy cię lekarz w krótkim czasie. nie wstydź się i idź do lekarza

Gość lilililililil
Ludzie drodzy, nie wstydźcie się chodzić do lekarzy, oni od tego są żeby leczyć. Jak widać hemoroidy to nie jest wcale taki marginalny problem, tylko dużo ludzi to ma. A co, pewnie że to nie jest komfortowe wypinać przed kimś tyłek, ale lekarz specjalnie robił taka specjalizację żeby się tym tyłkiem zajmować. Zamiast kombinować i leczyć się samemu kiedy hemoroidy już krwawią trzeba iść do lekarza. A co do zaparć to też są oznaką tego, że nieprawidłowo funkcjonuje układ trawienny. Trzeba rano wypić szklankę ciepłej przegotowanej wody, można dodać soku z cytryny i łyżeczkę miodu, dużo piś, jeść śliwki surowe, śliwki suszone zalać wodą i zrobić kompocik, kupa nie może być jak kamień i być robiona raz albo 2 razy na tydzień, bo nic dziwnego, że to źle wpływa na jelito grube, prawda....?

Gość gość
jak boli bardzo pomaga następujący sposób: cebule ugotować przestudzić, rozgnieść, zawinąć np w bandaż i posiedzieć na takiej papce z pol godziny.

Gość jovu
Wiem, przykra sprawa. Jedyną rzeczą jaką nie rozumiem to powód przez którego mam hemoroidy... Co dziwne, jestem 15-latką, zdrowo się odżywiam i ćwiczę, więc tak... naprawdę od kilku dni jest źle, nie mogę się normalnie załatwić, okropnie boli i jeszcze nigdy się tak nie czułam. Od kilku miesięcy na coś choruję i wg zaleceń lekarza muszę brać kilka tabletek na raz na jeden dzień. Nie wiem czy to nie przez to, gdyż wczoraj wzięłam ich trochę za dużo, lecz nie zadziałały, co mnie zdziwiło, i następnego dnia nie byłam w szkole przez tą okropną dolegliwość. Czy rzeczywiście może to być spowodowane braniem dużej ilości tabletek?

Gość gość
Ja mialam bardzo male hemoroidy;wizyta u bardzo starszego lekarza zrobila cuda:prosze zawsze podmywac sie woda z sola,namoczyc wate troche w wodzie i sol miec w pojemniku ktory nie bedzie uzywany ;zwilzona watka apotem dac do soli i tak podmywac sie po kazdym powrocie z WC.Naprawde pomoglo na pierwszy raz troche szczypie ale po nastepnym razie juz bedzie lepiej.Powraca ale nie az tak raz na 1 rok.Zadne kremy nie pomoga to wiem tylko kasa wydana.A w ostatecznosci to tylko operacja ,nie poddawajcie sie.

Gość gość
Miałam częste problemy z hemoroidami. Polecam balsam Anurex. Pomógł mi od razu. Teraz czuję się świetnie i nie mam już problemów :-)

Gość gośćtomek
Czy do licha nikt tutaj nie słyszał o szklance rumianku?

Gość gość
Operacyjne usuwac hemoroidy?????.i co nie nawarcją??? a jak wypróznienia.??? Hemoroidy ma każdy z nas,one bowiem trzymają w napięciu mięśńie zwieraczy o***tu,aby kontrolowac wypróznienia,gazy.Gdy zostana usunięte nie kontrolojemy zwieraczy i zaczniemy robic pod siebie. Żadna metoda ususwania nie gwarantuje,ze nie wrócą,a ile bółu jest potem.Czytałam.