Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolaina

Załatwiam się 2 razy w miesiącu.

Polecane posty

Gość karolaina
a ty co bierzesz?

Gość a badalas hormony
tarczycy?

Gość karolaina
nie badalam...

Gość dadadadadadadada
A czy cos sie stalo te 3 lata temu ? Albo masz to na podlozu psychicznym ( np IBS jelito drazliwe z odmiana zaparc), Albo masz czynnosciowa atonie jelit, albo masz uchylki, albo idzie to w strone choroby Crona. Sama nie wiem, ciezko tutaj zdiagnozowac , bez pacjenta i badan. Polecam wybranie sie do proktologa lub gastroenterologa, zrobienie podstawowych badan, kolonoskopii, usg, rtg najlepiej z kontrastem i nie zostawianie tego. Bardzo Ci wspolczuje autorko! Wierze ze trafisz na kogos kto Cie zdiagnozuje i Ci pomoze! Wszystkiego dobrego!

Gość a badalas hormony
to powinnas już dawno zrobić, bo to pewnie w tym leża twoje problemy

Gość popierdolonamarzycielka
weź zaparz 5 szklanek senesu w każdej po dwie saszetki i wypij to, rób przerwy 1h między szklankami. Powodzenia;)

Gość skoro mało jesz, to
nie dziw się, że się nie wypróżniasz! ja mam tak samo, jak mało jem, to się nie mogę wypróżnić

Gość karolaina
nic se nie stalo. tak poprostu mam 46 lat i d 3 lat zaczelam tyc i miec zaparcia.

Gość dadadadadadadada
Ach, myslalam ze jestes nastolatka :-) To cron i collitis odpada. Zbadaj tarczyce i hormony!!!! A ginekologicznie sie badalas ostanio ?

Gość karolaina
Badalam sie ginekologicznie i lekarz powiedziala ze nuie ma to zwiazku z zaparciami. Mam bardzo duzy brzuch jak kobieta przed porodem.

Gość a ja sie zastanawiam
skoro wydalas krocie na preparaty to moze zafundujesz sobie hydrokolonoterapie

Gość karolaina
tez sobie ja zafundowalam...

Gość karolaina
tylko ze wiele osob powiedzialo mi ze nie wolno robic tego czesto raz na pol roku. wiec sie zaczelam obawiac i nie poszlam drgi raz.

Gość a ja sie zastanawiam
nie pytaj jakichs tam osob tylko lekarza specjalisty, ale mysle ze w Twoim przypadku lepsze to niz praktycznie nie zalatwianie sie wcale... podobno foremniakowa robi sobie ten zabieg raz w miesiacu

porozmawiaj z lekarzem na temat tego plukania okreznicy,on ci najlepiej powie,ile razy mozna to robic. Ja tez mialam problemy z zaparciami,i bardzo dlugo walczylam z tym,ale nie za pomoca tabletek,tylko codziennie rano zjadalam po kilka suszonych sliwek,a na wieczor jadlam duzy jogurt naturalny z otrebami. I tak bylo przez jakies 4-5 miesiecy. I naprawde sie poprawilo. Do tego pijam czerwona herbate, i jem duzo warzyw. Naprawde cierpialam,bo czasem po 10 dni nie moglam sie zalatwic,czulam sie okropnie,a teraz codziennie rano ide do wc:) Do tego oczywiscie ruch - np. brzuszki albo przyciaganie kolan do tulowia - poruszasz wtedy jelita.

Gość 3e3e3e3e
najpierw musisz się pozbyć tych kamieni, ktore ci zalegają w jelicie. Jak je usuniesz (np. herbatką z senesu) a potem przez kilka dni lactulose oraz na stałe duża ilośc płynów, warzyw, owoców, jogurtów a mało słodyczy oraz tłustego jedzenia to powinno się uregulować. Tylko musisz tego bardzo pilnować.

Gość 3e3e3e3e
aha - zapomniałam, jedz dużo suszonych śliwek, fig (można je zalać na noc wodą i rano wypić).

Gość pije kawe sama
To samo mój syn ,zaparcia ze nie wiem zalatwiał sie 2 razy w miesiacu ,wszystkiego probowałam sliwek, herbatek przeczyszczających ,róznych syropkow co tylko sie dało lewatyw też i oprozniło ale tylko minimalnie zalegi były dalej ;)W koncu udało sie trafic komus konkretnemu tzn lekarzowi na cos wspanialego ,syn wyproznia sie codziennie nie ma zaległosci i problemow z tym .Dostał saszetki do picia Mevicol i to mu pomaga ,tylko trzeba brac regularnie:)

Gość oligierka
mam ten sam problem :(:(:(a mam dopiero 16 lat:( wszyscy lekarze załamuja ręce bo nie wiedzą co mi jest:(

Gość karolaina
dziekuje wam bardzo. bede probowac wszystkiego :) po kolei.

Gość cbadef
Karolaina - aaa-nka ma rację - dieta warzywno-owocowa wg dr Dąbrowskiej powinna Ci pomóc, spróbuj

Gość mi to pomoglo
Pij codziennie na czczo przegotowaną wodę z łyżką miodu. Musisz przygotowywać ten roztwór na wieczór, a dopiero rano wypić.

lewatywa robiona samodzielnie w domu..za pomoca weza od prysznica powinna pomoc...zmusi jelito do pracy ..

Gość karolaina
jak narazie senes pomogl mi troszeczke sie zalatwilam.

Gość zigaziga
a ja robie 3 razy dziennie i też mnie to męczy