Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do darłówka

KTÓRĄ DROGĄ ZE ŚLĄSKA NAD MORZE - PROSZĘ O POMOC!!!

Polecane posty

my kiedys jechalismy z katowic autostrada chyba na Wroclaw,pozniej Poznan i bylo oki:)

Gość Eveline___
Dobrze bedzie. Nie spinaj sie bo dzieciaki to wyczuwaja i im tez sie udziela.

Gość obecnie najszybciej się
zapierrdala balonem :classic_cool:

Gość Eveline___
Az chcialam kliknac "Lubię to!" Brzydzia :D

Gość Eveline___
Nie mieszkam, moi znajomi tam sa teraz.

A propos wpisywania w gps najkrótszej drogi, ostatnio mój brat jechal ze znajomymi nad morze i Ci znajomi jechali najkrotsza droga przez Polske troche ponad 12 godzin, a moj brat przez Berlin, potem na Szczecin jechal 8 godzin... Więc z tymi gpsami bym uwazala.

Bo Niemcy maja takie autostrady o jakich my tylko mozemy pomarzyc Jak gdzies sie wybieramy to najbardziej oplaca nam sie wylatywac z Berlina -bo zawsze wiadomo o ktorej z domu wyjechac

Gość Ja też Ja też
Ja też jestem zainteresowany tematem. Jesli macie jakieś pozytywne trasy to piszcie :) Co do GPSa to świetne urzadzenia ale niestety w zderzeniu z rzeczywistością polskich dróg i korków to nawet najszybsze komputery nie dałyby rady przewidzieć sytuacji która dopiero ma się wydarzyć. Osobiście sądzę GPS bardzo mi pomaga i z jakimś przybliżeniem prowadzi mnie do celu. Oczywiście wybór rodzaju trasy nie jest bez znaczenia dla jej długości, prędkości przejazdu i czasu. Wracając do Darówka to ja też się wybieram i mam ten sam problem co szanowna Pani Autorka. Pomóżcie bo narazie jedyne co rozpatrywałem to trasa przez niemcy.

Gość do darłówka
odswierzam temat, prosze o wpisy:)

Gość Waldeczek
Cześć! Dawno nikt tu nic nie pisał. Ja osobiście kilka lat, jadąc z Katowic w kierunku Koszalina wybierałem taką trasę : A4 do Wrocławia potem droga nr 5 na Leszno ,Poznań następnie w Poznaniu na drogę nr 11 na Piłę , Szczecinek i do Koszalina. Przejazd tej trasy zajmował średnio około 11 godz. ale z licznymi postojami na papierosa, kawę, siku itd. Rok temu drogę powrotną wybraliśmy inną czyli z Koszalina na Bydgoszcz przez Człuchów . Potem z Bydgoszczy do Torunia i tutaj już na "jedynkę" czy jakąś tam A1 ale okazało się że od Torunia do Łodzi nie jechaliśmy szybciej jak 60km/h ... w porywach do 70 km/h ! Roboty, wykopki , zwężenia, zmiany pasa , znowu wykopki , roboty, zmiana pasa .... szok ! Dopiero za Łodzią w kierunku Katowic dało się jechać z normalną prędkością czyli 100...120 km/h . Jakieś 3 może 4 lata temu wymyśliłem drogę przez Kluczbork - Jarocin do Poznania i dalej na Koszalin jak pisałem wyżej ale ten odcinek do Poznania to też był koszmar. Takie dziury na drodze że dzieciaki spać nie mogły bo auto się trzęsło. ... Reasumując : ta pierwsza trasa wydaje się najrozsądniejsza. Czyli Wrocław- Poznań-Piła-Koszalin. Do Wrocławia dolatujemy w około 2,5 h , potem do Poznania są fajne drogi, dobra nawierzchnia. Odcinek za Szczecinkiem do Koszalina może nie jest rewelacyjny ale da się spokojnie jechać. To taka moja propozycja , macie inne pomysły to piszcie. A może ktoś ma aktualne informacje o stanie robót na A1 od Łodzi na północ ? Pozdrawiam i życzę bezpiecznej podróży !