Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wewew

Uroda, a inteligencja

Polecane posty

Gość wewew

Zauwazyliscie ze wystepuja korelacja miedzy uroda a inteligencja. Im osoba inteligentniejsza tym zazwyczaj brzydsza, widac to zwlaszcza u kobiet. Oczywiscie sa wyjatki ale dosc rzadkie. Widac to np w Mensie. Procent ladnych kobiet w Mensie jest zdecydowanie mniejszy niz procent ladnych kobiet w ogóle kobiet.

po co ładna kobieta ma się uczy\ć i chwytać wiedzę ?? ona i tak pracę dostanie, bo jest ładna.a to wszystko załatwia.. a brzydka musi czymś nadrobić

Gość zczczc
nie nie ma takiej korrelacji. to po prostu przypadki./ sa boskie kobiety as jednoczesnie inteligentne jak i glupie i brzydkie

Gość spadac stad gowniary jak
bo ladna kobieta nie szuka akceptacji w mensie, jesli jest inteligentna, to radzi sobie w zyciu i uroda zapewnia jej wysoka samoocene, stad nie musi szukac potwierdzenia swojej wartosci np. w mensie a co do tematu - na studiach nikt z profesorow nie wierzyl, ze moje prace są moje, ze nie sciagalam - bo jestem ładna, na męskim kierunku, wiec na pewno głupia.... zdziwili sie jak miałam 2 srednią :P

Gość wewew
nie nie ma takiej korrelacji. to po prostu przypadki./ sa boskie kobiety as jednoczesnie inteligentne jak i glupie i brzydkie te inteligentne kobiety i madre to sa wlasnie wyjatki od reguly.

Gość wewew
zdziwili sie jak miałam 2 srednią TRzeby byc niezylm tlumokiem by miec same 2 na studiach. Sredni 2.0 - nie ma sie czym chwalic hehe

Gość no dobra poradzę
kolejny mit który wziął się z tego że ładne dziewczyny już w dzieciństwie otrzymywały komunikat że są akceptowane za wygląd a nie za wiedzę...skoro miały wysoką samoocenę to nie miały mobilizacji by pracować nad sobą mniej atrakcyjne natomiast mniej sie skupiają na urodzie bo nie są przez jej pryzmat postrzegane świadomość bycia bardzo atrakcyjnym zmienia nasze postępowanie, ludzie stają się egoistyczni, samolubni, nadmiernie przekonani o swojej wyższości, budzi roszczeniową postawę wystarczy spojrzeć na supermodelki: niby wszystkie takie super ale rzadko która potrafi wytrwać w długim związku: są piękne ale mają trudne charaktery i mimo urody nie sa szczęśliwe

Gość wewew
Mowimy o korelacji miedzy uroda a inteligencje!

Gość to jest chore :O
Bzdury. Ładnym kobietom już od dzieciństwa wmawiano, że ładna=głupia. Dlatego też wiele z nich musiało się bardzo starać aby je uznano nie tylko za urodę. Nie widzę zbyt dużej zależności pomiędzy urodą a inteligencją. Ktoś tu napisał, że kobiety z wysoką samooceną nie musiały pracować nad sobą. Inteligencja a wiedza to co innego i dziwi mnie, że wiele osób tego nie rozróżnia. Dlatego też nieraz można spotkać tak wielu wykształconych głupków. Radzę najpierw zrozumieć pojęcie inteligencji a później przejść do dyskusji.

Gość wewew
Jest taka zaleznosc. Widac to dobitnie

Gość hjkl6789
a moze brzydue nie kumaja ze mozna byc i inteligentnym i ladnym

jeżeli widzisz to dobitnie to niestety musisz mieć naprawdę ograniczone życie towarzyskie i znać bardzo mało ludzi. Pewnie musisz być bardzo młody/a. Nie zaprzeczaj bo na pewno mnie nie przekonasz. Osoba dojrzała, która poznała już trochę życie i ludzi na pewno nigdy by nie generalizowała w ten sposób. Poprzez takie zachowanie widzę jedynie złość i frustrację, dlatego też nie widzę jakiegokolwiek celu w dyskusji z taką osobą

"Im osoba inteligentniejsza tym zazwyczaj brzydsza, widac to zwlaszcza u kobiet." Nie, nie zauważyłam tego 🖐️ Zauważyłam natomiast, że często wmawiają to sobie brzydkie osoby, które o ironio, są i brzydkie i głupie.

Gość wewew
Ale czy ja generalizuje? Przeciez napisalem ze sa wyjatki! Ale regula jest taka jaka napisalem.

"Zauważyłam natomiast, że często wmawiają to sobie brzydkie osoby, które o ironio, są i brzydkie i głupie." To fakt :D

Gość wewew
Jest taka regula. Doskonale to widac chociazby w Mensie albo w srodowisku kobiet bardzo lanych. Te pierwsze nie grzesza uroda a drugie inteligencja, oczywiscie sa wyjatki.

Gość Navya
To nieprawdziwy stereotyp i głupi. Ja zauwązyłam odwrotnie . Większosć moich aktrakcyjnych koleżanek jest na studiach , nie raz prestiżowych ,a te brzydsze dziewczyny ze szkoły często skonczyły w zowodówkach czy technikach ,powychodziły wcześnie za mąż i mają dzieci Owszem są też brzydkie i wyształcone oczywiście ,ale włąsnie wile moich bardzo atrakcyjnych koleżanek jest np na prawie , na medycynie nawet , czy architekturze

Gość Navya
Zresztą już w liceum było to widać .. w naszym było mnostwo ładnych dziewczyn ,a to było dobre liceum najlepsze w moim mieście ,a te co poszły do technikum,albo zawodówki? zwykle były grube ,pryszczate ,zaniedbane

Gość wewew
To nie steroetyp to sa fakty. Wystarczy zobaczyc na kobiety z Mensy. To ze ktos studiuje prawo czy medycyne nie oznacza ze jest inteligentny. Ktos kto tak mysli inteligentny nie jest....

Gość wewew
Navya juz ja widze jakie byly ladne. Jestes kobieta i masz wypaczone pojecie piekna u kobiet. Mozesz oceniac piekno ale facetow a nie kobiet.

Gość Monikaaaaaaaaaaaaa23
A ja zawsze uchodziłam za ładną i inteligentną :P Powodzenie u facetów mam bo mam chłopaka i zawsze jakiś adoratorów nowych , ciągle słyszę ,że jestem ładna ,a inteligencji nikt mi nie ujmuje widocznie jak jest się ładną to nie trzeba wyglądać jak głupia blondynka z kawałów ( choć jestem blondynką naturalna ;) czasem ludzie mnie biorą za naiwną , czasem np w klubie mnie biorą za słodką idiotkę ,ale jak ktoś ze mną chwile porozmawia to zmienia zdanie

Gość filozofikkow
Taka korelacja jest, owszem i to bardzo silna ale tylko u kobiet. Praktycznie nie ma bardzo inteligentnych i bardoz ladnyhc kobiet

Gość filozofikkow
Inteligentna blondynka? hahaa Zart roku, to sie niezle usmialem haha. Dzieki za poprawie humoru

Gość Navya
wewew - były ładne bo miały powodzenie. A te w zawodówkach to niby same piękności? jeszcze mam oczy Jakby tak było jak mówisz to same piękne by pracowały w mało prestiżowych zawodach jak sprzątaczki itd ( żeby nie było nie mam nic do sprzątaczek ,ale to przykład) NIe wiem czy się pocieszasz ,że skoro jesteś brzydka to musisz być mądra czy odwrotnie ,ale myślisz bardzo płytko

Gość wewew
Ladnie kobiety pracuja tam gdzie moga wykorzystac swoja urode, wykorzystac w sensie zarobkow. Sprzataczki nie sa zazwyczaj ladne. Widac ze myslenie nie jest twoja najmocniejsza strona. Moze jestes.... "ladna"?

Gość Navya
fillozofikow- czy jak Ci tam .. załamujesz mnie wiesz? co ma kolor włosów do inteligencji niby ,albo do urody? Jak kiedyś byłam w klubie to pamiętam ,że jeden gość się mnie zapytał do jakiej szkoły chodzę. powiedziałam ,że do mojego liceum ( a to było bardzo dobre liceum ) to zaczął się śmiać i myślał ,że żartuje.. często też mnie ludzie biorą za ławtowierną bo na taką im wyglądam.. masakra jacy ludzie są czasem płytcy

Gość Navya
wewew - jakby tak było jak mówisz to wszystkie ładne były by modelkami ,aktorkami itd bezsens..

Gość inteligencja męcZy
osoba inteligentna nie chwali się swoim ilorazem inteligencji i nie szuka potwierdzenia, dlatego też mensa nie jest wiarygodnym potwierdzeniem tej zmyślnej teorii. Większość ludzi żyje w świecie własnych iluzji co pomaga im w egzystowaniu i przeżywaniu życia w indywidualny sposób. Jest tyle prawd co ludzi, więc czy warto burzyć czyjś porządek świata?

Gość wewew
Widac ze inteligencja to Ty nie grzeszysz..... Nie moga wszystkie ladne kobiety byc modelkami, aktorkami chociazby dlatego ze nie ma tyle miejsc w tych "zawodach". Poza tym zeb byc aktorka nie nalezy byc ladna tylko miec talent aktorski, oczywiscie mowie o prawdziwych aktorkach. Kobiety, mysl to nie boli Nie mam juz watpliwosci co do tego ze nie jestes inteligentna...