Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wewew

Uroda, a inteligencja

Polecane posty

Gość Navya
właśnie więc nie wiem co autorka chce niby udowodnić i dlaczego. pewnie jej czegoś brakuje urody lub np dobrego wykształcenia bo nie była w stanie go zdobyć i udowadnia jakieś pierdoły

hm.....atrakcyjniejsze osoby maja po prostu łatwiej w życiu ale czy jest jakaś korelacja między wyglądem a inteligencją...? owszem jest taki stereotyp, patrząc np. na wybory miss gdzie dziewczyny mają problem z odpowiedzią na proste pytania albo strong menów ale te osoby ze wzgledu na to jaką drogę wybrały muszą bardziej skupiać się na wyglądzie, w przypadku mężczyzn na ćwiczeniach niż na ćwiczeniu własnego umysłu, wiedzą że błyskotliwością na życie nie zarobią......;]

Gość Navya
Ok nie wiem co chcesz sobie i innym udowodnić ,ale a dyskusja jest bez sensu. mam inne zdanie na ten temat i tyle.pa

hm.....atrakcyjniejsze osoby maja po prostu łatwiej w życiu ale czy jest jakaś korelacja między wyglądem a inteligencją...? owszem jest taki stereotyp, patrząc np. na wybory miss gdzie dziewczyny mają problem z odpowiedzią na proste pytania albo strong menów ale te osoby ze wzgledu na to jaką drogę wybrały muszą bardziej skupiać się na wyglądzie, w przypadku mężczyzn na ćwiczeniach niż na ćwiczeniu własnego umysłu, wiedzą że błyskotliwością na życie nie zarobią......;]

"po co ładna kobieta ma się uczy\ć i chwytać wiedzę ?? ona i tak pracę dostanie, bo jest ładna.a to wszystko załatwia.. a brzydka musi czymś nadrobić " Wypraszam sobie!

Gość Navya
po co ładna kobieta ma się uczy\ć i chwytać wiedzę ?? ona i tak pracę dostanie, bo jest ładna- Uroda owszem może ułatwić dostanie pracy ,ale jak nie masz żadnych kompetencji to cIe i tak nie zatrudnią choćbyś była miss chyba ,że przez łóżko ,ale i tak musisz coś umieć Na kafeterii rządzą głupie stereotypy nie raz

Gość Kukuruźnik
Badania statystyczne prowadzi się na wybranej grupie osób a potem uogólnia do całości .Nie znaczy to ,że wynik badań jednoznacznie opisuje rzeczywistość. Najpierw zdefiniujmy czym jest ta inteligencja. Ludzie mylą pojęcie wiedzy, mądrości i inteligencji. I większość osób nie potrafi prawidłowo wytłumaczyć znaczenia tych pojęć. Ja myślę tak: - wiedza to zakres informacji,wiadomości wpakowany do pamięci - inteligencja to zdolność do radzenia sobie w różnych warunkach - madrość to umiejętność wykorzystania wiedzy i inteligencji w celu rozwiązywania nowych problemów, tworzenia wynalazków pomocy ludziom i najbardziej ogólnie ulepszania świata Uroda to zestaw pewnych mierzalnych cech fizycznych, które w danym środowisku, kulturze,społeczności postrzegane są jako ładne Jeśli naukowcy stwierdzili,że uroda idzie w parze z inteligencją to ja musiałbym być w miarę ładny. A jestem bardzo przeciętnym(176cm.80kg, szatyn,brązowe oczy)

bardzo ciekaweco mowisz niestey sie z tym nie zgadzam chyba ze chodziu o tzw "plastiki" ale ich bym do ładnych nie zaliczyla.........

Gość nazir29
Moim zdanie WEWEW ma rację choć trudno to "ubrać' w logikę-coś w tym jest.Być może w ten sposób natura rekompensuje niedostatki urody choć mam świadomość że dzięki Bogu jeszcze nie są unikatem niewiasty atrakcyjne zarówno pod względem fizycznym jak i intelektualnym :-) http://sites.google.com/site/news048/