Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirelkaa

Dlaczego tak ciężko znaleźć pracę??

Polecane posty

Gość mirelkaa

To pytanie nurtuje mnie każdego dnia:( Codziennie przeglądam oferty, wysyłam dokumenty i się załamuję, bo nikt nawet nie oddzwoni... czuję się taka bezużyteczna:( Jestem dyspozycyjna , gotowa do podjęcia pracy od zaraz, nie mam wielkich wymagań i oczekiwań, dlatego nie rozumiem tej sytuacji.. czy jest tu ktoś z podobnym problemem???

Gość duldasek
Spróbuj w agencji towarzyskiej.

Gość ssssssssssssssggffffffffffffff
nie masz odpowiedniego wykształcenia, ot co.nie byłas ambitna.

Gość mirelkaa
Agencja mnie nie interesuje, a niby jakie powinnam mieć wykształcenie na prace w sklepie? 5-letnie studia?? a wy gdzie pracujecie? i po jakiej szkole?

Gość a skad jestesa?
.

Gość mirelkaa
Zabrze, śląsk

pracuje jako higienistka stomatologiczna po dwuletniej szkole kierunkowej :P

wierna pracuje jako higienistka stomatologiczna po dwuletniej szkole kierunkowej i co ty tez pracy nie mozesz znalesc czy co chcilas sie pochwalic zawodem bo pytanie bylo do autorki :/

Gość a skad jestesa?
Na slasku o prace ciezko?a w up bylas?i moze sama zacznij chodzic-a nie posylac. Znajdziesz ogloszenie w gazecie,jak myslisz ile osob je opocz ciebie przeczyta?albo w necie?popytaj znajomych,osobiscie do firm zagladaj. I pytaj

a skad jestesa? ciezko o prace - niezaleznie od miejsca gdzie mieszkasz - a od tego jaki masz wyuczony zawod ! jesli ktos konczyl modna administracje czy psychologie to nie ma co sie dziwic ze znajdzie prace - w polsce brak specjalistow w konkretnym zawdzie - i np. kazdy programista, lekarz znajdzie prace od razu niewaznie gdzie mieszka

autorka pytala o zawody w jakich pracujemy ... :P trzeba znalesc luke na rynku pracy doksztalcic sie i pracowac :)

Gość mirelkaa
Jestem po szkole ogólnej, po liceum, ja wiem , że teraz powiecie, że nie ma się co dziwić , ale ja naprawdę nie mam wymagań , poza tym posiadam doświadczenie w handlu, odbyłam staż na podatkach. Po prostu chodzi o to , że wcześniej łatwiej było, w ogóle było więcej ofert. Ktoś tam pisał , żeby chodzić , a nie tylko wysyłać, tylko że wszędzie mówią, że jak kogoś potrzebują to wystawiają kartki , "ale pewnie cv można zostawić" tylko , że ja potrzebuję teraz pracy a nie za pół roku !

Gość mirelkaa
Jestem po szkole ogólnej, po liceum, ja wiem , że teraz powiecie, że nie ma się co dziwić , ale ja naprawdę nie mam wymagań , poza tym posiadam doświadczenie w handlu, odbyłam staż na podatkach. Po prostu chodzi o to , że wcześniej łatwiej było, w ogóle było więcej ofert. Ktoś tam pisał , żeby chodzić , a nie tylko wysyłać, tylko że wszędzie mówią, że jak kogoś potrzebują to wystawiają kartki , "ale pewnie cv można zostawić" tylko , że ja potrzebuję teraz pracy a nie za pół roku !

Gość mirelkaa
I co już koniec tematu ?

Jest bardzo duzo osób bezrobotnych, jak widze, że na jedno stanowisko aplikuje ponad 3000 osób, to już wiem, że 2900 meili nawet nie zostanie odczytane. Smutna ta nasza Polska rzeczywistość:( Dzisiaj bez znajomości, można o pracy jedynie pomarzyć, albo trzeba się znaleśc w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie.:O

Gość mirelkaa
Zgadzam się niestety...

Ja mam choć tyle dobrze, że na ta chwile pracuję, ale szukam pracy w mieście mojego przyszłego męża i tam tylko słyszę o zwolnieniach, tak jak pisałam min. 300 sobó na jedno miejsce pracy:( Za niedługo nasz slub i niestety jak tak dalej pójdzie to bede musiała siedzieć na bezrobociu i biegać z cv po mieście. Byłam na ok. 6 rozmowach kwalifikacyjnych i nic nawet pocałuj mnie w dupę nie umieli napisać.:O

Gość mirelkaa
To życzę Ci powodzenia... niestety teraz tak jest , że jak zapytasz co wymagają to będą nawijać bez końca[ x lat doświadczenia, ale bądź młoda i atrakcyjna, najlepiej im daj na piśmie, że nie planujesz dzieci, 3 języki obce, dyspozycyjna ALE ucząca się , żeby przypadkiem nie musieli za dużo płacić za ciebie itp itd ....., ]a jak zapytasz ile oferują-tyle ile muszą czyli najniższą krajową oczywiście zakładając, że dostaniesz umowę, bo ja niestety ostatnio u 2 pracodawców umowy nie dostałam tylko mydlenie oczu, dlatego odeszłam, bo ja mogę zarabiać 1000 zł na rękę , ale ludzie umowy wymagać to chyba nie jest dużo... i powiedzcie , że tak nie jest, to pytam gdzie i od razu lecę ! kurw. ;/

Gość mirelkaa
up