Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękne bałkany

tęsknota mnie przeszywa

Polecane posty

Gość piękne bałkany

Ciągła tęsknota, za tym co niepoznane. Przeczytałam właśnie "Fado" Stasiuka. Europa Środkowa, Bałkany widziane jego oczyma, coś pięknego i obrzydliwego zarazem. Miejsca gdzie bieda i bogactwo współgrają ze sobą, gdzie jednymi drogami chodzą baby z koszami w których niosą drewno na opał, chodzą osły i jeżdżą mercedesy.Miejsca w których nie wiadomo czy jest się w przeszłości, czy teraźniejszości.Taka podróż musi być piękna i za taką tęsknię. Co mi po kurortach i drinkach z parasolką? Chciałabym zobaczyć te wszystkie malownicze wioski gdzie nie dotarła jeszcze plastikowa popkultura.Może kiedyś mi się uda :)

Gość piękne bałkany
nikt nie podziela mojej tęsknoty za czymś innym niż drugi człowiek ? :)

Gość Światowa Organizacja Zdrowia
No fakt, bałkany ciekawe miejsce... choć konflikt na konflikcie i konfliktem pogania. Jakby nie NATO i UE to oni by się pozarzynali.

Gość piękne bałkany
Racja, chociaż konflikty ukształtowały te miejsca właśnie w taki specyficzny sposób. Dla mnie to jest prawdziwa egzotyka :). Starcie nowoczesnej cywilizacji i miejsc o których istnieniu Bóg nie ma pojęcia.

Gość piękne bałkany
Co Ty taki "czarny" ? :D Jasne, że wiem. Miałam to szczęście, że widziałam kilka miejsc na świecie.Część Bałkanów również. Tak jak wyżej napisałam lektura "Fado" tak na mnie wpłynęła. Lubię jak mądry mężczyzna opowiada mi o czymś co go fascynuje :) Jego widzenie świata jet podobne do mojego trochę ironiczne, momentami melancholijne.Choć sama książka to żaden kunszt literacki, raczej porozrzucane myśli autora, ale za to jakie ;). Przy tym wszystkim niewątpliwy urok tych miejsc. Marzenie :)

Czarny bo ktoś się pode mnie podszył, a ja tego nie lubię i się zaczerniłem :P. No cóż, na temat samej książki nic nie jestem w stanie powiedzieć bo nie czytałem, natomiast trochę interesuję się tym regionem i muszę rzec, że jako miejsce do odwiedzenia jest faktycznie fascynujące... do mieszkania już niekoniecznie.

Gość piękne bałkany
No oczywiście, że do mieszkania nie. Nie popadajmy w skrajności. Jestem zbyt wygodna :) Prócz tego, że mam pewne przemyślenia, marzenia i wizje, jestem też zwyczajną kobietą i mogę niezwłocznie potrzebować solarium czy kosmetyczki. Gdzie tego szukać na Albańskiej wsi? :D

Gość piękne bałkany
Nie wypieram się, że przemawia.:). Wiem, że tam też żyją normalne kobiety. Jestem bezwstydna i przyznaję się, bez szminki ani rusz. :P Nie mam kompleksów z tego powodu, że lubię wygodę.Nie jestem ascetką i nie przypominam zakonnicy. Na bałkańskich wsiach zamierzam robić furorę w kolorowych sukienkach. :D Oczywiście żartuję. Mogę spać w 5 gwiazdkowym hotelu, ale mogę i w namiocie.To są dwie różne rzeczy, dla mnie obie przyjemne. :)

Gość piękne bałkany
mam nadzieję, że ze szminką masz odwrotnie? :)

Gość piękne bałkany
Może ktoś by pojechał ze mną w taką podróż ? :)