Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliputkabez butka

Drodzy kafeterianie pomozcie z wyborem

Polecane posty

Gość liliputkabez butka

chce kupic pieska latlerka i nie mam zadnego pomyslu na imie. mysle raczej o suczce niz o psie ale bede wdzieczna za podanie imion zarowno dla plci meskiej jak i zenskiej:)

Gość rfrtgrtgrgt
wez przyacile ze schorniaks bi ebadz taka sorki al epalec skaleczyla

Nie ma takiego psa jak latlerek :) no chyba, że to jego imie to już nie musisz się zastanawiać nad wyborem - calkiem oryginalne :) weź psa ze schroniska a nie z pseudohodowli!

Gość liliputkabez butka
ratlerek mialo byc:)

No wlaśnie dlatego jak chcesz kupić ''ratlerka'' to go nie kupuj bo to jest mieszaniec, weź psa ze schroniska :) Moim zdaniem to jest marnowanie pieniędzy jak za mieszańca ktoś placi 200 czy nawet nie raz 500 zlotych z pseudohodowli jak ze schroniska może wziąć za 30zl poza tym lepiej dać dom psu który w schronisku cierpi niż brać mieszańca od pseudohodowcy i dawać mu zarobić na męczeniu suk które są zapladniane co cieczkę.

Gość liliputkabez butka
mam w domu 2 psy ze schroniska ale teraz przeprowadzam sie do mieszkania sama i chcialabym miec pieska malego bo dla duzego psa mieszkanie w bloku to meczarnia dlatego myslalam o ratlerku. gdyby byl taki w schronisku to nawet bym sie nie wahała

do tego jeszcze fakt - bez różnicy czy ze schroniska czy z pseudo - jeden i drugi ma tak samo ogromne szanse na skrzywioną psychikę i choroby takie jak nowotwory i tym podobne. Musisz się z tym liczyć i być gotowa na to, że los może różne figle platać więc lepiej od razu wziąć psa ze schroniska za 30 zl i w ewentualne leczenie wlożyć duże sumy niż dać za tego psa prawie tyle samo co za psa z rodowodem i jeszcze w leczenie wkladać. I nie, żebym Cię chciala zniechęcać do zakupu pieska, bo wydaje mi się, że skoro chcesz kupić to o tym wszystkim wiesz i się z tym liczysz :) Co do imienia to myślalabym nad nim już mając psa przy sobie. Jakie do niego pasuje, do jego charakteru itd. myślę, że dużo propozycji wpada wtedy do glowy :)

Gość tatusbronek.
nie mam czasu ide srac!

Ojej, to widzę, że nie za dużą masz wiedzę na temat psów jeszcze. Rozumiem, że skoro zamieszkasz teraz sama to będziesz pracowala w ciągu dnia i większość czasu pies będzie sam? Pinczer miniaturowy to jest pies energiczny o dużym temperamencie, lubi aktywność. Jeżeli kupilabyś takiego psa rasowego, z hodowli to nie nadaje się on do spędzania calych dni na kanapie. Dwa czy trzy 15 minutowe spacerki w ciągu dnia mu nie wystarczą, wierz mi. A wtedy pies który nie ma gdzie spożyć nadmiaru energi zaczyna niszczyć meble, gryźć buty, nie slucha bo nie jest w stanie się skupić. I to nie tyczy się tylko okresu szczenięcego a calego jego życia. Pies bez rodowodu, w typie pinczera tymbardziej może być nadpobudliwy, źle socjalizowany przez co bojaźliwy co w ostateczności prowadzi do agresji. Do tego choroby - pies który pochodzi z nierejestrowanego miotu (bez rodowodu) to pies z niekontrolowanego krycia, czyli nie wiadomo jaką psychikę mieli jego rodzice, dziadkowie i czy byli zdrowi. W najlepszym przypadku będzie zdrowy - w najczęstszym - będzie mial nowotwór, choroby oczu, serca, różne są możliwości, często nie dostrzegamy ich przez wiele lat bo potrzeba specjalistycznych badań a wszystko wychodzi w późniejszym wieku.

Gość ja piedoleeeeeeeeeeeee
ludzie, czy wy nie umiecie czytać????????? autorka prosiła o IMIONA dla psa, a nie pytała czy wziąć ze schroniska:O autorko jakbym miała psa to nazwałabym go Zippo:)

my tylko chcemy pomóc i zaoszczędzić zawodu obu stronom tępa strzalo 🖐️