Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja noga...

moja noga...

Polecane posty

Gość moja noga...

Jestem po operacji resekcji guza z kości piszczelowej. Od tego czasu zawsze gdy zmienia się pogoda, noga paskudnie boli. Lekarz mówi że tak już po prostu będzie. Ale to momentami jest nie do wytrzymania. Polećcie mi jakieś dobre leki przeciwbólowe...

Gość alejakja
na takie bóle każdy NLPZ będzie dobry.

Gość moja noga...
Ale tych nlpz to jest wiele rodzajów. Jak mam wybrać najlepszy?

Gość musisztylkoto
musisz isc do apteki i popytac. wyprobowac na sobie, co najlepiej na ciebie dziala

Gość moja noga...
Miałam nadzieję, że Wy mi coś dobrego poradzicie, albo podzielicie się podobnymi doświadczeniami, sposobami radzenia z tym itd.

Gość srhasrr
Sądzę że niewiele osób miało resekcję guza w zyciu, więc niewiele Ci odpowie

Może Altacet, moja babcia ma okropne bóle reumatyczne piszczeli, smarowała się już różnymi mazidłami łącznie z octem, kiedyś dałam jej właśnie ALTACET i była zadowolona bo jej pomogło. Ja jestem po usunięciu guza z piersi i lekarz polecił smarować to miejsce maścią LIOTON 1000 (odpowiednik firmy Ziaja to HEPARIZEN), na zamianę pogody w miejscu wycięcia robi się zgrubienie i boli, po tej maści przechodzi no ale to nie to samo.

Gość moja noga...
Lioton 1000? Czy to nie jest lek zmniejszający krzepliwość? Po resekcji guza są takie same bóle jak reumatyczne właśnie. Tylko boli w połowie nogi po prostu.

Gość sadfghjkmliuygtrdfcv hbu
to juz podchodzi pod bole reumatyczne .osobiscie polecam majamil

Gość moja noga...
Mogłabyś/mógłbyś mi napisać coś więcej o tym leku? Czy jest silny, czy jest na receptę itp? Byłabym wdzięczna.

Gość moja noga...
O jeju! No to teraz to jestem przerażona! Nie ma mowy, żebym brała taki lek! Więcej złego niż dobrego powoduje. Naprawdę nie chciałabym sobie zrobić krzywdy eksperymentując z lekami.

faktycznie po pewnego rodzaju przeżytych urazach ból pozostaje na długo a bywa i tak że do końca życia. Ja miałam 8 lat temu dość skomplikowane zwichnięcie stawu łokciowego i zdzarza się że pobolewa na zmianę pogody lub rano po przebudzeniu się kiedy nie jest jeszcze rozruszany. Nie są to jednak bóle bardzo silne. Jednak czasmi zdarzało mi się wziać Pyralginę. Na mnie dział bardzo skutecznie i to nie tylko przy bólach tego rodzaju. Zresztą mówi się że jest to jeden ze skuteczniejszych leków tego rodzaju na rynku. Ale to musi być wybór indywidualny bo każdy organizm jest inny. Najlepiej nie chorować :)

Gość moja noga...
Tak, zdecydowanie najlepiej nie chorować :) Brałam kiedyś Pyralginę, gdy bolała mnie noga i muszę powiedzieć że faktycznie działa świetnie...

Gość żartujesz
Nie możliwe że na taki ból pomaga Ci zwykły lek!

Gość moja noga...
To nie jest taki znów zwykły lek. Pyralgina to jeden z najskuteczniejszych leków na rynku. Gdy noga zaczyna boleć, Pyralgina mi pomaga.

Gość moja noga...
Pyralgina to jeden z najskuteczniejszych leków na rynku. Gdy zaczyna mnie boleć noga, to Pyralgina mi pomaga...

Gość spróbuj paracetamol
albo nimesil.Ja na zwyrodnienie stawów biorę.Podobno sa zastrzyki ze sterydów , ja akurat nie moge brać i pomagają.Ale nie wiem jak to z miejscem po resekcji.W kazdym razie zwykły paracetamol.

Gość moja noga...
Słyszałam, ze ma on dużo skutków ubocznych. To prawda? Bo ja się boję tak przeskakiwać z leku na lek, żeby sobie nic nie zrobić.

Gość braunia
Leki na receptę są zazwyczaj silniejsze więc zastanów się co robisz.

można zrobić zastrzyk ze sterydów ale to jest polecane raczej dla sportowców których trzeba szybko postawić na nogi np na zawody. miałam kiedyś płyn z elementami morfotycznymi w pochewce ścięgna piszczelowego i dostałam taki zastrzyk żeby móc pojechać na zawody zagranicę. Jednak w przypadku pobolewań, nawaracających bóli zwiazanych ze starą kontuzją, to chyb anie jest dobry pomysł. Może fizjoterapia ? Nąswietlanie, prądy elektryczne... można uzyskać po jakimś czasie trwalszy efekt. nie radzę brać nic ponad leki przeciwbólowe. Oczywiście lekarz może to na życzenie przepisać jeśli powie się że bardzo się cierpi ale może to nie usunąc przyczyny tylko uzależniać. Może wzmocnienie nogi, delikatny, regularny trening... Jeśli nie jest się profesjonalnym sportowcem polecam sysytematyczne, naturalne leczenie

Gość moja noga...
Nie wiem czy sterydy byłyby pomocne, gdy ja ból mam umiejscowiony w połowie długości kości piszczelowej. Z zabiegów fizjoterapeutycznych miałam magnetronic i jonoforezę. Dały ulgę tylko na jakiś czas niestety.

Gość jakieznowsterydy
oczywiscie ze by ci nie pomogly. nie masz zniszczonych stawow tylko masz zaleczona kosc po wycieciu jej kawalka. na to mozesz tylko leki, oklady itp

Gość moja noga...
Tak też właśnie myślałam. Noga w sumie nie boli każdego dnia, ale teraz, gdy pogoda zmienia się z pogodnej w deszczową i na odwrót, to czasem ciężko wytrzymać.

Gość wikki000
Super lek to naproxen , miałam tak przez 14 lat!

Gość moja noga...
Możesz mi o nim napisać coś więcej? Jest na receptę? Ma silne działanie?

Gość bęc bęc pod sam sufit
Naproxen to jest silny lek. mnie lekarz go odradzał

Gość moja noga...
Ja próbowałam ostatnio jakieś specjalne plastry rozgrzewające. Samo ich używanie było mało przyjemne, ale zmniejszały mi ból.

Gość moja noga...
W sumie chyba leki doustne są po prostu najskuteczniejsze w przypadku takiego bólu. Ale tu też jest wachlarz możliwości.

Gość missyjung
ketonal jest dobrym żelem. i nie prawda że tylko doustne działają.