Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 moja noga...

moja noga...

Polecane posty

Go艣膰 moja noga...

Jestem po operacji resekcji guza z ko艣ci piszczelowej. Od tego czasu zawsze gdy zmienia si臋 pogoda, noga paskudnie boli. Lekarz m贸wi 偶e tak ju偶 po prostu b臋dzie. Ale to momentami jest nie do wytrzymania. Pole膰cie mi jakie艣 dobre leki przeciwb贸lowe...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alejakja
na takie b贸le ka偶dy NLPZ b臋dzie dobry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Ale tych nlpz to jest wiele rodzaj贸w. Jak mam wybra膰 najlepszy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musisztylkoto
musisz isc do apteki i popytac. wyprobowac na sobie, co najlepiej na ciebie dziala

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Mia艂am nadziej臋, 偶e Wy mi co艣 dobrego poradzicie, albo podzielicie si臋 podobnymi do艣wiadczeniami, sposobami radzenia z tym itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 srhasrr
S膮dz臋 偶e niewiele os贸b mia艂o resekcj臋 guza w zyciu, wi臋c niewiele Ci odpowie

Udost臋pnij ten post

Mo偶e Altacet, moja babcia ma okropne b贸le reumatyczne piszczeli, smarowa艂a si臋 ju偶 r贸偶nymi mazid艂ami 艂膮cznie z octem, kiedy艣 da艂am jej w艂a艣nie ALTACET i by艂a zadowolona bo jej pomog艂o. Ja jestem po usuni臋ciu guza z piersi i lekarz poleci艂 smarowa膰 to miejsce ma艣ci膮 LIOTON 1000 (odpowiednik firmy Ziaja to HEPARIZEN), na zamian臋 pogody w miejscu wyci臋cia robi si臋 zgrubienie i boli, po tej ma艣ci przechodzi no ale to nie to samo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Lioton 1000? Czy to nie jest lek zmniejszaj膮cy krzepliwo艣膰? Po resekcji guza s膮 takie same b贸le jak reumatyczne w艂a艣nie. Tylko boli w po艂owie nogi po prostu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sadfghjkmliuygtrdfcv hbu
to juz podchodzi pod bole reumatyczne .osobiscie polecam majamil

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Mog艂aby艣/m贸g艂by艣 mi napisa膰 co艣 wi臋cej o tym leku? Czy jest silny, czy jest na recept臋 itp? By艂abym wdzi臋czna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
O jeju! No to teraz to jestem przera偶ona! Nie ma mowy, 偶ebym bra艂a taki lek! Wi臋cej z艂ego ni偶 dobrego powoduje. Naprawd臋 nie chcia艂abym sobie zrobi膰 krzywdy eksperymentuj膮c z lekami.

Udost臋pnij ten post

faktycznie po pewnego rodzaju prze偶ytych urazach b贸l pozostaje na d艂ugo a bywa i tak 偶e do ko艅ca 偶ycia. Ja mia艂am 8 lat temu do艣膰 skomplikowane zwichni臋cie stawu 艂okciowego i zdzarza si臋 偶e pobolewa na zmian臋 pogody lub rano po przebudzeniu si臋 kiedy nie jest jeszcze rozruszany. Nie s膮 to jednak b贸le bardzo silne. Jednak czasmi zdarza艂o mi si臋 wzia膰 Pyralgin臋. Na mnie dzia艂 bardzo skutecznie i to nie tylko przy b贸lach tego rodzaju. Zreszt膮 m贸wi si臋 偶e jest to jeden ze skuteczniejszych lek贸w tego rodzaju na rynku. Ale to musi by膰 wyb贸r indywidualny bo ka偶dy organizm jest inny. Najlepiej nie chorowa膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Tak, zdecydowanie najlepiej nie chorowa膰 :) Bra艂am kiedy艣 Pyralgin臋, gdy bola艂a mnie noga i musz臋 powiedzie膰 偶e faktycznie dzia艂a 艣wietnie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶artujesz
Nie mo偶liwe 偶e na taki b贸l pomaga Ci zwyk艂y lek!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
To nie jest taki zn贸w zwyk艂y lek. Pyralgina to jeden z najskuteczniejszych lek贸w na rynku. Gdy noga zaczyna bole膰, Pyralgina mi pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Pyralgina to jeden z najskuteczniejszych lek贸w na rynku. Gdy zaczyna mnie bole膰 noga, to Pyralgina mi pomaga...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spr贸buj paracetamol
albo nimesil.Ja na zwyrodnienie staw贸w bior臋.Podobno sa zastrzyki ze steryd贸w , ja akurat nie moge bra膰 i pomagaj膮.Ale nie wiem jak to z miejscem po resekcji.W kazdym razie zwyk艂y paracetamol.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
S艂ysza艂am, ze ma on du偶o skutk贸w ubocznych. To prawda? Bo ja si臋 boj臋 tak przeskakiwa膰 z leku na lek, 偶eby sobie nic nie zrobi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 braunia
Leki na recept臋 s膮 zazwyczaj silniejsze wi臋c zastan贸w si臋 co robisz.

Udost臋pnij ten post

mo偶na zrobi膰 zastrzyk ze steryd贸w ale to jest polecane raczej dla sportowc贸w kt贸rych trzeba szybko postawi膰 na nogi np na zawody. mia艂am kiedy艣 p艂yn z elementami morfotycznymi w pochewce 艣ci臋gna piszczelowego i dosta艂am taki zastrzyk 偶eby m贸c pojecha膰 na zawody zagranic臋. Jednak w przypadku pobolewa艅, nawaracaj膮cych b贸li zwiazanych ze star膮 kontuzj膮, to chyb anie jest dobry pomys艂. Mo偶e fizjoterapia ? N膮swietlanie, pr膮dy elektryczne... mo偶na uzyska膰 po jakim艣 czasie trwalszy efekt. nie radz臋 bra膰 nic ponad leki przeciwb贸lowe. Oczywi艣cie lekarz mo偶e to na 偶yczenie przepisa膰 je艣li powie si臋 偶e bardzo si臋 cierpi ale mo偶e to nie usun膮c przyczyny tylko uzale偶nia膰. Mo偶e wzmocnienie nogi, delikatny, regularny trening... Je艣li nie jest si臋 profesjonalnym sportowcem polecam sysytematyczne, naturalne leczenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Nie wiem czy sterydy by艂yby pomocne, gdy ja b贸l mam umiejscowiony w po艂owie d艂ugo艣ci ko艣ci piszczelowej. Z zabieg贸w fizjoterapeutycznych mia艂am magnetronic i jonoforez臋. Da艂y ulg臋 tylko na jaki艣 czas niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakieznowsterydy
oczywiscie ze by ci nie pomogly. nie masz zniszczonych stawow tylko masz zaleczona kosc po wycieciu jej kawalka. na to mozesz tylko leki, oklady itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Tak te偶 w艂a艣nie my艣la艂am. Noga w sumie nie boli ka偶dego dnia, ale teraz, gdy pogoda zmienia si臋 z pogodnej w deszczow膮 i na odwr贸t, to czasem ci臋偶ko wytrzyma膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wikki000
Super lek to naproxen , mia艂am tak przez 14 lat!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Mo偶esz mi o nim napisa膰 co艣 wi臋cej? Jest na recept臋? Ma silne dzia艂anie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b臋c b臋c pod sam sufit
Naproxen to jest silny lek. mnie lekarz go odradza艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
Ja pr贸bowa艂am ostatnio jakie艣 specjalne plastry rozgrzewaj膮ce. Samo ich u偶ywanie by艂o ma艂o przyjemne, ale zmniejsza艂y mi b贸l.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja noga...
W sumie chyba leki doustne s膮 po prostu najskuteczniejsze w przypadku takiego b贸lu. Ale tu te偶 jest wachlarz mo偶liwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 missyjung
ketonal jest dobrym 偶elem. i nie prawda 偶e tylko doustne dzia艂aj膮.

Udost臋pnij ten post