Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutna300

czy dobrze sie odzywiam??????

Polecane posty

Hej, jestem pierwszy raz w ciazy i nie wiem w jakie ilosc mam jesc:/ dla przykladu napisze wam co dzisiaj zjadlam i powiedzcie mi dziewczyny czy to nie jest zbyt duzo czy zbyt malo:/ na śniadanie: 2 kromki chleba razowego z serem obiad: zupa barszcz ukrainski z kawalkiem miesa i tortillą kolacja: 2 kanapki z chlebem razowym i 2 jajka sadzone

a jakieś owoce? a warzywa surowe? w ciąży zapotrzebowanie na kcal w sumie nie wzrasta, no może o 200kcal, czyli tyle co nic. więc powinnaś jeść takie same ilości jedzenia co przed ciążą.

dodam jeszcze ze na codzien jem owoce i warzywa ale dzisiaj jakos nic nie kupilam :P

Gość jojkaaaaaaaaa
moim zdaniem trzy posiłki to za mało , powinno być pięć z czego trzy główne powinny zawierać produkty zbożowe , Bardziej urozmaicone niż kanapka na śniadanie i kanapka na kolację

ja obecnie jem mniej. np dzisiejsze menu: śniadanie - pół pomidora plastrem sera białego II śniadanie - kilka malin obiad - ziemniak i mały kawałek wątróbki, buraczki podwieczorek - garść czereśni kolacja - wafel ryżowy. i to na prawdę spooooooro dziś zjadłam. zwykle jem mniej, ale ja nie mam apetytu na nic. no poza czereśniami dziś :P :P :P

Gość mama do potęgi..
Przede wszystkim mięso, warzywa, owoce. Dobrze jest też spożywać więcej produktów, które zawierają błonnik, a po to, żeby nie mieć większych problemów z zaparciami w ciąży. Jedz też dużo nabiału. W ciąży jest większe zapotrzebowanie na witaminy.

mała_agatka z taka porcja to bym wiecznie glodna chodzila ale Twoje menu wiecej ma wartosci odzywczysz od wiekszego mojego menu :P

Gość b.e.a.t.a
To co podalas, to jakies 1500 kcal - troche za malo. Stanowczo za malo bialka, wapnia i zelaza. Dodaj jakis twarozek, mleko albo chude mieso. Ryba 1-2 razy w tygodniu (omega3 potrzebne do rozwoju mozgu i ukl. nerwowego). Zielone warzywa lisciaste, np. brokuly - bogate w zelazo i kwas foliowy.

chodzi tu tez o kcal bo jeszcze uprawiam sport, albo basen albo jazda pol h na rowerku przy czym spalam kcal i nie wiem czy nie zostaje ich zbyt mało:/

Gość panu powyzej gratuluje pomyslu
:):):):) ale mnie rozbawiles.tzn.wspolczuje ale w jaki sposob mamy ci pomoc??bo nie rozumiem.szukasz platnego mordercy,czy jak?? bo tu same mamy sa:)

Gość teżbyłamwciąży
jedz wszystko to co do tej pory jadłaś tylko dodaj sobie 2 porcje dodatkowych warzyw lub owoców ,ja się objaadałam grejfrutami bo je uwielbiam:-)

ja na razie nie jem bo i apetytu nie mam :) ale zapewne niedługo wróci :) i będę więcej jeść. jeśli ty masz możliwość, tzn nie dostajesz drgawek na widok jedzenia, to jedz więcej. zwłaszcza mięso, warzywa, owoce, nabiał. wszystko to czego potrzebuje mały człowiek do rozwoju. pamiętaj o jednym - dziecko krzywdy nie da sobie zrobić, pociągnie od ciebie to czego potrzebuje. najwyżej tobie polecą zęby, kości itp. postaraj sie bardziej urozmaicać to menu i będzie dobrze :)

mała_agatka widzę, że masz podobny termin porodu jak ja ;) tzn ja mam tydzien po Tobie ;)