Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelsssssssssssssssssss00

ile czasu mam cwiczyc dziennie i kiedy beda pierwsze efekty?

Polecane posty

hej , chce wyrzeźbic sobie brzuch i uda poniewaz nie mam w ogole miesni ;/ duzo cwiczen znalazlam w necie ale prosze powiedzcie mi ile czasu dziennie powinnam cwiczyc i po jakim czasie taiego cwiczenia bedzie widac pierwsze efekty ? z gory bardzo dziekuje

Gość maybellinka
ja ćwiczę codziennie lub co drugi dzień jak nie mam czasu przynajmniej 30 min komplet ćwiczeń i do tego w ciągu dnia brzuszki co jakiś czas. W czasie tych 30min oczywiście tez serie brzuszków. Do tego piję dużo wody, ograniczam jedzenie wieczorami i fast foody. Efekty zauważyłam po ok 3 tyg. Teraz minęło ok 5 tygodni i mój brzuszek wygląda świetnie, może to dlatego że tłuszczyku miałam mało tylko po prostu brak mięśni. Ale ćwiczę dalej uda i brzuszek :)

kurcze, ja waze 58 kg a mam prawie 170 wzrostu. waga jest ok ale 5 lat temu mialam operacje kolana przez ktora nie cwiczylam 5 lat na w-fie ;/ i niestety moje super miesnie zamienily sie w ''flak'' najgorzej jest wlasnie z brzuchem i udami , jak nakladam krotkie spodenki ktore uwielbiam to skora na udach strasznie sie macha :( czytalam gdzies ze tkanka tluszczowa spala sie dopiero po 40-60 min cwiczen , w ogole jestem leniwa ale chyba czas sie jakos wziasc za siebie w koncu mam dopiero 21 lat ;/

Gość maybellinka
mi też się nie chciało, wzięłam się za siebie. Zmotywowało mnie to, że nadchodzi lato i treba będzie jakoś wyglądać w bikini :) Powodzenia

a może polecisz mi jakies ćwiczenia ktore sama wykonujesz ? bedzie mi latwiej . w necie tyle tego jest ze tak naprawde nie wiem co jest skuteczne. robilam np 6 weidera dotrwalam prawie do konca i ani deka nie bylo widac poprawy wiec sie wkurzylam i rzucilam. potem przeczytalam ze to cwiczenie jest skuteczne dopiero jak sie polaczy je z dieta i innymi ciwczeniami czyli tak jak wsyztskie inne ;/

Gość maybellinka
Aerobik przy muzyce:) pamiętam jeszcze go z zajęć w-fu i mi się spodobał. Ogólnie ćwiczenia gimnastyczne, przysiady z rozstawionymi nogami, stanie z opartymi rekami o śćianę i ''wyrzucanie'' nóg do tyłu na zmianę. Na brzuch to brzuszki proste, skośne, kilka serii po 30/40 na raz, więcej nie daję rady;), nożyce, rowerki...Musisz popatrzeć w necie, ja za dużo tych ćwiczeń nie robię, same takie najprostsze. Jeżeli chcesz wyrzeżbić mięśnie to niesttey musisz dietę stosować, przynajmniej jeśli chodzi o brzuch. Pamiętam jak ja miałąm uraz kolana, chodziłam w gipsie, to po jego zdjęciu miałam własnie tak jak Ty piszesz taki flak z kolana, ale ćwiczenia dużo dały i mięśnie powróciły. Tyle, ze ja chodziłam wtedy na rehabilitację i tam ćwiczyłam mięśnie uda...

Gość pudelssssssssss
no niestety cos za cos :( ale dzieki i tak za jakas podpowiedz moze w koncu sie zmobilizuje i ogarne :)) pozdro