Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Mam problem... fotelik samochodowy...

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Moja córka ma skonczone 7msc siedzi juz ładnie sama chociaz siadac jeszcze nie umie. i teraz czy mozemy juz przejsc z nosidełka do fotelika? I jaki byscie polecili od 9 kg wzwyz????? Jest tego tyle ze az głowa boli. Zastanawiam sie nad CYBEX PALLAS ponoc ma świetne oceny w testach. A wy co sadzicie????

Gość kleopatra nowa
Dodam ze mała wazy 9500 i mierzy 75cm.

www.foteliki.info poczytaj, masz testy fotelików i oceny, a jak jakiegos modelu nie ma tzn że w ogóle nie brał udziału w niezależnych testach konsumenckich

Gość madzialesikkk
polecam w 100% Fotelik Young Sport ... pytania... pisz :)

A ja mam fotelik Cybexa i uwazam, ze jest super wygodny. Polecam. Z tym, ze ja mam juz ta wersje od 3 lat. Nie wiem jak wygodnie w mlodszemu dziecku. Jak mala miala te kilka miesiecy kupilismy jej RecaroYoung Sport i jest tez fajny, ale mala sie w nim bardzo poci.

Gość a ile macie lat ile po slubie
A PO CO? wAZY JUZ 13KG?POCZEKAJ DO ROKU - DLA BEZPIECZENSTWA - NAJLEPSZE TO ROMER

autorko, ostatnio szukałam info o fotelikach i dowiedziałam się, że aby przesadzić dziecko do następnego to musi być spełniony jeszcze warunek wieku - skończone 9 m-cy. Podobno ze względu na układ kostny wcześniej niewskazane... także ja czekam, chociaż ciasno się robi mojej półrocznej córeczce. Możesz najwyżej popatrzeć z grupy 0-18. Ja wstępnie wybrałam romera.

Gość gratuluje autorce
ja mam fotelik Britax 2 Way Elite - tylem do kierunku jazdy 9-25 kg. Zdecydowanie bardziej bezpieczny niz wszystkie przodem do kierunku jazdy, testy testami,ale przy silnym zderzeniu w kazdym foteliku przodem do kierunku jazdy glowa dziecka automatycznie leci do przodu i ryzykujemy powaznym uszkodzeniem kregoslupa - pamietajmy ze dziecko jest bardziej narazone na urazy odcinka szyjnego poniewaz glowa jest wciaz w duzej dysproporcji wagowej do reszty ciala, jest po prstu ciezsza. W foteliku tylem do kierunku jazdy sila uderzenia najpierw wgniata dziecko w fotelik rozkladajac nacisk rownomiernie, potem dopiero odbija jego glowe w przod,ale z duzo mniejszym impetem. Kiedys mielismy awaryjne, bardzo ostre hamowanie, mialam wrazenie ze wyrwalo mi glowe a dziecko....nawet nie zauwazylo, spokojnie dalej siedzial i sie zajmowal zabawka bo jego tylko lekko wcisnelo w fotel w przeciwienstwie do nas.

Gość gratuluje autorce
ale jesli ma dopiero 7 m-cy i sama nie siedzi to lepiej jeszcze potrzymac ja w tym mniejszym foteliku

Gość onakrasnik
poczekaj do 9 miesiaca niepozwól by dziecko pżóniej miało problemy z kręgosłupem jednak sama ci jeszcze nie siada ja ma fotelik 4baby http://allegro.pl/4baby-alto-9-18-kg-6xkolor-4xgratis-w-wa-od-reki-i1680865015.html i powiem zee jest fantastycznie wyprofilowany jak dla mnie nie kupiłabym fotelika od 9 do 36 kg zbyt duza rozpiętość kg i mniejsze wyprofilowanie wile kupioć 3 foteliki dopasowane do dziecka niż jeden i pżóniej patrzeć jak dziecku w nim jest zle;/ tak jak mojej znajomej normalnie masakra ;/ dziecko płącze bo jej sie zle siedzi a fotelik ma naprwade bardzoo drogi dała za niego prawie 2 tys ale po co ?tyle kasy dać na cośi patrzeć jak dziecko płącze jak ma w nim siedzieć;/ teraz musi go zmienić i tez kupuje z tej firmy co ja mam :) nie jest drogi ale naparwde posiada wszystkie atesty i jest super