Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaa

Klub malucha czy niania?

Polecane posty

Gość onaaaaaaaa

Gdzie wolałybyście oddać swoje dzieci jeśli miałybyście taki wybór? Chodzi mi o powrót do pracy, a co z dzieckiem? Żłobek, niania czy prywatny klub malucha? uzasadnijcie swoją odpowiedź.Sama mam problem z podjeciem decyzji

Gość a to ze pusta jak but
chyba wolałabym zlecić opiekę gminnemu żłobkowi. dziecko miałoby kontakt z rówiesnikami, z nianią takiej możliwosci nie ma. a te prywatne chłamy są nic nie warte. kuzynka jest po pedagogice i ma wiele koleżanek które pracują w takich miejscach. kasę biorą za niewiadomo co, a nic z tego nie realizują.

Gość onaaaaaaaa
a gdyby niania miala swoje dziecko ? bo nad taka opcja rowniez myslalam

Gość nianie robią nagie zdjęcia
dzieciom i sprzedają pedofilskim szajkom

Gość onaaaaaaaa
chyba nie wszystkie :/

Gość a babci nie masz???
???

Gość onaaaaaaaa
niestety babcia mieszka w innym miescie :(

Gość gdyby nian ia
miała sowje dziecko to fajnie maluchy razem szybciej sie rozwijaja

Gość a babci nie masz???
jak niania to tylko ktoś znajomy

Gość a babci nie masz???
nie zostawiaj dziecka obcej babie

Gość gdyby nian ia
dlaczego ja jestem niania i kazde dziecko traktuje jakby było "moje" sa psychiczne babki ktore sie znecaja itp ale w wiekszosci to sporadyczne przypadki kto chcialby dziecku zorbic krzywde ???

Gość a babci nie masz???
Ja mam malutkie dziecko i nie zostawiłabym dziecka obcą kobietą, pracuję w przychoddni dla dzieci i widzę jak NIANIE traktują nie swoje dzieci. Mamy też narzekają bardzo często i z doświadczenia wiem , lepiej kogoś znajomego- cicia, sąsiadka -ktoś kogo znasz

Gość gość
Nie zgadzam się z opinią że dziecko nie ma takiej możliwości z nianią Sama obecnie jestem opiekunką Mam własne dziecko 5 miesięczne opiekuję się chłopczykiem 3 letnim i teraz jeszcze 11 miesięcznym Dzieciaki mają ze sobą świetny kontakt każdy z nich stopniowo uczy się od drugiego i mają wiele możliwości :) Nikogo nie chce przekonywać do niani bo sama nią jestem Moje zdanie jest takie że jeśli dziecko jest malutkie ja wolałabym dać pod opiekę niani bo skupia ona uwagę wtedy na nim a w klubie czy żłobku dzieci jest o wiele więcej Jeśli dziecko jest starsze to wiadomo wtedy coraz bardziej woli być w towarzystwie rówieśników stąd też od tego jest potem przedszkole :)

Gość onaaaaaaaa
to jest wlasnie najgorsze gdy oddam syna niani lub do klubiku bedzie mial 7 msc wiec nawet nie poskarzy sie gdy bedzie mu zle :(

Gość niania z warszawy
na sprzedawaniu zdjęć pedofilskim szajkom wyciągam 10 tysięcy miesięcznie

Gość gdyby nian ia
tez mialam ta rozterke i zabraŁAM GO PREDKO ZE ZŁOBKA TERAZ SAMA PRACUJE JAKO NIANI SA I ROWIESNICY I AMMA KTORA WIE ZE DZIECKU NIE DZIEJE SIE KRZYWDA A SKAD JESTES ???

Gość onaaaaaaaa
z warszawy

Gość gdyby nian ia
Z drugiej strony kiedy niania sama jest matka malucha to chyba juz duzy plus ..bo wiadomo ze jest na takim etapie lub podobnym jak ty wie jak dobrze sie zajac maluszkiem a taka rencistka na przyklad ostatni kontakt majaca ze swoimi malutkimi dziecmi 30 lat temu co moze pamietac??

Gość onaaaaaaaa
starsza Pani nie wchodzi w gre moj maluszek jest dosc ruchliwy i mysle ze poprostu nie miala by sil do niego

Gość gdyby nian ia
tez tak mysle zycze ci powodzenia w znalezieniu idealnej niani :)

Gość onaaaaaaaa
myslalam rowniez o zostaniu w domu i opiece nad synkiem i jeszcze jakimis dzieciaczkami ale niestety nie wielu bylo chetnych

Gość onaaaaaaaa
dzieki bardzo :) mam nadzieje ze mi sie uda :) i moj synek bedzie zadowolony

Gość gość
Polecam portal niania.pl w Warszawie raczej będzie dużo ofert :)

Gość pytttttanko
aj ja bym dziecka nie zostawiła niewykwalifikowanej niani, ani żadnej innej co ma też swoje dziecko, bo w razie zagrożenia ona będzie ratować TYLKO swoje dziecko!i jej dziecko zawssze będzie najwazniejsze na co dzień. dziwię się, ze tego nie bierzecie pod uwagę

Gość onaaaaaaaa
a co myslicie o klubach malucha ?

Gość gość
Skoro niania bierze dziecko pod opiekę to sądzisz że nie będzie go ratować ? Zastanów się co piszesz :)

Gość a babci nie masz???
Ja jak wracałam do pracy to moja mała została z mamą a i tak wyłam cały pierwszy tydzień-to bardzo trudne. Teraz może jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy. Postaraj się aby to był ktoś zaufany, kto zwyczajnie lubi Twoje dziecko a nie jakaś niania z ulicy, młode są nieodpowiedzialne a stare już nie mają cierpliwości. Ciężko znaleźć kogoś fajnego a klub maluszka to podobnie jak żłobek- ciągłe infekcje

Gość gość
Nie oceniajcie ludzi z góry Zależy na kogo trafisz tak naprawdę każdy człowiek jest inny :)