Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpppppp

Dziecko boi się wysikać!

Polecane posty

Gość helpppppp

...na nocnik, ja zakładam mu majteczki to się nie ze siusia, ale na nocnik też nie da się posadzić- krzyczy i się wyrywa.... wczoraj nie sikał od rana do 16, dopiero jak mu pieluchę złożyłam to się wysikał normalnie.... jak go przekonać?

Gość helpppppp
2 latka skończył tydzień temu.

Gość nie przekonuj go na siłę
do nocnika Pokaż mu i powiedź, że rodzice nie sikają w pieluchy, mają swój wielki nocnik w wc i wszystcy w taki sposób załatwiają potzereby fizjologiczne. Daj dziecku ochłonąć po tym.

a może będzie chciał korzystać z normalnego kibelka po założeniu deski dzieciecej na muszle? Czy sika jak go sadzasz na normalnym kibelku?

Gość helpppppp
no ja mu pokazywałam już od jakiegoś czasu... nawet czasem chodził ze mną do wc ... generalnie bardzo go to śmieszy jak siadam na muszlę, rozumie doskonale, zapytany, mówi i pokazuje gdzie się robi "si i kupę"....

Gość iiiiiiiizka
nocnik jest z pozytywką?

to spróbuj go posadzić na kibelku. Powiedż "najpierw mama zrobi siusku, póxniej synek" Może nie potzrba mu nocnika i zasikanych majtek.

Gość helpppppp
nocnik mu się bardzo podoba, bo ma taki z autkiem, które uwielbia, problem jest w tym że on jest strasznie uparty...

Moja córka też panicznie bała się nocnika, ale przekonała ją fajna bajeczka "nocnik nad nocnikami", jest wydanie dla chłopców i dziewczynek. Może to coś pomoże :D

Gość jesteście pojebane na maksa
jak można szczać na oczach dziecka ? :D Bąki też puszczacie ? :D Nie mogę, brak słów :D

ja bym go posadziła na kibelek. widać nocnik jest dla niego jak zabawka - tzreba szanować, a zasikane majtki są złe, bo tak rodzice powiedzieli (chwała wam za to, to wielki plus).

[zgłoś do usunięcia] jesteście pojebane na maksa jak można szczać na oczach dziecka ? Bąki też puszczacie ? Nie mogę, brak słów niektórzy w taki sposób chcą pokazać dziecku co i jak. Nie do Ciebie należy okreśłanie, czy ktoś dobrze czy źle wychowuje dziecko.

Gość helpppppp
na wc tym bardzie się nie daje posadzić, mam nakładkę miekką próbowałam z nią i bez.... efekt taki sam... nocnik był z pozytywką, ale mały ją błyskawicznie rozbroił i teraz nie gra :D

a próbowałaś z nim rozmawiać, dlaczego nie chce sikać w nocnik?

i oc on zrobi bez pieluchy jak będzie mu sie chciało siku? Bo kiedys to nastąpi...

tak samo do mnie to należy jak do każdego innego. Napisała chyba na publicznym forum, nie ? Kretynko. Tak, pokazać co i jak, nie rozśmieszaj mnie. Srać też będzie przy dziecku ? To jakaś rodzinna tradycja jest w waszych domach ? To jedyny sposób żeby dzieciak zajarzył co i jak sie robi do WC ? Szok :D

Gość helpppppp
co do sikania na oczach najbliższej rodziny, to ja nie mam z tym problemu, przy mężu też siusiam czasem.. szczególnie ze łazienkę mamy ogromną i kibelek z takim murkiem, jak kiedyś na reklamie brisa był... co do książeczki to poszukam....on uwielbia "czytać" :D dzieki

Gość mamamam26
a czemu tak późno zaczęłaś z tym nocnikiem itd? mój 9 miesięczniak robi kupki do nocnika - narazie nie świadomie ale przynajmniej siedzi sobie zadowolony i jest mega uśmiech jak zaczyna mu grać

acha, czyli to taka rodzinna patologia. A srasz też przy rodzinie ?

Gość helpppppp
wczoraj jak mu się juz bardzo chciało to zaczął się drzeć strasznie, dla na nocnik dalej nie dał się posadzić... żal mi się go zrobiło, bo brzuszek miał wzdęty i założyłam mu pieluchę, która po kilku minutach zrobiła sie pełna.... ...ale wytłumaczyć dlaczego nie chce siedzieć na nocniku to on jeszcze nie potrafi, mówi całymi zdaniami, ale to sa raczej proste konstrukcje typu "mama daj mi am"

Gość na mojego podziałało
nasypanie trochę platków kukurydzianych i na nie nasikał. Póżniej już nie bal sie nocnika

Gość powiedź mu Maksiu, jak
będziesz chciał siusiu, to ściagamy majteczki siadamy na nocniku, dobrze?

Gość helpppppp
mamamam26> ja rok temu próbowałam, ale on jakoś nie złapał wtedy, po prostu lało mu się po nogach i zero reakcji...cały urlop ścierałam kałuże i nic :D jesteście pojebane na maksa> załatwianie potrzeb fizjologicznych to patologia? rozumiem że ty jesteś robokopem i potrzeb fizjologicznych nie posiadasz ? :D

Gość helpppppp
nasypałam mu kilka kółeczek cheerios do nocnika...nie siusiał od 8.... na razie kilka skosztował :D i bawi się koło nocnika.... jak mówię "nasiusiaj na nie" to mówi NIE...

Gość mam podobny problem
Moj synek (za miesiec skonczy 2 lata) w ogole nie chce siadac ani na nocnik (a ma dwa rozne...) ani na sedes (z wkladka). Juz od dawna melduje, ze zrobil siku albo kupke, ale po czasie...Probuje go sadzac, ale nie na sile, namawiam go, mowie, ze mama i tata nie sikaja w pieluchy itd :) Jak sie go ktos zapyta gdzie sie robily siusiu to mowi "do we se", wiec naprawde wszystko wie i rozumie, a robic w ogole nie chce....

Gość nmnyty
niech sięzałatwia na dworze, zobaczy, że to nic strasznego :) potem i na kibelek bez problemu siądzie, a jak nie to stołeczek i też niech sika na stojąco jak tata :)

Gość mam podobny problem
jesteście pojebane na maksa - Matko dziewczyno, jaka ty jestes wulgarna i ordynarna!! Twoja mamusia jest na pewno dumna z ciebie, ze nie sikasz przy rodzinie, ale swietnie wladasz jezykiem patologii ulicznej :o Gratuluje priorytetow :o