Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Freedom

Jak uratować konfiturę- zrobiła się lekko gorzka ..

Polecane posty

Robię konfiturę z wiśni, dodałam tylko wiśnie i cukier. Drugiego dnia zrobiła się gorzkawa, można coś temu zaradzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Albo nick pomyliłam, albo Ty to Ty ;) Więc czy to Ty? :) Bo aż się ucieszyłam na Twój widok :D Chyba, że Ty mnie nie pamiętasz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kupę lat :D:D:D Ale fajnie, że to Ty ❤️ No i miło mi szalenie i gratuluję córeczki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mogę tylko na orange
mam nadzieję, że drylowałaś wiśnie,jeśli tak , to mogła jakaś pestka pozostać i nie zauważyłaś. Może cukru za mało. Do konfitur dodaje się więcej cukru niż do dżemów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kisiel też ma taką
na konfiturę: 1 kg wiśni drylowanych 70 dag cukru 1/2 szklanki wody Konfitura. Zagotować powoli wodę z cukrem do rozpuszczenia cukru, włożyć odcedzone wiśnie, doprowadzić do wrzenia i odstawić na dobę. Powtórzyć zagotowywanie następnego dnia, w razie potrzeby odszumowywać. Trzeciego dnia zagotować (jak zawsze powoli), gotować 5 minut. Jeśli chcemy mieć konfiturę z wiśni, możemy przełożyć teraz wiśnie z syropem do wyparzonych słoiczków i zakręcić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×