Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planuje kupić mieszkanie

ile kosztuje remont łazienki i kuchni? proszę o pomoc

Polecane posty

zakładając, ze muszę je zrobić od zera, kupić lodówkę, pralkę, kuchenkę (bez ekstrawagancji, wszystko przeciętne) i mam fachowca który za darmo położy mi glazurę i terakotę kuchnia 5 m2 łazienka 4 m2

Gość jestes coollllll
najmniej to 20 tys, jak tyle nie masz to nie zaczynaj dwoch pomieszczen,ale badz oszczedna

jak widać po nicku planuję kupić mieszkanie, gdzie musiałabym te dwa pomieszczenia zrobić, bo bez kuchni, a tym bardziej bez łazienki ciężko żyć

Gość ja też chc e
kuchnia ok.20 tys.łazienka ok.15

Gość kajka123
To są akurat najdroższe pomieszczenia w domu. 20tyś z robocizną? No nie wiem, czy wystarczy. Zależy jaki sprzęt będziesz kupowała, lodówka, zmywarka,okap,płyta, piekarnik, zlew- nazbiera się trochę.

Gość a jak zaczynasz od zera
to sobie dolicz sprzęt kuchaenny taki podstawowy, naczynia, sztućce, mebelki, może na wymiar, bo kuchenka nie za duża

Gość samotny_facet
20 tyś na kuchnie ? bez przesady na przeciętną kuchnie spokojnie wystarczy niecałe 10 tyś: lodówka - 1000zł, kuchenka ceramiczna wolnostojąca z piekarnikiem - 1100zł, zestaw mebli do samodzielnego montażu np w castoramie dostaniesz spokojnie poniżej tysiąca taki lepszy około 2-3 tyś, kafle mysle, że 1000zł spokojnie wystarczy, zaprawa, fugi i inne pierdołki spokojnie 500zł, do tego jakiś stół i krzesła, dywan spokojnie 1000zł starczy, co do łazienki to kafle ok. 2000tyś, pralka ok 1000zł, kabina prysznicowa nawet taka lepsze około 1500zł umywalka z szafką 500zł, bateria oko 300zł i inne pierdoły powiedzmy max 1000zł. do tego dodaj cene robocizny.

Gość landej.kela
warto kupować w skklepach internetowych z dojsciem do producentów - można trafić okazje, np tu http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,139148405,139668033.html

Gość zagubiona_jakaś
20 tysiecy? gdy robocizna za darmo??? Bez jaj. lodowka - 1000 zl, pralka tez,kuchenka jakospodobnie. Glazura, terakota, popatrz zreszta na ceny w necie i sobie policz, do tego klej i pare innych drobiazgów. My robilismy kuchnie i lazienke 4 latat temu i wydalismy kilka tysiecy lacznie z robocizna.

Gość rasput1n
ja kupiłem samochód i dałem 10 tys także nie wierzę w to aby samochody kosztowały więcej niż 20 tys

Gość zagubiona_jakaś
A umiesz czytac - autorka pisze - bez ekstrawagancji. Chciales byc dowcipny - nie wyszlo ci :-P

Gość welicjanin
pamiętajcie o tym, że nie ma sensu kupowac mega drgiej pralki, ja swoją kupiłem za 800zł i idealnie spisuje mi się do dzis (od 3 lat)

Gość OliwiaKrom
Przy remoncie łazienki pamiętajcie też wyborze dobrej jakości hydroizolacji która moim zdaniem jest tak naprawdę podstawą aby zachować piękny wygląd łazienki bez problemów z wilgocią na lata. Przede wszystkim zwróć uwagę na WB Duo Flex która w łazience będzie idealną opcją na lata tym bardziej że jakością nie odstaje zupełnie od droższych rozwiązań. Ja już raz o tym zapomniał i niestety gorzko tego pożałowaliśmy.

Gość Onik

W Cermagu mają bardzo ładne płytki i armaturę. Tak naprawdę ja tam wyposażyłam całą łazienkę i kuchnię - bardzo mi się to podoba! Salon jest godny polecenia!