Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tirarira ra

czy można jakos wywołać ciażę mnogą?

Polecane posty

Gość tirarira ra

mam taka sytuacje w zyciu, że przez najblizsze 10 lat nie ma sensu sie decydowac na dziecko (a mam 25 - 2 kierunki studiow, 2 prace, w planach doktorat, brak mieszkania i inne takie tam), ale jednak bym chciala. Oczywiście z powyzszych nie chce i nie mogę zrezygnować. I tak myśle, że na 1 rok może udałoby sie wypaść z obiegu, urodzic, do babci/żlobka a ja do roboty, ale to max rok, a ja nie chce jedynaka! marze o gromadce dzieci, planujemy 3, ale zeby chociaz 2 byla.... no i gdyby dalo sie za 1 razem, byloby ekstra! jest taka opcja?

Gość atr4tw4a45
jestes taka idiotka czy tylko taka udajesz ?? twoj partner niech wleje w Ciebie dwa razy wiecej spermy to urodzisz bliznaiki :)

Gość czytaj w KP
mnogie jajeczkowanie mogą wywołać leki stymulujące jajniki. Ale i tak pewności nie ma że tak się stało.

Gość gvfhbyvvvvvhjjjjjjjjj
to nie ma sesnsu sie decydowac na dziecko,ale jednak masz taki kaprys miec?? jak nie ma sensu to nie ma sensu....dziecko to nie zabawka zeby urodzic i podrzucac dla matki,babki ,cioctki klotki...nie wystarczy urodzic!!!!

Gość tirarira ra
ale dlaczego mam sie nie decydowac? chce miec dzieci, pierwsze lata sa ciezkie, ale po co odkladac. po 30tce mam zachodzic? i miec 35 lat i bawic male dziecko? w tym wieku to ja sie soba chce juz zajac... chodzi o przetrwanie tych kilku ciezkich lat, a potem juz bedzie ok :-)

Gość juz wczesniej pisalas
na temat zaplanowanej ciazy dla kasy z pracy i ze to niby babcia bedzie sie opiekowac...dziewczyno puknij sie w lep, ja mam blizniaki 2ch chlopcow i jestem juz cieniem czlowieka, a skad masz pewnosc ze babcia sie zajmie-umowe podpisywaliscie jakas....nie wierze w twoje kierunki studiów...pewnie zawodowki nawet nie masz.. ps..znam sposob na blizniaki, u mnie sie udalo ale takiemu debilowi nie powiem

już wcześniej pisałaś a jaki to sposób? Ciekawa jestem bardzo :) zawsze chciałam mieć bliźniaki :) a że teraz nie pracuje i miałabym kuuupę czasu na wychowywanie maluchów to by było coś dla mnie :D Podam Ci maila ;) Jak możesz to podziel się swoją wiedzą lubelka88@wp.pl

belik na kafe wchodze raz w tyg jak mam chwile w pracy a cały czas Cie widze, nie dziele sie tego typu info z osobami ktore zamiast poswiecac czas dziecku siedza non stop na kafee-tez sie zacznij leczyc-jedno porzadnie wychowaj a nie za 2jke sie bierzesz

już wcześniej pisałaś nie moja wina, ze mam tyle czasu :/ córka ma 5 lat i chodzi do przedszkola. Więc normalnie mam pół dnia wolnego i nudzi mi się czasem więc włażę na kafe... Teraz pojechała na wakacje do dziadków :/ Mam idealny moment na zaplanowanie dziecka, bo nie pracuję i właśnie miałabym dużo czasu na zajmowanie się dzieckiem.

a poza tym nie musisz pisać tak chamsko :/ bo ani Ci niec niemiłego nie powiedziałam ani nie znasz mnie na tyle, by móc oceniać to jaką jestem matką :/

dziecko w prrzedszkolu, 5latka a Ty na tyłku w domu siedzisz...dziewczyno wybacz,może źle się wyraziłam ale czemu Ty tyłka do roboty nie ruszysz..wiesz,że istnieje coś takiego jak emerytura?

Pracowałam- 3 lata. We wrześniu przeprowadziliśmy się do malutkiej miejscowości, w której o pracę bardzo ciężko. Mąż wojskowy- więc finansowo nie stoimy najgorzej. Póki pracy nie mam chcę urodzić dziecko. Potem może jakaś własna działalność?

Gość MAX 22
Wywołać to możesz duchy a nie ciążę mnogą, a z tego co piszesz i sposób w jaki myślisz to nie doktorat będziesz mieć ale łopatologię stosowaną. I nie obrażaj się na tych co piszą żle o Tobie , bo sama sobie wystawiasz niepochlebną opinię .

Gość no to ja was zaskocze
staram sie o dziecko juz jakis czas.i bylam ostatnio u ginekologa i mowie ze mu ze chce tylko jedno zdrowe dziecko a najlepiej blizniaki. a on na to " i to da sie zrobic" :) pytam jak.a on mowi ze sa na to sposoby i miedzy innymi jakies leki.tez bylam zaskoczona..no ale skoro tak powiedzial...

Gość mowie naczewronu
powiedzcie jakie to leki które powodują że może być ciąża mnoga???

Gość aleszzzzzzzzzz
wszystkie leki stymulujące pracę jajników mogą wywołać wielokrotną owulację, albo inaczej mówiąc - łopatologicznie - uwolnienie kilku komórek jajowych na raz. I szansa na ciąże bliźniaczą jest, ale .... takiej rzeczy to normalny lekarz u zdrowej kobiety (jajeczkującej wg własnego rytmu) nie zrobi, bo można więcej biedy narobić jak pożytku. Sama spotkałam się z przypadkiem, kiedy lekarz pomógł w poczęciu kobietce, niestety słaby monitoring i się okazało , że zamiast jednego upragnionego będzie aż troje maluchów. A ona od innego dowiedziała się, że wtedy powinna mieć codzienny monitoring i obserwację, należało poczekać aż zostaną dwa, bądź tylko jedno potencjalne jajko. Przeleżała pół ciązy w szpitalu, dzieciaki skrajnie wczesnie urodzone, mnóstwo problmeów, po porodzie dwa miesiące lezała jeszcze, ileż łez wylała to jej ... także odradzam , jeśli masz normalne cykle i organizm sam wywołuje owulacje - zdaj się na naturę. Ciążą bliźniacza traktowana jest zwykle jako patologiczna od początku i jest ciążą wysokiego ryzyka.

Gość na pomar.czerwc
podnoszę temat, macie jakieś sposoby?

Gość nie moga sie z toba zgodzic
ty wyzej chyba zartujesz:O

Gość kot w buttach
gdzies na forum czytałam o sposobach na zwiększenie owulacji, to chyba jedynie tym sposobem...