Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika BG

Ile dać w łapę lekarzowi ?

Polecane posty

Gość Monika BG

Chodzi o to,żeby na oddziale lepiej zajęli się mamą (mama ma 55 lat) Mama leży od poniedziałku na oddziale ma silną biegunkę i silny ból biodra/nogi. Zrobili usg brzucha i niby wszystko ok. Ma dietę nic nie może jeść,do toalety 2 m nie może dojść. Lekarz powiedział,że oni ze swojej strony wszystko zrobili badania wyszły ok. Chcą ją wypisać do domu :( a Ona załatwia się pod siebie bo nie może zdążyć do toalety (ostrą biegunkę ma już 5 dni). Jest to mała miejscowość ok 11 tyś mieszkańców,szpital powiatowy ile daje się w ogóle teraz w kopercie lekarzom ?

Gość kajka123
Chyba żartujesz, nie mogą wypisać ze szpitala, jak jej nie wyleczyli.Mojego syna z ostrą biegunką trzymali dotąd, dopóki mu nie przeszło.

Gość Monika BG
Rozmawiałam z lekarzem wg nich wszystko jest ok. A ta biegunka nie wiadomo od czego :( Maa jest na kroplówkach ale nie je i nie pije jak weźmie łyka wody to dołem od razu wylatuje z niej. Jest tak osłabiona,że z łóżka sama nie może wstać :( :( Dlatego myślę,żeby dać coś może wtedy zaczną ją leczyć.

Gość ujujuikio
przenieś mame do innego szpitala a nie dawaj nic w łape lekarzowi.....złóż skargę na nich że wypuszczaja nie wyleczoną osobę

Gość kajka123
Kroplówki, to też leczenie. Przeciez operacji na biegunkę jej robić nie będą. Spokojnie

Gość kajka123
Jaką łapówkę? jak trafisz na jakiegoś uczciwego( wprawdzie mało prawdopodobne), to możesz mieć kłopoty

Gość miałam tak gdy miałam salmonel
nie mogłam nawet piuć wody bo od razu lało się ze mnie nawet węgiel nie pomagał chyba przez 2 tyg miałam taką biegunkę, straciłam 5 kilo, na końcu byłam tak słaba że nie miałam siły chodzić, prawie wylądowałam w szpitalu

Gość miałam tak gdy miałam salmonel
domagaj się diagnozy podejrzewam że przez sezon urlopowy nie ma ordynatora czy osoby decyzyjnej i dlatego jej nie leczą to że dostaje kroplówki to ok, ale zainteresuj się czy ma jakieś konkretne leczenie: antybiotyki itp, czy robią badania krwi, moczu, czy ma temperaturę domagaj się od lekarza prowadzącego konkretnej diagnozy i nie zgadzajcie się na wypisanie ze szpitala zanim nie wyzdrowieje macie do tego prawo jeśli będą chcieli ją siłą wypisać, każcie podpisać papier że lekarz robi to na swoją odpowiedzialność (żaden lekarz tego nie zrobi bo będzie się bał ewentualnych konsekwencji) jeśli zgodzicie się na wypis, potem mopżecie mieć kłopot z ponownym przyjęciem do szpitala jeśli stan w domu się pogorszy

Gość riti kiki
Moja mama też,była w szpitalu na biegunkę tyle że w Niemczech bo tu mieszkamy Dostała jakiegoś silnego wirusa lało się jej po nogach mały włos nie umarła bo straciła dużo potasu ale w szpitalu postawili ją na nogi leżała tydzień i wypuścili jak biegunka całkowicie minęła,też dostawała same kroplówki i ostrą dietę i nic poza tym Ale dziwię się że Twoją mamusię chcą już wypisać a biegunke nadal ma... Nie dawaj nic w łapę idź do lekarza a najlepiej ordynatora oddziału i powiedz że żądasz że mama ma być do tej chwilii aż minie biegunka Zdrowia dla Twojej mamy :-)

Gość riti kiki
No właśnie......... Nie robili mamie żadnych badań? Bo mojej robili codzień badanie krwi..........sprawdzali czy pierwiastki sie normują we krwi a w kroplówkach miał leki

Gość kajka123
Ja kiedyś też kazałam napisać lekarzowi oświadczenie,że moje dziecko jest zdrowe, nic nie zagraża jego życiu i zdrowiu, w sytuacji gdy uważałam, że powinno znależć się w szpitalu. Lekarz wtedy stwierdził,że nie jest prorokiem i nie wie co może się wydarzyć. I zostało w szpitalu

Gość nie wierze____
by zrobili jej wszystkie badania, na posiew, na obecnosc pasozytow (nieraz czeka sie na wyniki kilka dni), na jelito drazliwe i wiele innych. Nie daj sie zbyc i nie dawaj w lape, bo popelniasz takie samo przestepstwo jak ten, kto bierze

Gość Monika Bg
Radzicie żeby nie dawać w łapę ale co ja mogę zrobić ? Na oddziale rozmawiałam z trzema lekarzami w tym z ordynatorem. Czuję się bezsilna,że nic nie mogę zrobić :( Mama gorączki nie miała, badania robią jej (krew ,mocz itd).

Gość orzeszszki
kolonoskopie - podobno pomaga wykryc raka jelita grubego badanie na krew utajona w kale jak ma biegunke to moze sie odwodnic, to nie sa zarty!!!

Gość Monika Bg
Kolonoskopii nie miała. Ile teraz daje się łapówki w szpitalach,żeby lepiej zajęli się pacjentem ?

Gość Monika Bg
Nikt nie doradzi ?