Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim23845

Surówka z kapusty pekińskiej, podajcie jakis fajny przepis

Polecane posty

Gość pseudonim23845

:) chce zrobic do udek z kurczaka

najprostsza kapusta pekinska z sosem salatkowym z knora, wystarczy dodac 3 lyzki wody i 3 lyzki oleju. Uwielbiam to ;)

Gość hahahhahahahahhahaha
kapusta pekińska + pierś z kurczaka z przyprawą gyros + pomidor + ogórek zielony + kukurydza + majonez pycha :)

Gość aliii12234567890
fajna jest z feta i oliwkami, pomidorem, ogorkiem, oregano, ale to raczej fajna opcja do grilla;). do obiadu (i dzieki, ze mi przypomnialas ze musze udka wyjac z zamrazarki na jutro;)) fajna jest najprostsza, ale naprawde dobra: dosc drobno posiekana pekinska, pomidor w kosteczke (fajnie jak jest malinowy) troszke majonezu i cukru. brzmi banalnie, ale jest dobra;).

Gość autorko jak masz dobre płyty
pekińska, starta marchewka, starty ogórek kiszony, trochę koperku (niekoniecznie), sól, pieprz. Pycha.

Gość marttttttttttttttta
pekinska, rzodkiewka,ogorek swiezy ,natka .polac sosem jogurtowym.

Gość madziula88
kapusta pekińska pomidory ogórki rzodkiewka cebula koperek Wszystko kroisz, do tego dodajesz łyżkę oliwy, pieprz i sól, mieszasz i gotowe. mój chłopak twierdzi że jest pyszna;)

Gość wszystko pieknie
ale ten ogórek to ogólnie klapa na całej linii bo nie dodaje się zielonego ogórka do żadnych sałatek !!!!!

nie dodaje 'sie' ? uhm ;) ogorek w surowkach jest super dodatkiem. no, chyba, ze ktos po prostu nie lubi ogorkow, to wtedy normalne, ze nie bedzie jadl, lub dodawal :)

a na temat, to: kapusta, kukurydza, cebula lub szczypior, rzodkiewki, ogorek, papryka, sos typu vinegret. to jesli ma byc do kurczaka, a jakby sama miala byc bardziej pozywna, to mozna do w/w zestawu dorzucic troche obgotowanych krewetek :)

Gość karciaaa
zna ktoś może przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego , ogórka kwaszonego, pomidora i rzodkiewki?

Kapusta pekińska trochę śmietany i majonezu przyprawy :) mnie pychotka

Gość czy ja wiem.....
zna ktoś może przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego , ogórka kwaszonego, pomidora i rzodkiewki? ja znam: kapusta pekińska, ogórek zielony , ogórek kwaszony, pomidor i rzodkiewka-wymieszać, doprawić.

Najprostsza to posolona pekinka + majonez Ale dla mnie mistrzostwo świata to - pekinka - kukurydza z puchy - fasola czerwona z puchy - drobno skrojony por ( może być sparzony) - jabłko - marchew Zaprawiasz olejem z musztardą + przyprawy które lubicie Dla mnie REWELKA ! :D

Gość kiszona kapusta pekińska
Spróbujcie - ukiszona kapusta pekińska ale tak 3 - 4 dni kiszenia. Potem zioła albo zielona pietruszka, odrobina wasabi w proszku i oliwa.

jeśli do obiadu to pekinska, marchewka, czerwona cebula, sol, pieprz, troszke cukru - wymieszana z sosem knorr wloskim, francuskim albo jakimskolwiek innym oczywiscie w oliwie. Mozna tez dodac troche smietany jak dla kogos bedzie za sucha.

Moja ulubiona to kapusta + starta marchewka+posiekana cebula+kukurydza+ papryka czerwona+sok z cytryny + oliwa+ sól i pieprz do smaku. Lub tak samo ale oprócz cytryny dodaję winegret z knorr

Pekińską, marchewkę i cebulę zetrzeć, przyprawić solą, pieprzem (mnóstwem - bo tak lubię) dodać jogurtu naturalnegolub śmietany i majonezu.

Gość meble-venus
http://venus-meble.eu/ Producent mebli : krzesła, stoły , hokery , meble tapicerowane, fantazyjne kanapy dziecięce i wiele innych KONKURENCYJNE CENY ! - ZAPRASZAM !

do pekińskiej pasuje praktycznie wszystko. ja lubię wersję z porem, marchewką i jabłkiem, do tego trochę majonezu z jogurtem i sokiem z cytryny i trochę ziół :) pasuje niemal do wszystkiego.

Gość lik24
Witam jeszcze nigdy nie pisałam takich odpowiedzi :-) Ja proponuje kapustę pekińską z ogórkiem zielonym i koperkiem do tego tradycyjny winegret :-) Pół główki kapusty pekińskiej ( cienko poszatkowana) 2xogórek zielony tarty na dużych oczkach pęczek koperku zielonego winegret ( łyżka musztardy, 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego, 2 łyżki oliwy, łyżka miodu, sól, pieprz do smaku, ulubione zioła najlepiej prowansalskie lub typowe sałatkowe) zawsze wychodzi i jest pycha pozdrawiam