Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farela_NSK

KOMORNIK

Polecane posty

Gość farela_NSK

Hejka Mam takie pytanie... Czy oriętuje sie moze ktoś co zrobic w sytaucji gdy wisi nade mna komornik. Zdobyłam pieniadze na spłate zadluzenia ale nie weim co zrobic czy zapłacic komornikowi czy lepiej wplacic do banku i prosic go o wstrzymanie postepowania komorniczego i czekac ze moze uda sie zaplacic mu mniejsza prowizje tj 5% a nie 15%??? Z gory wielkie dzieki za odp pozdrawiam

Gość maturks4
Jak najszybciej skontaktować się z wierzycielem (bankiem?), uregulować dług i prosić o wycofanie egzekucji komorniczej!

Gość omiń komornika
co prawda on swoja prowizje i tak z góry pobiera, ale na twoim miejscu wplaciłabym bezposrednio do banku ( i to nie na konto zajete przez komornika) sprawdziłabym czy zadłużenie jest uregulowane do zera i napisałabym o zaniechanie egzekucji bo jest juz bezprzedmiotowa

Gość omiń komornika
komornik pobiera tylko z tego co uda mu sie wyegzekwować chyba tak więc jesli wpłacisz poza komornikiem na konto wierzyciela, powinno obyc się bez komorniczej prowizji

Gość farela_NSK
Dziękuje za odp :) a mam jeszcze jedno pytanie, bo aktualnie napisałm pismo do banku z probą o chodz czesciowe anulowanioe odsetek i czy jest sens rózniez pisac pismo do Komornika z prosba o zaniechanie naliczanie odsetek czy one sa naliczane dopierow momencie wpłaty przeze mnie jakiejs kwoty zaległości??? pozdrawiam

Gość kajka123
Idz do banku,zapytaj z kim mozesz porozmawiać o spłacie zadłużenia,zapłać wszystko,poproś w banku o zaświadczenie o spłacie zadłużenia i cofnięciu egzekucji i z tym świstkiem do komornika. Pewnie i tak bedzie chciał od ciebie jakąś kasę za ,,zajecie się sprawą", ale nie bądz naiwna. Skopiuj sobie to zaświadczenie z banku i nie wyrzucaj przez 10 lat

Gość farela_NSK
Ale czy nie trzeba pisemnie kontaktowac sie z bankiem z prosba o cofniecie egzekucji komorniczej i isc z nimi na jakas ugode a dopiero pozniej spałcic całos? Podkreslam, ze to z mojej winy jest komornik bo nie moalam pieniedzy na splate rat.

Gość omiń komornika
IDŹ do banku i rozmawiaj z osobą decyzyjną ( np dyrektor oddziału) OSOBISCIE!!!, a pismo możesz składać swoja drogą - im więcej tym lepiej - o umorzenie odsetek, o mniejsze raty, o wycofanie komornika itd... Komornik jest tylko wykonawcą, nie ma sensu z nim negocjowac czegokolwiek moim zdaniem

Gość omiń komornika
bank raczej tez będzie wolał ugodę, bylebys się wywiązywała z tych zobowiazań

Gość farela_NSK
Dziekuje wszystkim za pomoc i rzetelene odpowiedzi:)) pozdrawiam

Gość gość
jeśli masz komornika na karku i masz już potrzebną kwotę na zapłacenie zadłużenia to po prostu skontaktuj się ze swoim komornikiem żeby dalej nie wykonywam czynności komorniczych tylko żeby szybciej dopełnić formalności. Ja mam bardzo dobre zdanie o komorniku z Tarnowa http://www.tarnow-komornik.pl/. To dzięki niemu mogłam odzyskać dług od mojego pracodawcy.

Kiedyś modne było powiedzenie: x Gdzie nie spojrzę - Lenin :P :P :P. x Teraz widzę, że x gdzie nie spojrzę: tarnow-komornik :P :P :P. x Na dodatek zatrudnia ograniczonego półgłówka, jako SPAMERA. Ten DEBIL nawet tekstu nie zmienia w kolejnych postach :(.

Gość gość
z tarnowa komorników znacie?

Gość tutra1
Wiecie co ja w Tarnowie znam tylko jednego komornika. Jest nim http://www.czosnyka-komornik.pl . Nie wiem, co konkretnie od niego potrzebujecie, ale ja jestem pewna że jest skuteczny i ludzki jednocześnie. Tak owszem da się połączyć te dwie cechy, tylko komornik musi tego chcieć., Tutaj macie żywy przykład. Na stronie znajdują się wszelkie ogólnodostępne dane.