alicja8282 0 Napisano Lipiec 7, 2011 hej! za kilka tyg konczy mi sie macierzynskie. zdecydowalismy z chlapakiem ze nie bede wracac do pracy bo chciala bym zajac sie mala w ciagu dnia kiedy on pracuje i szukac pracy na nocna zmiane by nie posylac dziecka do zlobka. w moim miejscu pracy nie ma nocnych zmian. czy jesli sama zwolnie sie po macierzynskim i zaczne szuakc nowego zajecia nalezy mi sie zasilek dla poszukujacych pracy? czy byla ktoras z Was w podobnej sytuacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wertyq Napisano Lipiec 7, 2011 nalezy sie pod warunkiem ze Twoj maz partner nie pracuje wiecej niz 24h na tydzien a chyba pracuje wiecej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy moge liczyc na Napisano Lipiec 7, 2011 nie pleć głupot dziewczynie, oczywiście ze się należy, bez znaczenia jest ile partner pracuje ..moja znajoma i moja siostra sa tego przykładem.Swoja decyzje możesz uzasadnić własnie tym ze partner pracuje i wracając do pracy nie masz z kim zostawić dziecka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy moge liczyc na Napisano Lipiec 7, 2011 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4669684 Juz byl taki temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nalezy sie,ale Napisano Lipiec 7, 2011 pod warunkiem ze Twoj partner nie zarabia wiecej niz 105 tygodniowo. U nas byla taka sytuacja kiedy ja pracuje na pol etatu, zarabiam 545 funtow miesiecznie a moj partner nie mogl znalezc pracy. Odmowiono nam poniewaz zarabiam za duzo. Wlasnie juz nie opieraja sie 24 godzinach/tyg. a na minimum socjalnym potrzebnym do utrzymania sie - i dla par wynosi ono 105 funtow z groszami na tydzien. Ja zarabiajac ponad 500 funtow miesiecznie juz sie na to nie lapie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nalezy sie,ale Napisano Lipiec 7, 2011 ale sa tez income based i contribution based jobseekers allowance - ten pierwszy oparty na dochodzie wspolnym i sie nie nalezy jesli partner zarabia powyzej tego minimum a ten drugi jest oparty na skladkach ktore placilas bedac zatrudniona. Ten drugi nie dotyczy tylko osob samozatrudnionych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wto rano wstaje Napisano Lipiec 9, 2011 tez jestem zainteresowny tym tematem wiec czy sa tacy co pobieraja contribution based jobseekers allowance pomimo tego ze sami sie zwolniki z rozbych wzgledow i szuakaj innej pracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach