Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodociany pracownik

Czy wystarczy mi kasy?

Polecane posty

Pracuje w polu. Będę zbierać i obierać bób. Za jedno wiadro zebrane bodajze 3 zł. Za kg obranego bobu 1 zł. Dziś obrałam 8 kg i zarobiłam 8zł. Myślę żeby pochodzić tak jeszcze z miesiac. Chciałabym kupić vichy dermablend , lub iść na kwasy do kosmetyczki rozprawić się z cerą, tyle że nie wiem czy mi starczy pieniedzy. Kilka drobiazgów dla siebie i jeszcze marzy mi sie pojechanie do Gdanska nad morze mam 100 km. Bilet moze z 15 zł kosztuje... Myslicie ze starczy mi czy cos moze mam jeszcze robic? np bransoletki z muliny sprzedawac.. czy ktos by to kupil i czy bedzie sie oplacac? mysle ze moda na to minela wiec nie wiem... na to pole cudem sie dostałam... pytalam w wielu miejscach i juz nie chcieli ludzi a tutaj przez koleżankę załatwiłam i zamierzam być odpowiedzialna, bede chodzila codziennie

Gość wrednamalpa26
a ile czasu pracowałaś że tylko 8 zeta zarobiłaś ja pamiętam że na truskawkach 10 lat temu zarabiałam 20 zł za 3 godziny

up

3h :/ bylabym dluzej ale bobu nie bylo juz, dopiero za kilka dni bede szla ponownie , dzisiaj tylko obierałam bo starsi zrywali, zdaje mi się ze to troche malo ale lepszy rydz niz nic

Gość Ale jaja, a ile masz lat
Takie grosze zarabiac ???

a gdzie by mi wiecej dali? dobrze ze chociaz to dostalam...

Gość ciotkadobraradaaaa
ja pierdziele wspolczuje naprawde

wiem ale ciezko jest z praca dla nastolatkow, w wielu miejscach pytałam się i nic... w dupie, ze sie narobie, ale bede miala pare groszy dla siebie.

Gość idz na wiśnie
idź zbierać wiśnie, praca dużo szybciej idzie a i kasa pewnie taka sama...

Gość nie wkurwiaj mnie na maksa
:o

a dziękuję, przyda sie :D

Gość idz na wiśnie
powiem Ci tak... ja jako młodociana pracownica potrafiłam w miesiac zarobić 1000 złotych na promocjach. przypuszczam, że ty nie masz takiej perspektywy. Na promocjach jak się wkecisz w "biznes" stajesz sie ceniona hostessa i jak na poczatku bylo 7 zł za h tak pod koniec dostawalam 15 zł/h. Praca przypuszczam 100 razy lżejsza. Jesli nie masz szansy na zostanie hostessa to moze poszukaj jako pomoc do dzieci na wakacje lub do sklepu spozywczego... moze potrzeba kelnerek (niektorzy potrzebuja kelnerek na weekendy i wtedy potrzebne sa mlode osoby :)) nie daj sie wykorzystywac za takie grosiki.. ja pierdziu 8 zloty za dzien... przeciez to nawet na papierosy nie starczy!

tez o tym myslalam(hostessa&kelnerka), ale mieszkam w malym miescie wiec musialabym kilkadziesiat km dojezdzac... a wiem ze wyglad sie tam liczy a ja wymogow modelki nie spelniam :)

nie żebym broniła ich czy coś, ale jak wychodzi te 2,66 za godzine to na dzien jakies 20 zl bedzie. bo bob juz bedzie tylko dzisiaj wyjatkowo nie bylo, a sporo osob przyszlo.. i policzyc to razy 30dni to jakies okolo 700 zł. Jest zle ale nie tragicznie.. szukam cos z tymi hostessami moze znajde w poblizu cos

Gość wiem ze wiem malo
nie wiem..

2.66 x 9h = 23.94 x 30 = 718.2 cos zle?

Gość idz na wiśnie
minus hostessy jest taki, ze zarobisz teraz a dostaniesz za miesiac i w wiekszosci musisz miec wazna ksizczke sanepidu. Hostessa modelka?? Hehe nie no bez przesady :) ja nie wygladam na modelke... wysatarczy byc zadbaną. A swoja droga nie raz po imprezie wygladalo sie jak zombie stojac na sklepie. Fakt faktem, ze do gdanska masz 100 km i dojazd by ci zajal, ale zainteresuj się! Ja pochodze spod warszawy i mialam najwieksze wziecie, bo nikt z wawy nie chcial jezdzic do marketu na przedmiesciach. Wpisz sobie w google: hostessa i miejscowsci kolo ciebie. Może coś się znajdzie... Szkoda Cię dziewczyno byś w polu robiła za takie marne grosze. Przeceiz to jest ciezka praca :/

Gość Ja nie moge tyle zarabiasz..?
Noprzeciez to jest wyzysk i niewolnictwo..!szok ze w pl tak ludzi jeszcze wykorzystac potrafia przeciez to skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jak nie wiesz czy cie stac
łatwo mówic, że byś nie poszla za 2zł ;/ (to do Toshiba satellite) jakbys musiala, to bys poszła ja za jeszcze mniej pracowałam, bo musiałam zarabiac na siebie (tzn rodzice dawali dach nad glowa, jedzenie i ksiazki do nauki a ja kupowalam odziez, buty, podpaski i takie tam, kieszonkowe mialam 20zl/m-c). zbieralam ziola na skup, puszki.... pewnie wychodzilo 50 groszy za godzine. ale jak sie nie ma nic, to dobre i to!

Gość majajaja
Loooo matko no faktycznie sie to Tobie oplaca hehehhehe ze w ogole ludzie zabieraja sie za takie prace hehhehehhe!

ale wy wszyscy smieszni jestescie :D jakbyscie musieli to bez gadania dupska byscie ruszyli a szczegolnie majajaja jak nie wiesz czy cie stac masz racje, moja siostra ostatnio zaczela makulature i zlom sprzedawac i tez niby malo ma ale zawsze cos... Biedy nie ma ale rodzice mi nawet tyle nie dadzą co zarobię w tą godzine... gdybym miala mozliwosc to jasne ze poszlabym do lepszej roboty

Ja86sia dziekuje za mile slowa:) moze i bedzie mi szybciej szlo ale dzisiaj tez zle nie bylo, w skrzyni ponoc miesci sie 30 kg, mialam pol worka i wyszlo 8 kg. Kolezance tak samo, ona zaczela sie zastanawiac czy nie zanizaja czasem ale to bez sensu bo nawet gdyby to co im zrobi? maja tylu chetnych ze maja gdzies ile osob odejdzie... mam 17 lat

tzn pol tej skrzyni, tyle ze w worku ten bob byl;)

Gość majajaja
ja to wszystko rozumie ale dziewczynie no kurcze to jest smieszne naprawde dajecie sie tak wykorzystywac?Przeciez to jakas parodia!

ja przeciez wiem ale gdzie indziej tez chyba sa takie stawki... pytałam w roznych miejscach, ludzi nie potrzebują więc kolezanka zalatwila mi tutaj cudem, wole to niz siedziec w domu, a tak to chociaz troszke zarobie ... w miedzyczasie moze sie cos trafi...

W małych miasteczkach zawsze jest problem z dziećmi i nie ma z nimi co zrobić w lato. Na Twoim miejscu zajęłabym się kilkoma takimi 5-6 latkami albo z początku podstawówki, nie każdy ma babcie a strach takie dziecko samo zostawić bez opieki. Myślę że na pewno lepiej byś na tyym wyszła niz na zbieraniu bobu. Pomyśl, mogłabyś zajmować sie 4 dziećmi i wziąć od każdego 300 złotych, mysle że to niska cena za cały miesiąc spokoju dla rodziców.